یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

توصیه‌های بازار


توصیه‌های بازار

● توصیه اول؛ ارتقا ظرفیت ‏RAM‏ در لپ‌تاپ
دیده شده که در بسیاری از لپ‌تاپ‌های کنونی از یک گیگابایت حافظه ‏DDR۲‎‏ یا ‏DDR۳‎‏ استفاده می‌شود. با شدت و حدت بسیار توصیه می‌کنم که این موضوع …

توصیه اول؛ ارتقا ظرفیت ‏RAM‏ در لپ‌تاپ

دیده شده که در بسیاری از لپ‌تاپ‌های کنونی از یک گیگابایت حافظه ‏DDR۲‎‏ یا ‏DDR۳‎‏ استفاده می‌شود. با شدت و حدت بسیار توصیه می‌کنم که این موضوع را به شکل جدی دنبال کنید، زیرا یک گیگابایت حافظه از عهده پشتیبانی نیازهای آتی برنخواهد آمد. به‌طور حتم این پرسش مطرح می‌شود که چه میزان حافظه کفایت می‌کند؟

در پاسخ، توجه شما را به این نکته جلب می‌کنم که سیستم‌عامل‌های ۳۲ بیتی حداکثر می‌توانند ۴ گیگابایت حافظه را آدرس‌دهی کنند، اما به صورت واقعی استفاده از ۳ گیگابایت حافظه برای این سیستم‌ها منطقی است. برای استفاده از ۴ گیگابایت حافظه باید از سیستم‌عامل‌های ۶۴ بیتی استفاده کنید. از این‌رو همان ۳ گیگابایت را برای استفاده توصیه می‌کنم. افزایش ظرفیت حافظه به خصوص درباره لپ‌تاپ‌هایی که فاقد چیپ‌ست و حافظه گرافیکی اختصاصی هستند و امور گرافیکی آن‌ها توسط چیپ‌ست اصلی مادربرد پشتیبانی می‌شود از اهمیت بیشتری برخوردار است. این مسئله به این دلیل است که بخشی از حافظه اصلی در اختیار موتور گرافیکی قرار می‌گیرد!

‏توصیه دوم؛ ‏HDMI‏ و ‏Full HD

امکانات تلویزیون‌های ‏LCD‏ جدید در سالی که گذشت به‌طور حیرت‌انگیزناکی افزایش پیدا کرده است و اگر حواسمان نباشد از دست ما نیز در خواهد رفت. اصطلاحات بسیاری در این وادی مصطلح و توسط شرکت‌های مختلف استفاده می‌شوند. برخی از این اصطلاحات مربوط به شرکتی خاص است، اما بخش قابل‌توجهی از آن‌ها عمومیت دارد و توسط تمامی حضرات استفاده می‌شود. بسیار دیده شده است که خریدار بینوا بین دو تکنولوژی سردرگم مانده است. برای مثال، رابط دیجیتال ‏HDMI‏ که برای اتصال دستگاه‌های دیجیتال (کامپیوتر) به دستگاه به کار می‌رود در بسیاری از محصولات جدید عرضه می‌شود. از سوی دیگر بسیاری از مدل‌های جدید و البته قدری گران‌قیمت، از تکنولوژی فاخری به نام ‏Full HD‏ پشتیبانی می‌کنند که به کیفیت تصویر و امکان مشاهده تصاویر شفاف و با جزئیات بالا مربوط است. عبارت ‏Full HD‏ ممکن است به‌ شکل ‏‎۱۰۸۰i‎‏ نیز نمایش داده شود. خریدار باید بداند تلویزیونی که رابط جدید ‏HDMI‏ دارد لزوما از قابلیت ‏Full HD‏ پشتیبانی نمی‌کند!

‏توصیه سوم؛ نسبت تصویر در ‏LCD

نسبت عرض به ارتفاع در بیشتر نمایشگرهای قدیمی ۴ به ۳ بود. این امر پس از عرضه نمایشگرهای ‏Plasma‏ و ‏LCD‏ دست‌خوش تحول شد و نمایشگرهای صفحه‌تخت و نازک بعدی با نسبت ۱۶ به ۹ ساخته شدند. این موضوع تا همین اواخر ادامه داشت تا اینکه برخی سازندگان از نسبت ۱۶ به ۱۰ در تولید محصولات خود استفاده کردند. از این‌رو بد نیست بدانید که نسبت تصویر در نمایشگرهای صفحه عریض کنونی لزوما یکسان نیست. به ‌بیان دیگر خریدار باید با توجه به انتظاری که از نمایشگر کامپیوتر یا تلویزیون خود دارد، در انتخاب نسبت مناسب دقت داشته باشد. برای مثال، استفاده از نمایشگرهایی با نسبت ۱۶ به ۹ برای فیلم‌دوستان و استفاده از نمایشگرهایی با نسبت ۱۶ به ۱۰ برای افرادی مناسب است که به ‌طور همزمان از چند برنامه استفاده می‌کنند. با مراجعه به استاندارد تصویری نمایشگر می‌توان به نسبت نمایشگر پی برد. برای مثال، نمایشگر ‏HP w۲۰۰۷n‏ در ابعاد ۲۰ اینچ و با استاندار تصویری ‏WSXGA+‎‏ و با رزولوشن ۱۶۸۰ × ۱۰۵۰ عرضه شده است. با تقسیم عدد ۱۶۸۰ بر ۱۰۰ عدد ۶/۱ حاصل می‌شود، یعنی ۱۶ به ۱۰!‏

توصیه چهارم؛ درباره ‏Voice Recorder

در بازار کنونی ایران شرکت‌های ‏Sony‏ و ‏Olympus‏ به طور جدی در بازار ضبط صدای دیجیتال (‏DVR‏) فعالیت می‌کنند. محصولات این شرکت‌ها را می‌توان در دو دسته تقسیم کرد. دسته اول، شامل دستگاه‌هایی می‌شوند که حافظه حداقلی ۳۲ مگابایت دارند و از کارت‌های حافظه فلش ۲ تا ۴ گیگابایتی پشتیبانی می‌کنند. دسته دیگر، حافظه‌ای بین ۵۱۲ مگابایت تا ۲ گیگابایت دارند و فاقد امکان افزودن حافظه هستند. همچنین اگر به نوع باتری دستگاه توجه کنیم مانند تمامی دستگاه‌های دیجیتال دیگر از دو روش باتری داخلی قابل شارژ و باتری نیم‌قلمی (‏AAA‏) استفاده می‌شود. برای فعالیت‌های خبری و تهیه گزارش، استفاده از گونه اول را که امکان افزودن کارت حافظه و باتری‌های نیم‌قلمی قابل شارژ را فراهم می‌کند توصیه می‌کنم،‌ زیرا در این قبیل فعالیت‌ها، ظرفیت ذخیره‌سازی و باری از اهمیت بسیاری برخوردار است.‏

البته این نکته را نیز متذکر می‌شوم که قیمت دستگاه‌های این‌چنینی قدری نسبت به مدل‌های دیگر بالاتر است. یادآور می‌شوم که این دستگاه‌ها برای ضبط فشرده صدا از فرمت‌هایی استفاده می‌کنند که چندان متعارف نیست و باید توسط نرم‌افزارهایی که همراه دارند به فرمت‌های رایج ‏MP۳‎، ‏WMA‏ و... تبدیل شوند.