چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

مسابقه های کشتی آزاد بازی های المپیک ۱۹۶۴ توکیو


مسابقه های کشتی آزاد بازی های المپیک ۱۹۶۴ توکیو

پس از قدرت نمایی ایران در المپیک های ۱۹۵۲ و ۱۹۵۶, سیر نزولی کشتی ایران در بازیهای المپیک در سال ۱۹۶۴ هم تداوم یافت و علی رغم حضور کشتی گیرانی چون تختی, مهدی زاده, موحد, سیف پور و صنعت کاران, تنها دو مدال برنز توسط علی اکبر حیدری و محمدعلی صنعت کاران کسب شد و در مجموع امتیاز تیمی هم ایران به مقام پنجم رسید

پس از قدرت نمایی ایران در المپیک های ۱۹۵۲ و ۱۹۵۶، سیر نزولی کشتی ایران در بازیهای المپیک در سال ۱۹۶۴ هم تداوم یافت و علی رغم حضور کشتی گیرانی چون تختی، مهدی زاده، موحد، سیف‌پور و صنعت کاران، تنها دو مدال برنز توسط علی اکبر حیدری و محمدعلی صنعت کاران کسب شد و در مجموع امتیاز تیمی هم ایران به مقام پنجم رسید.

علی اکبر حیدری در وزن اول (۵۲ کیلوگرم) در میان ۲۲ کشتی گیر مدعی موفق شد حریفانی از مالزی، یونان و ترکیه (که قهرمان جهان بود) را شکست دهد و در برابر حریفان آمریکایی و پاکستانی مساوی نماید تا صاحب گردن آویز برنز شود. در این وزن یوشی کاتسو یوشی دا به مقام قهرمانی المپیک رسید.

در وزن ۵۷ کیلوگرم، عبدالله خدابنده نماینده ایران بود، که تنها توانست سه دور کشتی بگیرد و پس از تساوی با حریف بلغاری و شکست دادن کشتی گیری از افغانستان به حسین آکباش از ترکیه باخت و حذف گردید.

در وزن سوم، ابراهیم سیف پور در شرایطی که عنوان های اول و دوم جهان را با خود یدک می کشید، در میان ۲۱ کشتی گیر حاضر در این وزن کاری از پیش نبرد و در دور اول به طور اتفاقی توسط یک کشتی گیر گمنام کانادایی ضربه فنی شد. در سه پیکار بعدی او موفق به پیروزی گشت ولی با قبول شکست در برابر نودار خوخاشویلی از شوروی به مقام ششم المپیک رسید.

در وزن ۷۰ کیلوگرم، ۲۱ کشتی گیر حضور داشتند که عبدالله موحد نماینده ایران به علت اولین تجربه المپیکی‌اش نتوانست به مدال دست یابد. موحد کشتی ‌های خوبی گرفت و علی رغم کسب سه پیروزی و دو تساوی به مقام پنجم دست یافت.

در وزن پنجم محمدعلی صنعت کاران که عنوان قهرمانی جهان را در کارنامه داشت بدون شکست و با کسب پنج پیروزی و دو تساوی برابر ساکارادزه قهرمان جهان از شوروی و اسماعیل اوغان از ترکیه (که قهرمان این وزن شد) به مقام سوم رسید.

در وزن ۸۷ کیلوگرم، منصور مهدی زاده در حالیکه نفرات اول و دوم این وزن را برد به علت امتیاز منفی بیشتر چهارم شد. غلامرضا تختی که سه مدال از سه المپیک گذشته است علی رغم تمام شایستگی‌هایش به مقام چهارم رسید. در توکیو قبل از اینکه او روی تشک مقابل حریفان ضعف نشان دهد، در بیرون از تشک موجبات شکست برای او فراهم شده بود! بطوری که عده ای برای تضعیف و خرد کردن روحیه او بسیج شده بودند. تختی پس از سه پیروزی به احمد آئیک از از ترکیه با اختلاف یک امتیاز باخت و در کشتی آخر با ناداوری در مقابل مصطفی اف مساوی کرد و در مکان چهارم قرار گرفت.

● رده بندی انفرادی وزن های هشت گانه

▪ ۵۲ کیلوگرم

۱) یوشی کاتسو یوشی دا (ژاپن)

۲) چانگ سان چانگ (کره جنوبی)

۳) علی اکبر حیدری (ایران)

▪ ۵۷ کیلوگرم

۱) یوجی رواوتاکه (ژاپن)

۲) حسین آکباش (ترکیه)

۳) آیدین ابراهیم اف (شوروی)

▪ ۶۳ کیلوگرم

۱) اوساموواتانابه (ژاپن)

۲) استانچو کولف (بلغارستان)

۳) نودار خافاشویلی (شوروی)

▪ ۷۰ کیلوگرم

۱) اینوولچف (بلغارستان)

۲) کلاوس یورگن روست (آلمان غربی)

۳) ایوائو هورویوجی (ژاپن)

▪ ۷۸ کیلوگرم

۱) اسماعیل اوغان (ترکیه)

۲) گولیکو ساکارادزه (شوروی)

۳) محمدعلی صنعت کاران (ایران)

▪ ۸۷ کیلوگرم

۱) پرودان گارجیف (بلغارستان)

۲) حسن کنگو (ترکیه)

۳) دانیل براند (ایالات متحده)

▪ ۹۷ کیلوگرم

۱) الکساندر مدوید (شوروی)

۲) احمد آئیک (ترکیه)

۳) سعید مصطفی اف (بلغارستان)

▪ ۹۷+ کیلوگرم

۱) الکساندر ایوانسکی (شوروی)

۲) لطفی احمداف (بلغارستان)

۳) حمید کاپلان (ترکیه)