شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
دیدگاهتان را نسبت به زندگی تغییر دهید
![دیدگاهتان را نسبت به زندگی تغییر دهید](/web/imgs/16/36/jz4a31.jpeg)
«من میدونستم...» این جمله را با صدای آن آدم کوچولوی بدبین کارتون گالیور بخوانید که همیشه میدانست قرار است اتفاق بدی بیفتد و به همین دلیل به یکی از سمبلهای بدبینی بین ما آدم بزرگها تبدیل شده است. حالا بگذریم که خصلت این کوتوله بدبین بین اطرافیان ما هم دیده میشود و برای داشتن نمونهای از این جور آدمها حتما لازم نیست که وارد دنیای کارتونی بشویم. به هر حال بدبینی و خوشبینی درست مثل یک ویروس، واگیر دارد و به دیگران منتقل میشود. بنابراین درمورد ویروس بدبینی بیشتر احتیاط کنید...
برای شناسایی این ویروس فرض کنید دریک مسابقه مقالهنویسی شرکت کرده و دوم شدهاید. در این صورت چهطور فکر میکنید؟ به این میاندیشید که به هر حال از شرکت در مسابقه لذت بردهاید و دفعه بعد برای کسب نتیجه بهتر،بیشتر تلاش میکنید یا اینکه دلسرد میشوید و اگر بار دیگر از شما دعوت شود، بهانه میتراشید؟ در واقع همه ما در طول زندگی با شرایط گوناگونی روبهرو میشویم. ممکن است دیدگاه بدبینانه را برگزینیم و با شکستهایمان زندگی کنیم یا اینکه حرکت در مسیر خوشبینانه را در پیش بگیریم، با واقعیات زندگی روبهرو شویم و مشکلات را به مبارزه دعوت کنیم.
باید بدانید اشخاص خوشبین نسبت به برنامهریزی و تمرکز روی مشکلات تمایل بیشتری دارند. آنها از «تفسیر مجدد اشتباهات» بهره میگیرند. به عبارت دیگر این افراد تجربیات منفی را بار دیگر درجهتی تفسیر میکنند که از آن درس بگیرند. آنها در شرایط ناخوشایند به هم نمیریزند و پریشان نمیشوند. شرایط را درک میکنند و میدانند که در یک میدان مبارزه قرار دارند، پس سختتر تلاش میکنند. انتظارشان از زندگی مثبت است و این طرز تفکر باعث میشود که ضمن ورود به وضعیت جدید، واکنش بهتر و پیشبینی شدهتری داشته باشند. به این ترتیب به اتفاقات ناگوار و حوادث اجتنابناپذیر بهطور مثبت پاسخ میدهند. البته خوشبین بودن به خلق و خوی آدمها هم مربوط میشود، ضمن اینکه برخی از مردم به خوشبینی گرایش بیشتری دارند، از جمله ورزشکاران، نظامیان، افراد تحصیل کرده، کسانی که در شغلشان موفق هستند، اشخاصی که بدنشان سالم است، غم و غصه ندارند و...
از سوی دیگر میزان خوشبینی با افسردگی نیز در ارتباط است و این موضوع جوانها را هم به اندازه افراد میانسال تحت تاثیر قرار میدهد.
خوشبینها محبوبترند
خوشبینی یک ویژگی پسندیده اجتماعی درهمه جوامع است. به همین دلیل خوشبینها در بین مردم محبوبیت بیشتری دارند و بهتر پذیرفته میشوند. افراد خوشبین هنگام استرس و نگرانیها سطح بالاتری از آرامش ذهنی را در خودشان نگه میدارند، پشتکار دارند و به سادگی تسلیم نمیشوند. آنها به صبوری هم شهرت دارند. از همه مهمتر اینکه دیدگاه مثبتشان میتواند مسری باشد و به اطرافیانشان هم سرایت کند. در مقابل افراد بدبین هنگام مواجهه با شرایط پر تنش به شدت واکنش نشان میدهند و وقتی مشکلی پیش میآید، از تلاش دست میکشند.
عمر بیشتر برای خوشبینها
تحقیقات پزشکی نشان میدهد که داشتن چشمانداز مثبتی از زندگی میتواند توانایی بدن را برای مقابله با بیماریها افزایش دهد، بهطوری که سلامت افراد خوشبین به طرزی غیرعادی خوب است. این اشخاص نسبت به بدبینها از بیماریهای جسمانی رایج به دور هستند و در مقایسه با آنهایی که نگرش منفی دارند، بیشتر عمر میکنند. پس با تمام این حرفها از همین امروز سعی کنید که عینک تیره و تار بدبینی را از چشمانتانان بردارید و زندگی را از دریچهای تازه و روشن ببینید.
۶ راه برای خوشبین بودن
۱) به شرایط ممکن بیندیشید و «غیرممکن» را از دایره واژگانتان حذف کنید. بببنید چهطور میتوانید با مشکلات کنار بیایید. چگونه میتوانید به داخل مسیرهای دشوار نفوذ کنید و پیروز بیرون بیایید.
۲) داستانهای الهامبخش بخوانید. از قهرمان قصه انگیزه بگیرید و بدانید افراد دیگری هم مانند شما با سختیهای گوناگون روبهرو شدهاند اما مقاومت کرده و به رویاهایشان دست یافتهاند.
۳) عضوی از یک گروه باشید. گاهی مقابله با مشکلات به تنهایی دشوار است و شما به افرادی نیاز دارید تا با آنها مشورت کنید.
۴) افکار و واژههای منفی را دور بیندازید. هیچ چیز به اندازه کاربرد لغات منفی به خوشبینی شما صدمه وارد نمیکند.
۵) برای رویارویی با شرایط و مشکلات غیرقابل پیشبینی آماده باشید.
۶) ذهنتان را برای مسیرهای غیرمنتظره باز نگه دارید تا بتوانید درهای دیگری را ببینید. بعضی وقتها راه حل مشکلات از جایی به ذهنتان میرسد که تا به حال درباره آن فکر نکردهاید و قبلا برایتان پیش نیامده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست