چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
خاورمیانه در پی آدرس گذاری اینترنتی
پذیرفتن فناوری های جدید همواره با کندی صورت می گیرد، ولی در نهایت زمانی که مزایای آن برای همگان معرفی شد سرعت رشد آن افزایش می یابد.از جمله فناوری هایی که امروزه با سرعت پایین بین همه مناطق دنیا به خصوص خاورمیانه در حال رشد است باید به IPV۶ اشاره کرد. بدون شک همه کارشناسان IT تاکنون نام IPV۶ که سیستم جدید آدرس گذاری اینترنتی است را شنیده اند و می دانند که این سیستم قرار است جایگزین نسخه پیشین خود یعنی IPv۴ شود، اما کمتر کسی به صورت جدی از این فناوری استقبال کرده و امکانات لازم برای رشد آن را فراهم آورده است.
IPV۶ سیستم جدید آدرس دهی بر اساس پروتکل اینترنتی است که می تواند تعداد آدرس های اینترنتی را نسبت به IPv۴ تا چندین برابر افزایش دهد.(IPv۵ تنها یک سیستم آزمایشگاهی برای انتشار صوت و تصویر در اینترنت محسوب می شد و هرگز در خارج از آزمایشگاه مورد استفاده قرار نگرفت.) در حالی که IPv۴ می تواند ۳/۴ میلیارد آدرس اینترنتی ایجاد کند، IPV۶ می تواند از دو هزار و ۱۲۸ میلیارد آدرس اینترنتی پشتیبانی کند و بر این اساس IPهای بیشتری ایجاد شود.
«تریور دیرینگ» مدیر بازاریابی تجهیزات مخابراتی و شبکه ای شرکت Juniper در این باره می گوید: «برای برخی مناطق نظیر خاورمیانه که سرعت رشد و انتشار فناوری در آن بسیار بالاست، IPV۶ سریع تر از بریتانیا جایگزین IPv۴ خواهد شد. من معتقدم خاورمیانه می تواند در این زمینه نه تنها از بریتانیا، بلکه از تمام کشورهای اروپای غربی پیشی بگیرد. اگر شما به کشورهایی مثل کره که تعداد مشترکان تلفن همراه در آن بسیار زیاد است نگاه کنید درخواهید یافت که تنها عامل موفقیت آنها در این زمینه IPV۶ بوده است.»
دیرینگ یکی از بزرگ ترین مشکلات در این زمینه را حاکمیت آمریکا بر IPv۴ و سیستم های وابسته می داند و اعلام می دارد تاکید آمریکا بر سیستم پیشین آدرس گذاری اینترنتی موجب خواهد شد سرعت رشد این تحول در جهان کاهش پیدا کند.
بر اساس آمارهای به دست آمده، در حال حاضر تنها ۳۰ درصد مدیران دولتی آمریکایی که در زمینه فناوری اطلاعات کار می کنند برای استفاده از IPV۶ اقدام کرده اند.
لازم به ذکر است که IPV۶ یک فناوری جدید محسوب نمی شود و از سال ۱۹۹۴ پایه های آن گذاشته شده بود. در خاورمیانه نیز شرکت های اینترنتی و مخابراتی از سال های قبل تلاش هایی را برای به روز رسانی سیستم های آدرس گذاری اینترنتی انجام داده بودند و موفقیت هایی را هم کسب کرده بودند که از جمله آنها می توان به شرکت اماراتی اتصالات اشاره کرد. این شرکت از سال ۲۰۰۱ تاکنون از سیستم IPV۶ استفاده می کند و به همین خاطر نسبت به رقبای خود موفق تر بوده است.
به طور کلی زمانی که تعداد مشترکان تلفن همراه در یک منطقه افزایش می یابد و درخواست مشترکان برای استفاده از خدماتی مثل Wi-Fi، WiMax، RFID، UWB و بلوتوث بالا می رود، کنار گذاشتن سیستم IPv۴ و استفاده از IPV۶ بهترین راه ممکن خواهد بود و می تواند همه مشکلات موجود را از میان بردارد.
این سیستم به جز افزودن آدرس های جدید می تواند امکانات دیگری را در اختیار افراد قرار دهد. IPV۶ در کنار افزایش انعطاف پذیری سیستم مرکزی باعث خواهد شد تا کیفیت تمام خدمات عرضه شده افزایش یافته و در نتیجه میزان رضایت مندی مشتریان به طور قابل توجه بیشتر شود.
