پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
مجله ویستا

سخنی كوتاه درباره گرافیك كامپیوتری


بسیاری از هنرها از جمله گرافیك تابع روند پیشرفت و فن آوری است.
و از امكانات فراهم آمده توسط تكنولوژی جهت بیان خود. استفاده می نماید. در عصر حاضركامپیوتر یكی از وسایلی است كه در …

بسیاری از هنرها از جمله گرافیك تابع روند پیشرفت و فن آوری است.

و از امكانات فراهم آمده توسط تكنولوژی جهت بیان خود. استفاده می نماید. در عصر حاضركامپیوتر یكی از وسایلی است كه در حیطه گرافیك همه گیر شده است.

سرعت زیاد و حجم نرم افزارهای كاربردی این رشته همانند فتوشاپ و فری هند. مجال پرداختن به مباحث نظری را نمی دهد و بسیاری از اشخاص شاغل در این رشته خود را بی نیاز از طرح و یادگیری مبانی و مباحث نظری می دانند و نیازهای خود را با استفاده از امكانات موجود در كامپیوتر ( اشخاصی كه پیوسته دغدغه دستیابی به فیلتر های جدید دارند) بر طرف

می سازند.

اما چالش در همین نكته نهفته است كه كامپیوتر ابزاری است كه در اختیار همگان قرار دارد. مجموعه ای امكانات كه در عین افزایش توانایی های مجازی ما. توانایی های شخصی را كاهش می دهد. جهت تسلط و به اختیار گرفتن امكانات آن و پیاده نمودن قوه خلاقه خود بر این ابزار . باید با آموزش صحیح رشته گرافیك به مقابله با ارائه كارهای سطحی و یكنواخت پرداخت. مدت زمان لازم برای اجرای كارها بسیار كم شده است و امكاناتی وسیع جهت ابراز خلاقیت فراهم آمده است.

می توان گفت كه طراحی گرافیك بطور اعم باید دارای دو ویژگی اساسی باشد:

۱) منطق تجسمی

۲) سادگی

اما امروزه متاسفانه با توجه به استفاده ناصحیح از این ابزار در بسیاری از كارهای ارائه شده كه دیدگان را می آزارد. نه منطق تجسمی مشهود است و نه سادگی قرین با آنها. اما كسانی كه مجهز به علم این رشته هستند . با استفاده خلاقانه از امكانات كامپیوتر آثاری چشم نواز عرضه می نمایند.

امروزه عموما تصور می نمایند كه هنر را باید در آثار گرانبها و موزه ای یافت. اما چه بسا كه هنر می تواند همانند وسیله ای ارتباطی ارزان قیمت وگران ارزش در اختیار عموم مردم قرار گیرد و این بر عهده طراح گرافیك( گرافیست) است. مشكلات طراحی گرافیك كه اصل را بر ارتباط با مخاطب قرار داده . باید بدست طراح گشوده شود. اما اگر طراح فاقد شناخت و توانایی انجام آن باشد این وسیله یعنی كامپیوتر از عهده انجام آن بر نمی آید.

مسائل نظری ( مبانی ) مباحثی عام در این رشته اند. هر چند كه طراحی و هنر بواسطه خصلت ویژه خود. كه آزادی در بیان و اجرا می باشد. تابع قانون مندی خاصی نیست اما بسیاری از تجربیات كه در بوته آزمایش سر افراز بوده اند بصورت قانون در آمده اند.