چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بهترین روش پخت سبزیجات
سبزیجات قابل طبخ دو دستهاند؛ سبزیجاتی که دارای برگهای پهن هستند (مثل کلم و اسفناج) و سبزیجاتی که مدور و شکلدار هستند (مثل گوجه فرنگی). هر چقدر نسبت سطح به وزن سبزی بیشتر باشد.
وقتی که در معرض حرارت قرار میگیرد، ویتامین C بیشتری از دست می دهد؛ در حالی که اگر بعضی از سبزیجات مثل گوجهفرنگی را که مدورند و سطحشان کم است، خرد نکنیم و کامل بپزیم و در پخت آن افراط نکنیم، ویتامین C آنها به مقدار زیادی حفظ میشود. برخی از سبزیجات، هنگامی که پخته میشوند، بعضی از خواصشان قابل دسترس تر خواهد بود. مثلا گوجهفرنگی خام ویتامین C زیادی دارد و هنگامی که پخته میشود لیکوپن موجودش قدرت جذب بیشتری پیدا می کند. بنابراین توصیه میشود این سبزی را ۵۰ به ۵۰ استفاده کنیم، یعنی یک بخش را به صورت خام و بخش دیگر را به صورت پخته به کار ببریم. البته یکی از راههای خیلی خوب برای پخت سبزیجات این است که برخی از آنها مثل کلم و هویج را روی برنج بگذاریم و بپزیم تا آنها با بخار مغزپخت شوند. این روش نه برنج را طعمدار میکند و نه رنگ آن را تغییر میدهد. به این ترتیب، نیاز به سرخ کردن و استفاده از روغن نیز به صفر می رسد.
دکتر مسعود کیمیاگر
متخصص تغذیه و رژیم درمانی
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست