چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

لطفاً کمی انصاف


لطفاً کمی انصاف

اخیرا محمد هاشمی , برادر اکبر هاشمی رفسنجانی ودبیر سیاسی حزب کارگزاران در گفتگو با یکی از خبرگزاری ها , صحبت های جدیدی را عنوان کرده است که جدای از ضد و نقیض بودن بسیاری از آنها با هم , به نظر می رسد اوج بی انصافی را می توان در سخنان وی مشاهده نمود

اخیرا محمد هاشمی ، برادر اکبر هاشمی رفسنجانی ودبیر سیاسی حزب کارگزاران در گفتگو با یکی از خبرگزاری ها ، صحبت های جدیدی را عنوان کرده است که جدای از ضد و نقیض بودن بسیاری از آنها با هم ، به نظر می رسد اوج بی انصافی را می توان در سخنان وی مشاهده نمود .

لذا برخی از سخنان وی آنچنان بر پایه ی احساسات و دور از منطق بیان شده است که ارزش پاسخ دادن هم ندارد و این نکته ای است که خواننده به راحتی آن را در می یابد.

«... من در حوزه اقتصاد دولت نهم کار مثبتی نمی‌بینم که بیایم بگویم... سفرهای استانی دولت، نظام برنامه‌ریزی کشور را به هم می‌زند و این سفرها خدمت به کشور نیست، چرا که این سفرها جنبه شعاری و تبلیغاتی به خود گرفته است ...سفرهای استانی همیشه وجود داشته و به هیچ وجه ابتکاری نیست(!) اما سفرهای استانی دولت نهم فقط توقعات مردم را افزایش داده‌اند(!)»

«ما (حزب کارگزاران) نه خود را اصولگرا می‌دانیم و نه اصلاح‌طلب، کارگزاران خود را یک حزب اعتدال‌گرا و خرد‌گرا می‌داند که طرفدار توسعه پایدار، سازندگی و رفاه عمومی است. ... ولی کارگزاران در قالب ائتلاف اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس هشتم ظاهر خواهد شد (!)»

بخشی از سخنان منتشر شده ی محمد هاشمی را ملاحظه فرمودید! جدای از آنکه وی در قسمت هایی دیگر از گفتگوی خویش سخنان بسیار عجیبی را بر زبان رانده که خیلی مشخص نیست منظور وی از سخنانش چه کسی یا کسانی هستند ولی گویا بسیار هم در صدد آن بوده تا اختلافات حال حاضر اصلاح طلبان را کتمان کرده و تخریب های شدید دوم خردادی ها در گذشته و روی آوردن یکباره آنان به هاشمی را در سال های اخیر را تاکتیک قلمداد نکند و از آن به عنوان عبرت از گذشته های پیشین یاد کند ...!

هاشمی در ابتدای گفتگوی خود اقتصاد دولت را به طور کامل و ۱۰۰% زیر سوال برده و گفته که هیچ شاخص مثبتی در عملکرد اقتصادی دولت نهم نمی بیند! قبل از هر گونه توضیح نگارنده ، بی شک خواننده ی فهیم و آگاه میداند که نقد و انتقاد سازنده هیچ وجه اشتراکی با تخریب و بر پایه ی احساسات حرف زدن ندارد چنان که اگر کسی هم مدعی شود که دولت نهم در زمینه ی کارهای اقتصادی خویش هیچ عملکرد اشتباهی ندارد ، قطعا سخنانی به گزاف گفته است. اما باید از آقای هاشمی پرسید شما که اکنون چنین سخنانی را بر زبان می رانید سال ۷۳ و تورم ۴۹% را به خاطر دارید که به یکباره زندگی عموم را به هم ریخت و سال های سال فرصت باید داشت تا بلکه اندکی از آن یک نمونه شاهکار اقتصادی دولت سازندگی را اصلاح کرد ؟ اگر قرار باشد تا روند عملکرد اقتصادی دولت ۸ ساله ی کارگزاران را زیر ذره بین ببریم نیازمند سال ها کار و تحقیق و انتشار صدها کتاب و مقاله هستیم زیرا با هیچ یک از قوانین و قواعد علم اقتصاد در چارچوب اسلام نمی توان یک شبه سرمایه گذار شد و در توجیه آن گفت : «برای توسعه ی اقتصادی عده ای ناچار و محکوم به انزوا از فعالیت های اقتصادی هستند ...»، هر چند که سخنان اخیر مرعشی (سخنگوی کارگزاران ) که بی پرده اعلام کرد از نظر ما اسلام دارای نظام اقتصادی و سیاسی و ... نیست پاسخ مناسبی به تمامی این سوالات مطروحه بود و مشخص کرد که از عملکرد ۸ ساله ی اقتصادی دولت هاشمی رفسنجانی که بر پایه ی اقتصاد لیبرالی بود نتایجی جز این را نیز نباید انتظار داشت ...

سهام عدالت که کاری بسیار بکر و نو در زمینه ی تسریع خصوصی سازی و پیشبرد اهداف اصل ۴۴ است ، کاهش نرخ سود بانکی که طبق برنامه ی چهارم توسعه باید تک رقمی شود ، ایجاد تسهیلات فراوان اقتصادی برای بازگشت کارمندان دولتی به شهرستان های خویش و... که حتی بیان فهرست وار آن هم در این نوشتار نمی گنجد تنها نمونه هایی است از اقدامات اقتصادی دولت در عرصه ی اقتصاد بیمار کشور که عده ای حتی از بیان یک نمونه ی آن هم ابا دارند ...

