چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

آسیب شناسی مهاجرت یهودیان به فلسطین و بالعكس


آسیب شناسی مهاجرت یهودیان به فلسطین و بالعكس

جذب یهودیان از گوشه و كنار جهان و اسكان آن ها در فلسطین یكی از مهم ترین عوامل ادامه موجودیت رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۴۸ بوده است همه می دانند كه این رژیم با پیشنهادات فریبنده مالی همواره سعی كرده است كه یهودیان جهان را به فلسطین بكشاند و در آن اسكان دهد

جذب یهودیان از گوشه و كنار جهان و اسكان آن ها در فلسطین یكی از مهم ترین عوامل ادامه موجودیت رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۴۸ بوده است. همه می دانند كه این رژیم با پیشنهادات فریبنده مالی همواره سعی كرده است كه یهودیان جهان را به فلسطین بكشاند و در آن اسكان دهد.

اما به دنبال آغاز انتفاضه الاقصی و تبعات اقتصادی و اجتماعی و امنیتی آن بر رژیم صهیونیستی میانگین مهاجرت یهودیان به فلسطین رو به كاهش نهاد و در مقابل مهاجریت معكوس یهودیان از فلسطین به سرزمین های مادری خود و یا كشورهای دیگر از جمله آمریكا و اروپای غربی افزایش یافت. در این میان پیروزی مقاومت قهرمانانه لبنان بر رژیم اشغالگر قدس در جنگ اخیر، شهرك نشینان صهیونیست را بیش تر به این باور رسانده كه نمی توانند در امنیت و آسایش در فلسطین اشغالی زندگی كنند.

با این وجود، رهبران صهیونیست در رسانه ها به خصوص رسانه های عبری مدام از مهاجریت یهودیان به فلسطین سخن می گویند، اما هیچ وقت اشاره ای به مهاجرت معكوس یهودیان از فلسطین نمی كنند و در واقع اظهارنظر در این باره در رسانه های صهیونیست ممنوع است. هر كس در رژیم صهیونیستی در این خصوص سخن می گوید، خود را تحت پیگرد قانونی قرار داده است. به این دلیل كه پرداختن به مسأله «مهاجرت معكوس یهودیان» خیلی از شهرك نشینان متردد را به خصوص با توجه به اوضاع بد معیشتی و امنیتی "اسرائیل" به ترك آن وا می دارد.

این گزارش به دلایل مهاجرت یهودیان به خارج از فلسطین و مخالفت آن ها با مهاجرت به "اسرائیل" می پردازد.

۶۵ درصد صهیونیست ها به مهاجرت می اندیشند. در این جا به مطالبی كه یوسی بیلین از نمایندگان كنست در جلسه ای سری از آن ها پرده برداشت و بخش هایی از آن به رسانه ها درز پیدا كرد، اشاره می كنیم. وی در این جلسه گفته بود كه ۶۵ درصد از صهیونیست ها از اندیشه مهاجرت به خارج فلسطین اشغالی حمایت می كنند و تعداد زیادی از كسانی كه برای تحصیل به خارج می روند، درصدد بازگشت نیستند.

این نماینده كنست تاكید می كند كه بیش تر فرزندان مسئولان و مقامات سیاسی بلندپایه رژیم صهیونیستی از بیم جانشان هم اكنون در خارج از فلسطین اشغالی زندگی می كنند. حتی خود این مقامات فرزندان خود را به ترك فلسطین اشغالی تشویق می كنند. تعدادی از اعضای خانواده نخست وزیران قبلی دولت عبری از جمله بن گوریون، مناخیم بگین و اسحاق رابین و بنیامین بن الیعازر وزیر جنگ سابق و متان فلنائی از وزرای سابق از جمله این افراد هستند.

یوسی بیلین ضمن اشاره به این كه تعدادی از شهروندان معمولی از مهاجرت فرزندان شان ممانعتی نمی كنند، می گوید كه قبل از انتفاضه الاقصی سالیانه ۷۰ هزار یهودی به فلسطین اشغالی مهاجرت می كرد، كه این رقم در طول انتفاضه به نصف رسیده است.

●درگیری و جنگ میان صهیونیست ها و فلسطینیان

دكتر حازم ابوشنب كارشناس امور صهیونیستی معتقد است كه وضعیت نابسامان و ناامن منطقه كه نتیجه جنگ میان صهیونیست ها و فلسطینیان است، بحران های زیادی را در درون جامعه صهیونیستی خلق كرده و پدیده مهاجرت معكوس نیز یكی از این بحران هاست كه در نتیجه ترس و وحشت صهیونیست ها و اوضاع بغرنج اقتصادی به وجود آمده است.

ابوشنب می گوید:«انتفاضه تنها تبعات منفی برای اقتصاد فلسطین نداشته است، بلكه صهیونیست ها را هم در برگرفته است. جامعه صهیونیستی در طول انتفاضه الاقصی شاهد ركود بی سابقه اقتصادی بود كه همین امر بر همه جوانب زندگی صهیونیست ها تاثیر گذاشت و در كنار آن هم آن ها همچنان در ترس و وحشت زندگی می كنند كه این امر به روند مهاجرت معكوس شدت بخشیده و اكنون به خصوص پس از جنگ لبنان صهیونیست ها احساس می كنند كه دیگر امنیت ندارند.»

ابوشنب در ادامه می گوید:«در فرودگاه ها شاهد ازدحام جمعیت صهیونیست ها و فرار آن ها به خارج بودیم. هر اتفاق و مشكل و مسأله ای احتمال دارد یهودیان را به ترك فلسطین وادار كند و اركان رژیم صهیونیستی را به لرزه درآورد و آینده این رژیم را كاملا به خطر بیاندازد. مهم ترین تبعات این جنگ كه مقامات صهیونیست را نگران ساخته احساس ترس و وحشتی است كه به یهودیان دست داده است و چیز دیگری كه برای این مقامات نگران كننده است، تصمیم یهودیان برای بازگشت به كشورهای اصلی خود است.

●فرار سرمایه از "اسرائیل"

پس از پیروزی مقاومت لبنان مهاجرت از فلسطین اشغالی روند چشمگیری به خود گرفته است. اكنون صهیونیست ها از موشك های حزب الله احساس ناامنی می كنند. گزارش های منتشره شده از سوی منابع خبری نشان می دهد كه گردشگری در رژیم صهیونیستی در ژوئن امسال در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته ۲۵ درصد كاهش داشته كه همین امر فرار سرمایه ها را به دنبال داشته است.

پژوهش علمی مركز مطالعات شلیم در "اسرائیل" این آمار را تایید می كند. اكنون به بخش هایی از این تحقیق اشاره می كنیم:

· تعداد ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار صهیونیست از "اسرائیل" مهاجرت كرده است و نوع مهاجرت آن ها هم شبیه مهاجرت ساكنان كشورهای فقیر است. افراد تحصیلكرده، متخصصان دانشگاهی و صنعتی كسانی هستند كه از فلسطین اشغالی مهاجرت می كنند.

· در میان كسانی كه طی سال های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۳ به خارج از فلسطین اشغالی مهاجرت كرده اند، صاحبان مدرك فوق لیسانس دو برابر مهاجران دارای مدرك لیسانس و سه برابر كسانی بودند كه تحصیلات دانشگاهی نداشتند. همچنین طی سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ حدود ۱۹ هزار صهیونیست و در سال ۲۰۰۵ نیز ۲۵ هزار صهیونیست به خارج از فلسطین اشغالی مهاجرت كردند.

این پژوهش نشان می دهد كه شمار زیادی از صهیونیست های كشورهای استقلال یافته شوروی سابق كه به فلسطین مهاجرت كرده اند، به دنبال بهبود وضعیت اقتصادی این كشورها و افزایش فرصت های شغلی آزاد و امكانات زندگی به آن ها بازگشته اند.

شهرك نشینان صهیونیست كه این مركز مطالعاتی نظر آن ها را جویا شده است، می گویند عوامل فرار خود از فلسطین اشغالی را این گونه بیان كردند:

۱ـ مالیات بالا

۲ـ نبود فرصت شغلی مناسب برای تحصیلكردهای جوان در حالی كه افراد قدیمی همچنان همه مراكز و شغل ها را اشغال كرده اند.

