سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

وقتی کاهش قندخون موجب افسردگی می شود


وقتی کاهش قندخون موجب افسردگی می شود

پانکراس یکی از غدد دستگاه گوارش است که در پشت معده قرار دارد.

افت میزان قند خون در افراد دیابتی می‌تواند باعث ایجاد حالت غم و ناراحتی در آنها شود. دیابت یک اختلال در سوخت و ساز بدن است که در آن یا هورمون انسولین به میزان کافی در بدن وجود ندارد و یا انسولین موجود قادر نیست تا وظیفه خود را به درستی انجام دهد و در نتیجه به علت وجود مقاومت در برابر آن، قند خون بالا می‌رود. انسولین هورمونی است که توسط سلولهای "بتا" واقع در پانکراس ترشح می‌شود و وظیفه اصلی آن کاهش قند خون است. پانکراس نیز یکی از غدد دستگاه گوارش است که در پشت معده قرار دارد. بالا بودن قند خون در دراز مدت باعث بروز عوارضی در سیستم قلب و عروق، کلیه‌ها، چشم و سلسله اعصاب می‌گردد.

در افراد دیابتی همانطور که میزان قند خون بالا می تواند مضر باشد، افت ناگهانی و مکرر قند خون نیز می تواند آثار نامطلوبی به همراه داشته باشد. تحقیقات محققان آلمانی در یکی از مراکز دیابت این کشور نشان داد که کمبود منبع انرژی در مغز یعنی گلوکز، می‌تواند باعث ایجاد اختلالات حرکتی، بینایی، فکری و همچنین تغییرات خلق و خو و روحیه افراد شود.

بر اساس این مطالعه پایین بودن بیش از حد میزان قند خون در افراد مبتلا به دیابت می‌تواند علاوه بر بسیاری از عوارض خطرناک، موجب تغییرات خلق و خو و افسردگی در این بیماران شود.

متخصصان توصیه می کنند که بیماران دیابتی همواره سطح قند خون خود را کنترل کرده و با استفاده از رژیم غذایی مناسب و مصرف دارو یا انسولین تجویز شده توسط پزشک از نوسانات شدید گلوکز خون پیشگیری نموده و شرایط پایداری را برای مغز فراهم نمایند.