جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

آسمان تابستان


آسمان تابستان

دب اکبر با بخش آبگردان شکلش, در این ایام, آسمان شمال غربی را تحت سلطه خود دارد دسته هلالی آبگردان به سمت سماک رامح ستاره آلفای عوا که ستاره ای روشن از نوع غول سرخ می باشد, نشانه رفته است

● آسمان تابستان : شمال غربی

▪ مشخصات چارت: آسمان ۲۵ خرداد، ساعت ۱۲ شب

آسمان ۲۵ تیر ، ساعت ۱۰ شب


آسمان تابستان

دب اکبر با بخش آبگردان شکلش، در این ایام، آسمان شمال غربی را تحت سلطه خود دارد. دسته هلالی آبگردان به سمت سماک رامح (ستاره آلفای عوا) که ستاره ای روشن از نوع غول سرخ می باشد، نشانه رفته است. در پیچ و خم بین دو صورت فلکی دب اکبر (خرس بزرگ) و دب اصغر (خرس کوچک)، بخشی از ستارگان صورت فلکی کم فروغ اژدها، که در این ایام کاملاً در بالای آسمان است، قرار دارد و از شمال غربی بالای ستاره قطبی (آلفای خرس کوچک) به سمت شمال شرق کشیده شده است. اسد به پایین و به سمت غرب می رود، قلب الاسد (آلفای اسد) که قبلاً در زیر افق ناپدید شده است . در بالای اسد ستاره های کم فروغ گیسوی برنیکه، که در بعضی از فرهنگ ها به عنوان کلاله و یا منگوله انتهای دم شیر محسوب شده، قرار دارد.

● آسمان تابستان : شمال شرقی

▪ مشخصات چارت: آسمان ۲۵ خرداد ، ساعت ۱۲ شب

آسمان ۲۵ تیر ، ساعت ۱۰ شب


آسمان تابستان

سه ستاره درخشان مثلث تابستانی در این ایام در بالای آسمان شمال شرقی، خودنمایی می کنند. این سه ستاره عبارت اند از نسر واقع یا آلفای شلیاق یا چنگ رومی که درخشنده ترین است، بعد از آن دنب، یا آلفای دجاجه یا قو که در سمت شمال شرقی است، نسرطایر، آلفای طایر یا عقاب که دورترین می باشد. دو ستاره آخری در نورمات کهکشان راه شیری که از افق شمال، شمال شرقی به سمت بالا و در جهت ذات الکرسی می رود، غوطه ورند. در زیر نسر طایر صورت فلکی کوچک و کم فروغ دلفین قرار دارد. در سمت چپ دجاجه صورت فلکی قیفاووس و در زیر آن ذات الکرسی مستقر است.اولین ستاره چهار گوش بزرگ اسب بالدار، به عنوان علامتی که نشانگر شروع فصل پاییز است در بالای افق شمال شرقی کم کم طلوع می کند.

● آسمان تابستان : جنوب شرقی

▪ مشخصات چارت: آسمان ۲۵ خرداد ، ساعت ۱۲ شب

آسمان ۲۵ تیر ، ساعت ۱۰ شب

آسمان ۲۵ مرداد، ساعت ۸ شب


آسمان تابستان

● آسمان تابستان : جنوب غربی

▪ مشخصات چارت: آسمان ۲۵ خرداد ، ساعت ۱۲ شب


آسمان تابستان

آسمان ۲۵ مرداد، ساعت ۸ شب

صورت فلکی عوا با شکل بادبادک گونه اش و ستاره آلفای آن یعنی سماک رامح در این ایام در بلندای آسمان غرب، می درخشند. بین صورت های عوا و هر کول در سرسو صورت فلکی اکلیل شمالی یا تاج شمالی قرار دارد. صورت فلکی عقرب و ستاره آلفای آن یعنی قلب العقرب در سمت جنوب هستند. سماک اعزل یا آلفای صورت فلکی سنبله، به تنهایی در افق پایین و غرب نشسته اند. در بین عقرب و سنبله، ستاره های صورت فلکی میزان یا ترازو که گاهی به عنوان چنگال عقرب هم مطرح بوده، قرار دارند. اگر دزدانه به آسمان افق جنوبی نگاهی بیندازیم، یکی از گوهرهای زیبای آسمان جنوبی یعنی قنطورس را مشاهده می کنیم. درخشان ترین ستاره آن، یعنی رجل قنطورس (آلفا) و وزن ( بتا) چنان در افق پایین هستند که دیدارشان از عرض های بالا به سختی مقدور است. هر دو ستاره از کواکب درخشان آسمان هستند که با آلفای قنطورس یک مجموعه ی سه تایی از ستارگان را به عنوان نزدیک ترین ستارگان به کره زمین را تشکیل می دهند. فاصله آن ها فقط در حد سال نوری است.