پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
شنای كرال سینه Front Crawl
شنای كرال امروزه بیش از هر شنای دیگر طرفدار دارد و بیشتر شناگرها با آن آشنایی دارند . ولی متأسفانه به غیر از تعداد كمی آن را به طریقه كاملاً صحیح فرا نمیگیرند . با كمی اراده ، اگر بتوانید این شنا را به طور كاملاً صحیح فرا گیرید ، بسیار مفرح و لذت بخش خواهد شد .
كلمه كرال از فعل انگلیسی To Crawl مشتق شده كه به معنی خزیدن است ؛ زیرا انسان به وسیله این شنا در آب میخزد و پیش میرود .
كسی به درستی نمیداند كه اولین بار این شنا در كدام كشور معمول شده است ، ولی شواهد و قرائن نشان میدهد كه به احتمال زیاد این شنا در مصر ابداع شده است .
اما مسلم این است كه در سال ۱۷۰۰ میلادی در استرالیا این شنا به وسیله الك ویكمن معمول شد و سپس به آمریكا و اروپا راه یافت و بالاخره یكی از مهمترین بازیها در مسابقههای المپیك را تشكیل داد ؛ برای اولین بار یك آمریكایی به نام چارلز دانیلز به سال ۱۹۰۸ م در رشته شنای بازیهای المپیك شركت كرد و با شنای كرال مسافت ۱۰۰ متر را در ۶۰ ثانیه و سه پنجم طی كرد و برنده شد .
● آموزش شنای كرال سینه
كرال سینه شنایی است كه در آن ضربات منظم پاها به همراه حركت دست ها كه به تناوب از آب خارج و وارد شده و آب را به عقب میكشند و سر ، نیم دایرهای را حول محور طولی بدن میزند تا از سمت راست یا چپ ( كه معمولاً یك طرف است ) از طریق دهان هواگیری نماید ، انجام میشود .
بنابراین سه مرحله اصلی در شنای كرال سینه عبارتند از :
۱) عملكرد پاها Leg Action
۲) عملكرد دستها Arm Action
۳) نفس گیری Breathing
جهت آموزش شنای كرال سینه لازم است كه هر مرحله به تنهایی و به مقدار كافی آموزش و تمرین داده شود . پس از آموزش و تمرین كافی اولین مرحله ، نوبت به مرحله دوم میرسد كه ضروری است پس از آموزش و تمرین به مرحله اول متصل شده و هر دو با هم تمرین شود تا شناگر هماهنگی لازم را جهت انجام هر دو مرحله كسب نماید و سپس مرحله سوم آموزش داده میشود و پس از تمرینات مقدماتی و كافی به مرحله اول و دوم اضافه میشود . تمرین ادامه مییابد تا هماهنگی مجددی صورت گیرد و شناگر قادر به انجام هر سه مرحله با هم در یك زمان گردد .
متأسفانه مشاهده شده است كه مربیان هنوز یك مرحله را به طور كامل آموزش نداده ، وارد مرحله بعدی میشوند . اگر چه بعضی از مربیان با آموزش مرحله به مرحله چندان موافق نیستند ولی تجربه نشان داده است برای به دست آوردن نتیجه بهتر و پیشرفت در امر آموزش در كلاسهای گروهی ، آموزش مرحله به مرحله به مراتب مفیدتر است .
این موضوع را باید به خاطر داشته باشید كه قبل از شروع اولین قسمت آموزش كرال سینه كه حركت پاها است ، لازم است شاگرد دو مرحله مقدماتی مهم را خوب فرا گرفته باشد .
● عملكرد پا Leg Action
در شنای كرال ، حركت پا بسیار حائز اهمیت است . مطلب مهم این كه بر خلاف تصور ما حركات شدید و كند پاها توأم با سرو صدای زیاد كه غالباً در مبتدیان دیده میشود كوچكترین ارزشی ندارد ، بلكه حركات كوتاه و سریع پاها لازمه این كار است .
حركات پاها از مفصل شروع میشود كه ران را به لگن خاصره مربوط میسازد . زانوهم حركت میكند ، اما حركت آن كمتر از مفصل قبلی است و فقط تا آن حد صورت میگیرد كه پاهای شناگر از آب خارج شده و بلافاصله به آب ضربه بزند و روی این اصل زاویه بین ساقها هیچ وقت از ۳۰ درجه تجاوز نمیكند .
همچنین ساقها ، رانها و پاها هرگز از هم فاصله نمیگیرند ، بلكه همیشه به هم مالیده میشوند هنگام زدن پاها باید توجه كنید كه پاشنه پاها ازهم فاصله نگیرند ، كه معمولاً كارآموز شناگر پاشنه پاها را از هم فاصله میدهد . زانوها نباید زیاد بشكند ، این عمل باعث میشود كه پیشرفت خوبی نداشته باشید ، انگشتان پاها باید كشیده شوند .
یكی از مهمترین مواردی كه باید در پای كرال سینه درنظر گرفت ، این است كه در موقع زدن پای كرال انگشتان پا نباید عمود بر كف استخر باشند و شكستگی نیز نباید بیش از حد شود .
مثلی است معروف كه شنا را در آب یاد میگیرند ، ولی به راستی برای صرفه جویی در وقت ، میتوان در خانه نیز مقدمات آن را فرا گرفت .
روی این اصل توصیه میشود : در خانه و یا كنار استخر ، بی آنكه بدن خود را خیس كنید روی كاناپه و یا میز دراز بكشید و روی سینه قرار بگیرید و سر را بین بازوها گرفته و پاهایتان را تقریباً در خارج نگه دارید ، بسیار سریع و همان طور كه قبلاً گفته شد به حركت پاها بپردازید .
● تمرینهای آموزشی پای كرال سینه
۱) نشستن روی لبه استخر و پا داخل آب :
نوآموز شناگر در لبه استخر مینشیند و دستها را به عقب تكیه میدهد و دو پای شناگر در داخل آب قرار داشته و پاها بطور متناوب در آب حركت مینماید . باید توجه داشت كه در این مرحله حركت پا بطور صحیح صورت گیرد و پنجهها متمایل به داخل باشد و آب توسط سینه پا به اطراف پراكنده شود .
۲) در حالی كه نوآموز شناگر لبه استخر را گرفته مبادرت به زدن پا می كند . یادآور میشویم كه پس از چند حركت پا ، نوآموز شناگر صورت خود را از آب بیرون آورده و نفس میكشد و مجدداً تمرین خود را تكرار میكند .
۳) پس از چند جلسه تمرین ، این بار كناره استخر را بگیرید و توی آب بی آن كه به حركت بازوها فكر كنید سرتان را بین بازو ها قرار داده و تقریباً سرتان را در آب فرو ببرید و حركت پاها را تمرین كنید و بعدها به فكر پیشروی در آب باشید ؛ حتی میتوانید حركت پاها را با كمك دوستانتان تمرین كنید . باید توجه داشته باشید كه در موقع تمرین پا سرتان نباید بالا باشد ، چون این عمل باعث میشودكه پاها به پایین بروند .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست