چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
چه دسری برای دیابتیها مناسب است؟
مصرف دسرهای آماده شیرین مثل ژلهها، پودینگها، کرمکارامل و... برای افراد مبتلا به دیابت ممنوع است...
البته مصرف یک قاشق در روز یا یک بار در هفته در مهمانی اشکالی ندارد ولی توصیه اکید بر این است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تا حد ممکن از خریداری و مصرف این نوع خوراکیها پرهیز کنند.
دلیل ممنوعیت، ذائقه شیرین این بیماران است که نه از مغز بلکه از سلولهای چربی دستور میگیرد. یعنی هر چه وزن ما افزایش یابد ذائقه شیرین هم بالاتر میرود و خود مصرف شیرینیها سبب افزایش وزن میشود که چرخه معکوسی را ایجاد خواهد کرد.
البته برخی از مبتلایان از دسرهای رژیمی استفاده میکنند که بدون قند هستند و در آنها به جای گلوکز از شیرینکنندههای مصنوعی استفاده شده است. حتی مصرف این نوع ژلهها هم به افراد مبتلا به دیابت توصیه نمیشود زیرا این دسرها همچنان ذائقه شیرین را تقویت میکنند و هر ماده غذاییای که تقویتکننده این ذائقه باشد، کنترل دیابت را به خطر میاندازد و باعث بروز مشکل در کم کردن وزن در دیابتیها میشود.
به عنوان جایگزین یک پیاله کوچک از پودینگ، فرنی یا شیربرنج بدون قند و عسل میانوعدهای مناسب برای مبتلایان به دیابت است.
دکتر احمد ساعدی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست