چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

درباره MMS چه می دانید


درباره MMS چه می دانید

امروزه دیگر تلفن همراه بخشی از زندگی روزانه مردم شده است که در تمام مدت روز از آنها جدا نمی شود و بیش ترین کمک را به رفع نیازهای اداری و ارتباطی آنها می کند

امروزه دیگر تلفن‌همراه بخشی از زندگی روزانه مردم شده است که در تمام مدت روز از آنها جدا نمی‌شود و بیش‌ترین کمک را به رفع نیازهای اداری و ارتباطی آنها می‌کند.

بنابراین طبیعی است که اپراتورها تلاش بیش‌تری برای ارایه سرویس‌های ارزش‌افزوده به مشترکان خود بکنند.

سرویس پیام چندرسانه‌ای یکی از سرویس‌های ارزش‌افزوده است که اخیرا توسط یک اپراتور در ایران نیز ارایه می‌شود. برخی معتقدند که پس از ظهور سرویس پیام‌کوتاه در سال ۱۹۹۰ دیگر هیچ سرویسی را نمی‌توان راه‌اندازی کرد که تا این حد سودده باشد ولی عده‌ای دیگر می‌گویند که در صورت برطرف‌شدن برخی مشکلات فنی، چشم‌انداز روشنی در انتظار MMS خواهد بود.

سرویس پیام چندرسانه‌ای، ‌استاندارد جدیدی در سرویس‌های Messaging به حساب می‌آید که همانند پیامک از یک موبایل به موبایل دیگر منتقل می‌شود.

تنها تفاوت MMS با پیامک آن است که MMS می‌تواند صدا، تصویر و کلیپ‌های ویدیویی را نیز منتقل کند و حتی می‌توان این پیام‌های چندرسانه‌ای را از موبایل به آدرس ایمیل افراد ارسال کرد.

اولین گوشی با قابلیت پشتیبانی از سرویس MMS در سال ۲۰۰۲ ساخته شد و این سرویس در سال‌های بعد به صورت پیش‌فرض در اکثر گوشی‌ها در نظر گرفته شد.

سازندگان مختلف، راه‌های متفاوتی برای مصرف فناوری MMS به کار گرفته‌اند، برای مثال، نوکیا به صورت مستقیم MMS را در جدیدترین گوشی‌های خود تعبیه کرده است ولی سونی‌اریکسون گوشی‌هایی با سرویس (Enhanced messaging Service) اEMS که سرویسی بینابین SMS و MMS است معرفی کرده است.

فرمت‌هایی که MMS قابلیت پشتیبانی از آنها را دارد شامل متن (با فونت و رنگ)، عکس (GIF, GPEG)، صوت (MP۳, MIDI) و فیلم (MPEG) می‌شود. کاربران همچنین می‌توانند عکس‌ها را از سایت‌‌های WAP دانلود کنند و یا توسط دوربین موبایل عکس بگیرند.

پیام MMS موجودیتی یکه و منحصر به فرد دارد نه برای مثال، بخشی از فایل‌های پیوست (attachment).

یکی از تفاوت‌های کاربردی بین MMS و SMS حجم پیام است. حجم پیام‌های SMS فقط ۱۶۰بایت است در حالی که MMS ها محدودیتی از این نظر ندارند.

برای ارسال MMS به شبکه‌های نسل سوم (۳G) تلفن‌همراه نیاز است زیرا حجم بالایی از اطلاعات ارسال می‌شود ولی پیام‌های کوچک‌تر را می‌توان با استفاده از GPRS و شبکه نسل دوم نیز انتقال داد.

از دیگر کاربردهای MMS دریافت گزارش‌های هواشناسی، اخبار و ورزش است.

در سال ۲۰۰۵، اپراتور وودافون، بزرگ‌ترین شرکت فروش تلفن‌همراه، سه‌چهارم درآمد کلی MMS را دریافت می‌کرد اما با گسترش سرویس MMS توسط شرکت‌های دیگر، پیش‌بینی می‌شود که این میزان در سال ۲۰۰۹، با کاهشی چشمگیر به ۴۱درصد برسد و سهم شرکت‌های آمریکایی ۳۶درصد و حوزه شرق آسیا ۲۳ درصد شود.

در سال ۲۰۰۵، ۱۱میلیارد پیام چندرسانه‌ای که معادل ۸۷۸ میلیارد پیام کوتاه است، ارسال شد و MMS توانست ۲۰درصد درآمد سرویس Messaging را به خود اختصاص دهد، که البته تا سال ۲۰۰۹ این میزان به ۱۱ درصد خواهد رسید و احتمالا دلیل آن افزایش استفاده از سرویس‌های دیگر Messaging نظیر ایمیل است.

● تنظیم گوشی

ـ حال برای تنظیم گوشی تلفن خود در ایران به منظور دریافت MMS باید به این مورد توجه کرد. گوشی شما باید قابلیت دریافت MMS را داشته باشد؛

ـ برای مشاهده فهرست گوشی‌هایی که قابلیت دریافت MMS را دارند در سایت‌های اینترنتی جست‌وجو کنید؛

ـ تنظیمات اتصال به GPRS در آن ذخیره شده باشد (توجه داشته باشید که MMS از طریق شبکه GPRS ارسال می شود)؛

ـ تنظیمات سرویس MMS در آن ذخیره شده باشد.

● ارسال عکس

برای ارسال عکس‌ها این مراحل را انجام دهید:

۱) به منوی پیام‌های (Messages) تلفن‌همراه‌تان بروید؛

۲) به این ترتیب ادامه بدهید: پیام جدید/ پیام چند رسانه ای (“New messages/MMS “Multimedia message)

۳) شماره تلفن همراه یا نشانی اینترنتی (Contact number/ E-mail address) مورد نظر را وارد کنید. (در بعضی مدل های تلفن همراه، “آدرس ارسال” بعد از وارد کردن متن پرسیده می شود)؛

۴) گزینه “درج” (Insert) و سپس “درج عکس” (Insert picture) را انتخاب کنید.

۵)عکس مورد نظرتان را وارد کنید؛

۶) اMMS را ارسال کنید.

● دریافت عکس

پس از اطمینان از درستی تنظیمات MMS برای دریافت عکس به این مراحل دقت کنید.

▪ یک پیام در صندوق پیام های گوشی‌تان (inbox) ظاهر می شود.

▪ شما می‌توانید گزینه دیدن پیام (view/retrieve) را انتخاب کنید؛

▪ پیام به همراه تصویر ارسال شده روی گوشی شما نمایش داده می شود.

● ارسال صوت و گرافیک

اغلب گوشی‌‌ها دارای آرشیوی از تصاویر گرافیکی هستند که از پیش روی گوشی شما ذخیره شده‌اند.

شما می‌توانید این تصاویر را نیز به همراه MMS خود ارسال کنید.

همچنین امکان ارسال یک کلیپ صوتی هم به همراه پیام MMS فراهم شده است.

● ارسال همزمان عکس و صوت

شما می‌توانید عکس و صوت را همزمان در یک پیام ارسال کنید. به‌طور مثال می‌توانید عکس تولدتان را به همراه ترانه «تولدت مبارک» و تصویر یک کیک تولد و پیام «جات خالی بود» را برای دوستتان که نتوانسته در تولدتان شرکت کند بفرستید. برای این کار به این ترتیب عمل کنید:

▪ به منوی پیام‌ها (Messages) بروید؛

▪ به گزینه "پیام جدید" (New message) و یا "ایجاد پیام" (Compose)وارد شده و نوع پیام را چند رسانه ای (Multimedia message) انتخاب کنید؛

▪ شماره/ شماره‌ها یا نشانی/ نشانی‌های اینترنتی (Contact number/ E-mail address) مورد نظر را وارد کنید. (در بعضی گوشی ها شماره گیرنده پس از ایجاد MMS پرسیده می شود)

▪ متن پیام مورد نظر را وارد کنید.

▪ گزینه"درج" (Insert) و سپس "درج عکس" (Insert picture) را انتخاب کرده و عکس موردنظرتان را پیوست کنید.

▪ گزینه "درج فایل صوتی" (Insert sound) را انتخاب کرده و سپس فایل صوتی موردنظر خود را وارد کنید.

▪ پیام مورد نظرتان را ارسال کنید.

دریافت یک “پیام طولانی”

در صورت دریافت یک “پیام طولانی”، پیغامی روی گوشی تان ظاهر می شود. این پیام به نسبت نوع گوشی متفاوت است. شما می توایند پیام دریافت شده را پس از خواندن، برای سایرین دوباره ارسال کرده (Forward)، آن را ذخیره نکرده یا حذف کنید. در صورتی که قادر به باز کردن پیام نیستید، مراحل مندرج در بخش “دریافت عکس” را دنبال کنید.

گزارش: نیکا مردان‌بیگی