جمعه, ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ / 5 July, 2024
مجله ویستا

انبه به هضم غذا کمک می کند


انبه به هضم غذا کمک می کند

انبه جزو اولین میوه هایی است که در مناطق گرمسیری و استوایی مورد استفاده انسان قرار گرفته است. این روزها انبه به عنوان یک میوه با ارزش تغذیه ای فراوان مورد استفاده قرار گرفته …

انبه جزو اولین میوه هایی است که در مناطق گرمسیری و استوایی مورد استفاده انسان قرار گرفته است. این روزها انبه به عنوان یک میوه با ارزش تغذیه ای فراوان مورد استفاده قرار گرفته و به عنوان منبع ویتامین C، بتاکاروتن و پتاسیم به حساب می آید.

کاهنده فشار خون

این میوه از منابع بسیار خوب پتاسیم به حساب می آید به طوری که مصرف آن به افراد مبتلا به فشار خون توصیه می شود. جالب است بدانید که هر انبه کامل که ۶۴۰ گرم وزن دارد تامین کننده ۳۳ درصد از نیاز افراد بزرگسال به پتاسیم است و مصرف هر روز این میوه به کاهش فشار خون افراد مبتلا به فشار خون بالا بسیار کمک می کند.

جالب است بدانید مطالعات نشان داده اند، دریافت روزانه ۲ هزار و ۳۰۰ تا ۳ هزار و ۱۰۰ میلی گرم از این ماده مغذی در یک روز توانسته است فشار خون افراد را به میزان ۲۵ درصد کاهش دهد و مرگ و میر ناشی از فشار خون بالا را کنترل کند.

این میوه اندیس گلایسمی بالایی نیز دارد یعنی وقتی مصرف می شود قند خون به یکباره افزایش پیدا می کند و موجب ترشح هورمون انسولین می شود. با ترشح این هورمون قند به داخل سلول ها روان شده و دوباره افت پیدا می کند به این دلیل فرد دوباره احساس گرسنگی می کند و همین موضوع موجب زود به زود گرسنه شدن فرد و پرخوری او می شود.

افراد دیابتی این میوه را باید با احتیاط مصرف کنند زیرا نیاز به انسولین با خوردن این میوه افزایش پیدا می کند. این میوه در هر ۱۰۰ گرم از خود دارای ۵۷ کالری انرژی است و باید این میزان کالری را در برنامه غذایی روزانه محاسبه کرد.

میوه ای برای کم خون ها

مشکل کم خونی در افرادی که از گوشت قرمز استفاده نمی کنند، بیشتر دیده می شود. به این دلیل به این افراد توصیه می شود تا از منابع گیاهی این ماده مغذی بیشتر استفاده کنند. به علاوه در کنار مواد غذایی آهن دار گیاهی بهتر است از غذاهایی استفاده شود که جذب این آهن گیاهی را بالا می برند. در این میان، انبه جزو میوه هایی است که می توان آن را به همراه منابع گیاهی آهن دار مورد استفاده قرار داد.

در هر ۱۰۰ گرم از این میوه ۳۷ میلی گرم ویتامین C و دو هزار میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد که مطالعات نشان داده اند دریافت هم زمان این مواد مغذی با آهن، جذب روده ای این ماده معدنی را افزایش می دهد. بتاکاروتن در روده با آهن یکی شده و از پیوند آن با ترکیباتی مثل فیتات ها که مانع جذب آهن می شوند، جلوگیری کرده و به این ترتیب کم خونی برطرف می شود.

انبه علیه سرطان

مصرف مرتب این میوه از بروز سرطان رحم پیش گیری می کند زیرا ترکیبی با خاصیت آنتی اکسیدانی دارد.

یکی دیگر از دلایل پیش گیری کننده از بروز سرطان و حتی عفونت های گوناگون، ایجاد یک سیستم ایمنی بسیار قوی است، این میوه به دلیل ویتامین C و بتاکاروتن چنین خاصیتی دارد به این دلیل مصرف مرتب انبه در برنامه غذایی از بروز عفونت های ویروسی و رشد تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری می کند، دریافت مقادیر بالای بتاکاروتن موجب فعالیت هرچه بیشتر سلول های سیستم ایمنی می شود به این دلیل متخصصان تغذیه انبه را به گروه های سنی با سیستم ایمنی ضعیف تر مانند سالمندان، بچه ها و زنان باردار توصیه می کنند.

طرز خرید انبه

وقتی می خواهید این میوه را بخرید و به خانه ببرید، اول خوب به انبه ها نگاه کنید. توجه داشته باشید که پوست یکنواختی داشته باشند، البته ممکن است قسمت هایی روی این میوه وجود داشته باشند که به رنگ سبز تیره، زرد و قرمز در آمده است. به علاوه، هنگامی که آن را فشار می دهید، باید پوست این میوه نرم باشد. اگر لکه های سبز تیره روی این میوه باشد یعنی این میوه به خوبی نرسیده است و می توان آن را در دمای اتاق قرار داد که با گذشت چند روز می رسد و به محض آن که کاملا رسید می توان آن را به مدت دو هفته در یخچال نگهداری کرد.

در ضمن، برای تسریع در رسیدن این میوه می توانید آن ها را داخل پاکت کاغذی قرار داده و در دمای اتاق قرار دهید که سرعت فرآیند رسیدن این میوه ها افزایش پیدا می کند.

مودی