کارشناسان امروزه دریافته اند، IPV۶ بهترین سیستم برای عرضه خدمات بیشتر صوتی و تصویری در اینترنت محسوب و باعث می شود مشکلات موجود در این زمینه مرتفع شود.
از دیگر مزایای این سیستم می توان به توانمند ی های آن برای دستگاه های قابل حمل اشاره کرد. IPV۶ به تمامی مشترکان تلفن همراه امکان می دهد تا آسان تر از گذشته به شبکه های موجود دسترسی داشته باشند و بدون تماس مجدد با شبکه مرکزی و تغییر IP خود، مزایای اینترنت پرسرعت را به کار برند.
دیرینگ در ادامه صحبت های خود می افزاید: «اگر به عنوان مثال، یک مشترک تلفن همراه قصد دارد که سیستم داخلی گوشی خود را از شبکه A به شبکه B انتقال دهد، IPV۶ به کاربر امکان می دهد تمام مدتی که در شبکه B به سر می برد IP خود در شبکه A را حفظ کند. بنابراین اگر ما از یک تلفن همراه نسل سوم با تلفن های مجهز به IP استفاده می کنیم، IPV۶ مهم ترین نیاز کنونی ما محسوب می شود.»این امکانات فنی، سیستم IPV۶ را به جزء لاینفک سیستم های اینترنتی و مخابراتی امروزی تبدیل می کند و می تواند محرکی برای تغییر IPv۴ به آن محسوب شود. اما سوالی که برای مدیران IT باقی می ماند آن است که آیا این افراد واقعاً مجبورند سیستم خود را به IPV۶ تغییر دهند؟ در پاسخ به این افراد باید بگوییم : «بله، آنها مجبورند به IPV۶ مهاجرت کنند.» آنچه که موفقیت شرکت های فعال در این زمینه را تضمین می کنند استفاده از این سیستم است و اگر این شرکت ها در آینده نزدیک سیستم IPV۶ را به کار نگیرند، به طور قطع از گردونه رقابت خارج خواهند شد.
به اعتقاد دیرینگ تعداد محاسن به کارگیری IPV۶ بیشتر از معایب آن است و به همین خاطر استفاده از آن سازمان ها را متحمل ضررهای فراوان نخواهد کرد. با این وجود، عدم تمایل مراکز بزرگ دولتی و غیردولتی برای استفاده از آن یا کندشدن سرعت به کارگیری IPV۶ می تواند مشکلاتی باشد که حین گذار از IPv۴ به IPV۶ ایجاد می شود.
سازمان ها امروز نگران مشکلات ناشی از انتقال سیستم کنونی خود از IPv۴ به IPV۶ هستند و در تلاشند با استفاده از سیستم های مدیریتی جدید، صدها دستگاه خود را بدون بروز هرگونه مشکلی به سیستم های جدید آدرس گذاری اینترنتی مجهز سازند.
دیرینگ بر این باور است که بیشتر روترهای کنونی بدون بروز هرگونه مشکلی می توانند به IPV۶ ارتقا یابند، اما در این میان ممکن است تعدادی از سیستم ها هم با مشکل مواجه شوند. شرکت ها و سازمان های بزرگ که در آن صدها دستگاه مختلف و درگیر با این شبکه ها موجود است، می توانند با بررسی هسته مرکزی شبکه خود دریابد که استفاده انتقال سیستم های کنونی به IPV۶ چه مشکلاتی را برای آنها به همراه خواهد داشت.نخستین عاملی که شرکت ها در انتقال IPv۴ به IPV۶ باید به آن توجه کنند و از بروز هرگونه مشکل در این زمینه جلوگیری کنند، استفاده از جدیدترین فناوری هایی است که امروز در خاورمیانه عرضه شده و امکان بروز مشکلات را تا میزان زیادی کاهش می دهد. این سیستم ها که هم اکنون در برخی از شرکت های منطقه مورد استفاده قرار گرفته است نتایج قابل قبولی را به دنبال داشته و باعث شده تا دیگر شرکت ها نیز موافقت خود را برای به کارگیری آنها اعلام کنند.
کارشناسان خاورمیانه را به عنوان یکی از بزرگ ترین مراکز دنیا در رشد و توسعه IPV۶ می دانند و به همین خاطر می کوشند با افزایش سرمایه گذاری در این منطقه، سرعت رشد سیستم های جدید آدرس گذاری اینترنتی را نسبت به دیگر مناطق دنیا افزایش دهند.
میثم لطفی
منبع: WWW.CNN.COM
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست