چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
علل اصلی ابتلا به سرطان
بروز سرطان بسته به دو عامل وراثتی (ژنتیک) و محیطی است. عامل محیطی در زندگی دارای تنوع و گستردگی زیادی است که در اینجا به برجستهترین آنها اشاره میکنیم.
مصرف غذا و مایعات داغ
طبق بررسیهای انجام شده نوشیدن مایعات داغ،خطر مبتلا شدن به برخی سرطانهای دستگاه گوارش نظیر حنجره،مری و معده را به شدت افزایش میدهد.توصیه میشود قبل از مصرف مایعات داغ چند دقیقه صبر کنید تا از دمای آن کاسته شود.
چاقی
بین چاقی و سرطانهایی مثل روده بزرگ،لوزالمعده،تیروئید،سینه، کلیه، مری و برخی دیگر از سرطانها ارتباط وجود دارد.البته چاقی به خودی خود باعث سرطان نمیشود اما میتوان گفت که احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
مصرف زیادگوشت قرمز
مصرف بیش از حد گوشت قرمز،احتمال ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطانهای روده بزرگ،لوزالمعده، کلیه،سینه و پروستات را افزایش میدهد.توصیه میشود که میزان مصرف گوشت قرمز بیش از ۸۵گرم نباشد و در رژیم غذایی بیشتر از گوشت ماهی
استفاده شود.
مواد نگهدارنده در غذاها
مواد نگهدارنده در فرآوردههایی همچون سوسیس و کالباس استفاده میشودتا خطر ابتلا به باکتری را کاهش داده و اندکی هم به طعم مطبوع محصول کمک کنداما معمولا در دمای سرخ کردن تولید نیتروزآمین میکند که مادهای بسیار سرطان زاست.
امواج و پرتوها
در دنیای مدرن متاسفانه امواج زیادی ما را احاطه کرده اند؛ امواجی که طول موج کمتر دارند به علت اینکه انرژی بیشتری را با خود حمل میکنند، در برخورد با بدن انسان در دراز مدت میتواند باعث جهش در DNA،تخریب سلولها و ایجاد سرطان شود.
غذاهای پرچرب
استفاده از غذاهای پرچرب بهخصوص چربی حیوانی باعث افزایش ابتلا به سرطانهایی نظیر پروستات، لوزالمعده، روده بزرگ، راست روده و کبد میشود.محدود کردن غذاهای پرچرب یکی از راههای پیشگیری از ابتلا به سرطان است.
بی خوابی
بی خوابی در دراز مدت،خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.در واقع هر فرد طی شبانه روز به ۸ساعت خواب شبانه احتیاج دارد و کم خوابی یا بیخوابی باعث برهم خوردن تعادل متابولیسمی بدن و در نهایت مهیا شدن زمینه ابتلا به سرطان میشود.
غذاهای کبابی و دودی شده
مصرف طولانی مدت غذاهای دودی شده، کبابی و نمک سود میتواند منجر به ابتلا به برخی انواع سرطان از جمله سرطان معده شود.مصرف بخشی از غذاهای کبابی شده و ته دیگ که سوخته و سیاه شده است به شدت منع میشود.
مصرف دخانیات و الکل
اصلیترین علت ابتلا به سرطان ریه،مصرف دخانیات بوده و ۸۵ درصد از موارد ابتلا به این نوع سرطان را شامل میشود.البته مصرف دخانیات عامل ابتلا به انواع دیگری سرطان مثل دهان، مری، لوزالمعده، خون، کلیه، مثانه و برخی دیگر از سرطانهاست.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست