شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

درباره دوربین حرفه‌ای اقتصادی Nikon D۳۰۰۰ و رقبایش!


درباره دوربین حرفه‌ای اقتصادی Nikon D۳۰۰۰ و رقبایش!

از زمان معرفی و عرضه مدل جدید Nikon D۳۰۰۰ در بازار چند هفته‌ای بیشتر نمی‌گذرد و مشهود است که جناب Nikon تغییراتی مهم در شیوه طراحی مدل‌های حرفه‌ای اقتصادی اعمال کرده است. به ‌طور کلی می‌توان …

از زمان معرفی و عرضه مدل جدید Nikon D۳۰۰۰ در بازار چند هفته‌ای بیشتر نمی‌گذرد و مشهود است که جناب Nikon تغییراتی مهم در شیوه طراحی مدل‌های حرفه‌ای اقتصادی اعمال کرده است. به ‌طور کلی می‌توان گفت که D۳۰۰۰ محصولی ارزشمند، اما کمی گران در قیاس با رقبای نامدارش است. پرداخت مبلغ ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان بیشتر برای برخی مخاطبان در ازای دریافت کیفیت بالاتر چندان مهم تلقی نمی‌شود، اما برخی دیگر به هیچ عنوان حاضر به این کار نیستند و مدلی را انتخاب می‌کنند که در حیطه توان مالی تعریف قرار داشته باشد. جناب Nikon با عرضه مدل حرفه‌ای D۶۰ بسیاری از مخاطبان بازار را از کف داد و اغلب ایشان به Canon EOS تمایل پیدا کردند و برخی دیگر مشتری محصولات Olympus و Pentax شدند. جالب آنکه رقبای Nikon به طور کامل از فرصت به وجود آمده استفاده و محصولات ذی‌قیمتی روانه بازار کردند. در این گیر و دار اشتباه Canon در عرضه برخی مدل‌ها مانند EOS ۱۰۰۰D که پر از اشکال و ایراد بود نیز مزید بر علت شد تا بازیگران فرصت‌طلبی مانند Sony و Samsung، Panasonic، Olympus و Pentax در این بخش از بازار قدرتنمایی کنند.

جناب Nikon با معرفی مدل D۵۰۰۰ به بازار مدل‌های حرفه‌ای اقتصادی (Entry-Level DSLR) بازگشت و چند هفته پیش موقعیت خود را با معرفی D۳۰۰۰ محکم کرد. شرکت Sony نیز نتوانست مخاطب درست و درمونی برای Alpha ۲۳۰ پیدا کند و تولید آن را متوقف کرد. این شرکت همچنین با تعدیل قیمت‌ها، سعی کرد مدل‌های جدیدتر خانواده Alpha ۳۰۰ را جایگزین Alpha ۲۳۰ در این بخش از بازار کند. محصول E-۴۲۰ صرف‌نظر از تکنولوژی قدیمی مورد استفاده تا مدت‌ها در صدر توجه مخاطبان بود، زیرا هم کیفیت تصویری خوبی ارایه می‌کرد و هم به دلیل استفاده از فرمت حسگر Four-Third با قیمتی بسیار خوب عرضه شده بود. درباره Pentax نیز باید گفت که مدل Pentax K-m نتوانست آن‌گونه که باید ظاهر شود و به سرعت از بازار جهانی محو شد.

مدل Nikon D۳۰۰۰

تا آنجا که کسب خبر کرده‌ام مدل D۳۰۰۰ هنوز در بازار داخلی به ‌صورت گسترده توزیع نشده است. البته D۵۰۰۰ وارد بازار شده است و حوالی ۸۰۰ هزار تومان قیمت دارد. طبیعی است که قیمت D۳۰۰۰ در هنگام ثبات نباید از ۷۰۰ تا ۷۴۰ هزار تومان فراتر رود. مدل کنونی D۵۰۰۰ از اساس برای رقابت با Canon EOS ۵۰۰D طراحی شده است و جالب آنکه در بازار ایران به یک قیمت عرضه می‌شود. یک تفاوت مهم بین مدل‌های D۳۰۰۰ و D۵۰۰۰ وجود دارد و شاید به‌ همین دلیل باشد که D۳۰۰۰ در فاصله‌ای کمتر از یکی دو ماه بعد از D۵۰۰۰ طراحی و روانه بازار شده است. مدل D۵۰۰۰ غنی از امکانات متعدد است و اگر قرار باشد با عدد توصیف شود، بدون شک امتیاز ۱۰ از ۱۰ را در زمینه امکانات کسب خواهد کرد. امتیاز این دوربین را می‌توان در زمینه کیفیت تصویر ۸ از ۱۰ و در زمینه ساخت بدنه حدود ۹ از ۱۰ اعلام کرد. این مدل قدری گران‌تر از انتظار کارشناسان قیمت‌گذاری شده، اما توسط بسیاری از همین کاربلدها توصیه شده است.

محصول D۳۰۰۰ به‌ نوعی برای ایجاد تعادل با D۵۰۰۰ تولید شده است و بیش از امکانات بر کیفیت تصویری تمرکز دارد. به‌بیان دیگر در بهترین حالت می‌توان امتیاز ۷ از ۱۰ را به D۳۰۰۰ در زمینه غنای امکانات اعطا کرد، حال آنکه کیفیت تصویری و ساخت بدنه آن امتیاز ۹ از ۱۰ را کسب می‌کند. مدل D۳۰۰۰ نیز قدری گران‌تر از انتظار عرضه شده، اما قیمت آن به نسبت D۵۰۰۰ واقعی‌تر است و بدون شک در هفته‌های آتی دچار افت قیمت خواهد شد تا به ‌طور کامل بتواند با Canon EOS ۱۰۰۰D و دیگران رقابت کند!

نتیجه‌گیری!

دوربین ۲/۱۰ مگاپیکسلی Nikon D۳۰۰۰ قدری کوچک‌تر از مدل‌های دیگر طراحی شده است و از حسگر CCD با مساحت ۳۷۲ میلی‌متر مربع و آینه پنج‌وجهی برای منظره‌یاب استفاده می‌کند. اندازه نمایشگر ۲۳۰ هزار پیکسلی این مدل سه اینچ است، از کارت‌های حافظه SD و SDHC پشتیبانی می‌کند، ۴۸۵ گرم وزن و علاوه بر رابط USB یک رابط فاخر HDMI نیز دارد. به ‌طور کلی می‌توان گفت که Nikon محصول درست و درمونی تولید کرده است!