سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

نوشیدنی شرقی در حال کنار زدن رقیب غربی خود


نوشیدنی شرقی در حال کنار زدن رقیب غربی خود

چای دم‌کشیده گرم یا چای سرد، چای معمولی یا سبز، چای آماده یا هر نوع دیگر، به هر حال امروزه بحث چای بسیار «داغ» است و داغ‌تر هم می‌شود! چای‌خورهای حرفه‌ای در انتخاب نوع چایی که می‌نوشند، …

چای دم‌کشیده گرم یا چای سرد، چای معمولی یا سبز، چای آماده یا هر نوع دیگر، به هر حال امروزه بحث چای بسیار «داغ» است و داغ‌تر هم می‌شود! چای‌خورهای حرفه‌ای در انتخاب نوع چایی که می‌نوشند، حساسیت و وسواس فراوان به خرج می‌دهند که ناشی از علاقه آنها به این نوشیدنی است. انواع بسیار زیادی چای با عطرها و طعم‌های مختلف وجود دارند که روز به روز هم بر تنوع آنها افزوده می‌شود. براساس آمار انجمن چای آمریکا، فروش سالانه چای در این کشور از حدود دو میلیارد دلار در سال ۱۹۹۰ به ۵/۵ میلیارد دلار در سال گذشته رسید.

استفاده‌های مختلف از چای در رستوران‌ها

سرآشپزهای بسیاری در دنیا از چای برای درست کردن غذاهای منحصر به فرد و نوشیدنی‌های خاص خود استفاده می‌کنند. مثلا رستورانی در شهر نیویورک، مرغ دودی شده توسط چای و نوشیدنی‌های مخصوصی که از مخلوط چای سبز و آب‌میوه‌های مختلف تهیه می‌کند را به مشتریان ارایه می‌دهد. بازار این نوع نوشیدنی‌های خنک در فصل تابستان بسیار داغ است و با استقبال فراوانی روبه‌رو می‌شود.

روی آوردن چهره‌های سرشناس به صنعت چای

گفته می‌شود یکی از خواننده‌های مشهور آمریکا، در شهر نیویورک «چایخانه‌»ای باز کرده است و با علاقه و خلاقیت خاص خود، چای‌های ترکیبی جدیدی با عطرها و طعم‌های مختلف تهیه می‌کند. مثل چای سفید مخصوصی که با انار درست می‌کند. این چای که بسیار پرطرفدار است، به صورت نوشیدنی خنک در بطری بسته‌بندی شده و به فروش می‌رسد.

چای، نوشیدنی گرانبها!

در یکی از بوتیک‌های شیک «چای» در بورلی هیلز، انواع چای‌های مرغوب کشورها و مناطق معروف تولید چای در دنیا به فروش می‌رسد. طرفداران ثروتمند چای که هر روز هم بر تعدادشان افزوده می‌شود، به دنبال خرید چای اعلا و مورد علاقه‌شان به چنین فروشگاه‌هایی مراجعه می‌کنند. یکی از چای‌های معروف و گران‌قیمتی که همه آن را می‌شناسیم، چای «دارجلینگ» است.

چای در مقایسه با قهوه

در حالی‌که بسیاری از مردم در غرب هنوز هم به نوشیدن قهوه علاقه‌مندند، افراد زیادی هم هستند که به دنبال یک نوشیدنی «گیاهی‌تر» هستند. چای‌خورها، آن را با لذت و آرامش و برای رفع خستگی می‌نوشند در حالی‌که کسانی که قهوه مصرف می‌کنند، معمولا آن را به سرعت سر می‌کشند تا انرژی بیشتری برای ادامه کارشان پیدا کنند.

فواید چای

علاوه بر اینکه چای یک نوشیدنی لذت‌بخش است، فواید زیادی هم دارد. امروزه خاصیت چای سیاه و سبز در حفظ سلامتی قلب و پیشگیری از سرطان مشخص شده است. هنوز هم تحقیقات در این زمینه ادامه دارد. براساس بعضی مطالعات، چای می‌تواند تراکم استخوان را افزایش دهد، ایمنی بدن را بالا ببرد، از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کرده، با بیماری دیابت مقابله کند و چربی بدن را کاهش دهد.

اما چه چیزی در چای وجود دارد که آن را تا این حد مفید کرده است؟

دانشمندان از گروهی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی به اسم «کاتچین» (Catechins) که در همه انواع چای وجود دارد، به عنوان ماده مفید و موثر آن نام می‌برند. این ماده در قهوه موجود نیست. برخی از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند از بدن در مقابل اثرات مضر اشعه ماوراء بنفش و عواقب ناشی از آن مثل آفتاب‌سوختگی و سرطان پوست محافظت کنند. کافیین موجود در قهوه که تمرکز را بیشتر می‌کند، در چای نیز حتی به میزان بیشتر وجود دارد و برای همین چای می‌تواند آن خاصیت تمرکز و انرژی‌بخشی قهوه را داشته باشد.

ترجمه: الهام طهوری