اما در مورد خوب یا بد بودن سفر های استانی دولت نهم ، راقم سطور خود را در حدی نمی بیند که بخواهد در مورد آن اظهار نظر کند ولی به نظر می رسد این سخن مقام معظم رهبری پاسخ خوبی برای تمامی منتقدین بی انصاف (بخوانید معاندین) دولت نهم است که در رابطه با سفرهای استانی دولت نهم فرمودند :

«... یک مسئله‏ی دیگری که به نظر من در خور توجه است و خوب است و قضاوت من در این مورد در معرض نظر دوستان قرار بگیرد، این مسئله‏ی سفرهای استانی است. سفرهای استانی بسیار کار خوب و برجسته و لازمی بود و من واقعاً تعجب میکنم که بعضیها چطور کاری را که این‏جور واضح است که خوب است، انکار میکنند و زیر سئوال میبرند. ...» (۱)

و هم چنین این سخن مقام معظم رهبری که :

«... حتی بعضیهایی که مخالف هم هستند، این را نمی‏توانند انکار کنند؛ یعنی بی‏انصافیها هرچه هم زیاد باشد، نمی‏تواند بر این حقیقت غلبه پیدا کند که دولت شما انصافاً دولت پرکاری است و تلاشتان و کارتان و تحرکتان خیلی زیاد است. این بسیار جای خرسندی دارد...» (۲)

اما گویا بسیار زود همان مقدار انصافی که مقام رهبری برای این جماعت بر شمردند نیز برباد رفته و دیگر حاضر نیستند یک نمونه از اقدامات مثبت دولت را بازگو کنند ، چرا که برای انی جماعت حفظ آبرو مهمتر از رعایت انصاف است !

محمد هاشمی در ادامه، پاسخ دادن به مطالبات حقیقی و معقول ملت را بالا بردن سطح توقعات مردم دانسته و همانطور که از نظر شما خوانندگان گرامی گذشت با این سخنان مقام معظم رهبری در مورد کلیت سفرهای استانی دولت حرفی باقی نمی ماند مگر عده ای که برای سر پوش قرار دادن برای اقدامات غلط و گذشته ی خویش پا را فرا تر می گذارند و مقابل نص صریح (بیانات رهبری) اجتهاد کنند ...

اما هاشمی نکته ی جالب دیگری را نیز به افاضات قبلی خود افزوده است و آن هم اینکه سفر های استانی دولت نهم کار جدیدی نیست ! و از قبل وجود داشته و خوب است بدانیم در کدام یک از شهرستان ها و مناطق محرومی که تا به حال دکتر احمدی نژاد و وزرای کابینه ی او پا بدانجا گذاشته اند در مدت ۱۶ سال دولت های سازندگی و اصلاحات کدام فرماندار یا استاندار پا بدانجا گذاشته بوده است ؟؟؟

و در قسمت دیگری از سخنان وی نیز تضاد جالبی به چشم می خورد و آن هم اینکه ما (کارگزاران) اصلاح طلب نیستیم ولی در انتخابات با لیست انتخاباتی اصلاح طلبان وارد عرصه ی رقابت می شویم ! که به نظر نگارنده نیازی به توضیح و یا توجیه چنین جملات پارادوکسیکالی نیست زیرا به نظر می رسد خود آقای هاشمی هم به خوبی متوجه نشده است که منظورش از این سخنانش چه بوده و باید در فرصتی بهتر آن را توضیح دهد!

و در پایان مجددا متذکر می شوم که نقد و انتقاد بر گفته های اخیر ایشان بسیار وارد است و ناگفته ها فراوان! اما آنچه موجب می شود تا خیلی چنین سخنانی که از آن بیشتر بوی تخریب بلند می شود تا انتقاد مورد توجه بیشتر قرار نگیرد و پاسخی به آن داده نشود کم ارزش بودن آنهاست که این مسئله (یعنی کم ارزش بودن و بی اهمیت بودن این قبیل سخنان) نکته ای است که پیشتر مقام معظم رهبری بدان اشاره فرمودند و می تواند حسن ختامی برای این نوشتار باشد:

« ... بعضی از اقدامها را اگر بکنید، میگویند چرا کردید، به این دلائل غلط بود؛ اگر همان اقدام را نکنید، میگویند چرا نکردید، به این دلائل خطا بود! دلیل میشمرند؛ باب تحلیل هم که واسع است؛ هرچه دلشان میخواهد، میگویند! آنها اهمیتی ندارند. حق، خودش را نشان خواهد داد ... » (۳)

پی نوشتها :

۱. بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی‏ در دیدار رئیس‏جمهور، مسئولان و کارگزاران نظام‏ (۰۹/۰۴/۱۳۸۶)

۲. بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی‏ در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت به مناسبت هفته دولت و در آستانه‏ی نیمه‏ی شعبان‏ ( ۰۴/۰۶/۱۳۸۶)

۳. بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی‏ در دیدار رئیس‏جمهور، مسئولان و کارگزاران نظام‏ (۰۹/۰۴/۱۳۸۶)