یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

چگونه استرس را به حداقل برسانیم


زیاد بودن ساعات کار روزانه و ساعت های اضافه کاری باعث شده تا زمان کمتری برای رسیدن به آرامش داشته باشیم و استرس بیشتری را برای سر و سامان دادن وظائف مان تحمل کنیم. روش های ساده …

زیاد بودن ساعات کار روزانه و ساعت های اضافه کاری باعث شده تا زمان کمتری برای رسیدن به آرامش داشته باشیم و استرس بیشتری را برای سر و سامان دادن وظائف مان تحمل کنیم. روش های ساده و تجربه شده ای هست که می تواند به ما در رسیدن به آرامش و رهایی ازاسترس کمک کند. بعضی از آنها را تجربه کنید.

شروع روز با سوال های نیرو زا:

به جای اینکه از رختخواب بیرون بپرید و سراسیمه برای رفتن به محل کار آماده شوید، چند دقیقه ای به ذهنتان فرصت بدهید تا آماده شود. این سوال ها را از خود بپرسید: چه چیزی در زندگی به من نشاط می دهد؟ چه چیزی برایم هیجان آور است ؟ از بخاطر داشتن چه چیز هایی می توانم به خود ببالم؟ تعهدات من در برابر زندگی چیست؟

با پاسخ به این سوالات به ذهن تان فرصت می دهید که تصویر روشنی از وضعیت شما ایجاد کند.به خودتان بگوئید امروز روز خوبی است.

شما هم اشتباه می کنید:

اشتباه کردن درس زندگی به ما می آموزد. بسیاری افراد همیشه به خاطر اشتباهی که مرتکب شدند در حال سرزنش کردن خودشان هستند. نکته مهم به خاطر سپردن این واقعیت است که واکنش ما باید پرداختن به حل مشکل و درس گرفتن از اشتباهی باشد که مرتکب شده ایم نه اینکه خود را در سرزنش ها غرق کنیم.

تجسم مناظر آرام بخش:

در طول روز چند بار با دست کشیدن از کار مانند پرنده ای با خیال راحت پرواز کنید و تمام مناظر و چشم اندازهایی را که هنگام گذشتن از روی کوه ها، جنگل ها، اقیانوس ها و دشت ها دیده می شود در نظر بیاورید هر چه این تکنیک را بیشتر تمرین کنید در رسیدن به آرامش و رهایی از احساس فشار موفق تر خواهید بود.

مطالعه کنید:

مطالعه کردن روش فوق العاده ای برای رهایی از استرس است. به آموزش خود اهمیت دهید و با افزایش دایره آگاهی های خود در زمینه های فردی و تخصصی رشد کنید.

بخندید:

حتما این جمله را شنیده اید که هر کس با لبخند زیبا تر است. خندیدن باعث می شود که احساس خوبی در شما به وجود بیاید و نیز این احساس به دیگران منتقل شود.

ورزش کنید:

ورزش و تحرک بدنی در سوزاندن آدرنالین نقش مهمی دارد. آدرنالین هورمونی است که هنگام فشار های عصبی ترشح می شود. ورزش و تحرک بدنی به آزاد شدن مواد شیمایی که هیجان را کنترل می کند کمک می کند.

مثبت فکر کنید:

زمانی که با یک مشکل یا بحران مواجه می شوید به خاطر داشته باشید که نگاه مثبت شما به موضوع، توان شما را به سمت حل مطلوب آن هدایت می کند. اگر به مشکل به عنوان فرصتی برای ارزیابی توانایی هایتان نگاه کنید نتیجه خوبی خواهید گرفت.

گاهی نه بگوئید:

شما هیچ اجباری برای پذیرفتن تمام پیشنهادهایی که در زمینه های مختلف به شما می شود ندارید. لازم نیست که در تمام گردهمایی ها شرکت کنید و در واقع شما زندانی شغل و یا دوستانتان نیستید. این حق را به خود بدهید که گاهی در برابر پیشنهادی بگویید: خیلی متشکرم اما نمی توانیم انجام آن را بپذیرم.

جایگزینی حس بد با خوب:

به محض اینکه احساس خشم ، دشمنی، عیب جویی و تند مزاجی کردید با تکرار عبارات آرام بخش، این احساسات را با حس هایی مانند: هم دردی، مهربانی و... جایگزین کنید. عباراتی مانند: آرام باش، امیدوار باش و یا مهربان باش از جملات آرام بخش هستند.

خاطرات خوش را زنده کنید:

به توانایی ذهن تان متوسل شوید. در هنگام احساس فشار با نگاهی به گذشته لحظات لذت بخشی را که قبلا از سر گذراندید مرور کنید . عشق زیبای خود، تولد، جشن ها و موقیعیت اجتماعی که شما را خوشحال کرده است. این خاطرات با ایجاد احساس شادمانی شما را خوشحال خواهد کرد.

به موسیقی گوش کنید:

یک موسیقی مناسب می تواند در مدت کوتاهی شما را از یک وضعیت فشار به حالت آرامش بازگرداند. به طور معمول موسیقی های بدون کلام یا ترکیب بعضی اصوات طبیعی با موسیقی بهترین تاثیر را در این زمینه دارند.

تمام سعی خود را بکنید:

انجام این کار به تکامل شما کمک زیادی می کند. تنها در سایه تلاش می توانید رفتار های نا مناسب و منفعلانه را به رفتار هایی در جهت کامل شدن خودتان تبدیل کنید. بعد از اتمام کار به خودتان بگوئید عالی شد؛ زیرا شما تمام تلاش خود را کرده اید.

http://www.shad۲۳.blogfa.ir/post-۱۸۵۷.aspx