۳ـ افزایش قدرت مقاومت فلسطین و عملیات های شهادت طلبانه در فلسطین اشغالی ۱۹۴۸ میلادی

این گزارش می افزاید كه درآمد افراد تحصیلكرده در كشورهای صنعتی غرب خیلی بیش تر از "اسرائیل" است. به عنوان مثال یك استادیار دانشگاه در "اسرائیل" ماهانه كم تر از ۲۰۰۰ دلار دریافت می كند در حالی كه همین شخص در خارج می تواند ماهانه ۵۰۰۰ دلار درآمد داشته باشد. همچنین استادهای رشته های مهم در خارج حدود ۸۰۰۰ هزار دلار در ماه حقوق دریافت می كنند.

بنا به گزارش مذكور، ۶۰۰ هزار نفر از ۷۵۰ هزار مهاجر صهیونیستی دارای مدرك بالاتر از لیسانس هستند كه اكثر آن ها مهندس و پزشك هستند.

بر پایه این تحقیق شخصیت های علمی و پروفسورها و استادان مهم و معروف دانشگاه بیش ترین درصد مهاجران را تشكیل می دهند.

در سال های اخیر هم رفتن جوانان صهیونیست به غرب برای تحصیل در دانشگاه روند فزاینده ای به خود گرفته است. به عنوان مثال در آمریكا حدود ۳۶۰۰ دانشجوی دختر و پسر صهیونیستی مشغول تحصیل هستند، در حالی كه در كشورهای بزرگی مثل آلمان تنها ۱۰ هزار دانشجو وجود دارند. گزارش های منابع صهیونیستی نشان می دهد كه شمار زیادی از این دانشجویان در خارج خواهند ماند و میلی به بازگشت به "اسرائیل" ندارند.

كشورهایی كه صهیونیست های تحصیل كرده ترجیح می دهند، به آن مهاجرت كنند، عبارتند از: آمریكا، انگلیس (۲۰ هزار صهیونیست)، كانادا (۳۰ هزار صهیونیست)

همچنین در سال های اخیر مهاجرت یهودیان به فرانسه حدود ۱۵ درصد افزایش یافته است.

●نگرانی صهیونیست ها

رژیم صهیونیستی نسبت به كاهش جمعیت یهودیان در "اسرائیل" و تاثیرات منفی آن بر آینده این رژیم نگران است. دولت صهیونیستی نیز به كاهش شدید مهاجران یهودی به فلسطین از آغاز سال جاری میلادی (۲۰۰۶) اعتراف كرده است.

تزیبی لیونی وزیر جذب مهاجران یهود نیز گفته است:«دولت اسرائیل در حال بررسی راهكارهای تغییر این وضعیت است و علایق و رغبت های كسانی را كه احتمال مهاجرت آن ها می رود، بررسی می كند تا اسرائیل را به كشور بسیار جذابی برای یهودیان تبدیل كند.»

آمار وزارت جذب یهودیان نشان می دهد كه تعداد یهودیانی كه طی پنج ماه اول امسال وارد فلسطین اشغالی شده اند، ۷۶۹۲ نفر است.

حتی در صورتی كه در بقیه ماه های سال دو برابر این تعداد، یهودیان به "اسرائیل" مهاجرت كنند، خیلی كم تر از آمار یهودیانی خواهد بود كه سال گذشته وارد فلسطین اشغالی شدند. سال گذشته ۱۶۸۳۵ یهودی وارد فلسطین اشغالی شدند. این در حالی است كه در سال ۲۰۰۱ میلادی ۶۳۳۴۴ نفر به "اسرائیل" مهاجرت كردند.

مهاجرت یهودیان به رژیم صهیونیستی سنگ بنای اندیشه صهیونیسم و جنبش ملی یهودیان به شمار می رود. بر پایه آمار و گزارش های موجود نیمی از جمعیت كنونی رژیم صهیونیستی در خارج از آن به دنیا آمده اند. كارشناسان مسائل جمعیتی هشدار داده اند كه طی بیست سال آینده یهودیان در فلسطین اشغالی و كرانه باختری و غزه به اقلیت تبدیل خواهند شد.

منبع:مركز اطلاع رسانی فلسطین


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.