دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

پـیش به سـوی ارگـانـیک


پـیش به سـوی ارگـانـیک

دلیل استقبال مردم از چنین محصولاتی، سالم‌تر‌بودن آنها از موادغذایی‌ای است که برای پرورش آنها از انواع کودها و مواد شیمیایی استفاده می‌شود...
تولید و مصرف محصولات ارگانیک …

دلیل استقبال مردم از چنین محصولاتی، سالم‌تر‌بودن آنها از موادغذایی‌ای است که برای پرورش آنها از انواع کودها و مواد شیمیایی استفاده می‌شود...

تولید و مصرف محصولات ارگانیک در بسیاری از کشورهای دنیا به صورت یک اصل درآمده است اما متاسفانه تولید موادغذایی ارگانیک در ایران هنوز خیلی جدی گرفته نشده و به برگزاری چند سمینار درباره تولید این محصولات محدود شده است. تا جایی که اطلاع دارم در حال حاضر در استان تهران و دماوند تعدادی از باغداران به تولید میوه‌های ارگانیک تشویق شده‌اند اما برنامه مدون اجرایی در این زمینه وجود ندارد. البته طرح‌ها و راهکارهایی در مورد تولید میوه‌های ارگانیک در کشورمان مطرح شده است که اجرا کردن آنها به صرف زمان نیاز دارد و یک‌شبه حاصل نمی‌شود. اخیرا سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران و اداره نظارت بر کیفیت غذا و دارو اقدام‌هایی را در زمینه عرضه صحیح محصولات ارگانیک آغاز کرده‌اند. آنها با بررسی باقیمانده سموم در میوه‌ها و سبزی‌ها می‌توانند تشخیص بدهند که محصول ارائه‌شده، ارگانیک است یا نه. دستورالعمل‌هایی مانند دستورالعمل تولید سیب ارگانیک هم در کشور وجود دارد و به نظر می‌رسد این سیب به حد تولید و عرضه انبوه در سطح میادین میوه و تره‌بار برسد. با این تفاصیل می‌توان ادعا کرد ما هنوز در ایران میوه ارگانیکی که ارگانیک بودن آن به اثبات رسیده و در سطح وسیع تولید شده باشد، نداریم.

معمولا قیمت محصول ارگانیکی که مورد آزمایش و تایید قرار گرفته باشد، بالاتر از محصولات دیگر است بنابراین ممکن است به دلیل توجه و تمایل مردم به استفاده از محصولات ارگانیک، برخی از فروشندگان به خاطر بالابردن قیمت‌ محصولات معمولی خود، برچسب ارگانیک‌ روی آن بچسبانند بنابراین نظارت در ابتدای کار باید هرچه بیشتر و دقیق‌تر باشد.

دکتر عباس یداللهی

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس