چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

همسفری به نام چمدان


همسفری به نام چمدان

چگونه باخرید یک چمدان دغدغه های سفرمان را کم کنیم

همه ما در طول زندگیمان سفرهای متفاوتی را تجربه کرده‌ایم. گاه به سفری کوتاه و چند ساعته و گاه به سفری طولانی و چند روزه رفته‌ایم. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هایی که بسیاری از گردشگران را چند ساعت و گاه چند روز قبل از سفر، درگیر می‌کند، آماده کردن وسایل و لوازم مورد نیاز است. معمولا هرکدام از ما حداقل یکبار با سوال‌هایی در رابطه با بستن بار و بنه‌مان روبه‌رو بوده‌ایم. در این مطلب سعی می‌کنیم به مشکلات کلی بستن بار و بنه و راهکارهای متناسب با آن پرداخته شود.

● نخستین گام، انتخاب مناسب‌ترین‌ها

بهتر است متناسب با نوع سفر خود، توشه راهتان را انتخاب کنید. گاه نوع سفر، طول مدت اقامت، نوع وسیله حمل و نقل، اهداف سفر و... ایجاب می‌کند شما از برداشتن چمدان صرف‌نظر کرده و به یک کوله‌پشتی یا یک ساک دستی بسنده کنید. گاه نیز این امکان را دارید که چند چمدان بزرگ به همراه ببرید. آنچه اهمیت دارد، توجه به این نکته است که چمدانتان را متناسب با سفرتان انتخاب کنید. پس پیش از انتخاب به این موارد دقت کنید:

● ابعاد چمدان

چمدان‌ها را به طور معمول براساس ترکیبی از ابعادشان (طول، عرض و ارتفاع) و میزان وزنی که می‌توانند حمل کنند دسته‌بندی می‌کنند.

چمدان‌های سایز کوچک: این چمدان‌ها با حداکثر ابعاد داخلی ۱۱۴ سانتی‌متر، وسیله قابل حمل و مناسبی محسوب می‌شود که می‌توانید براحتی در کابین بالای‌سر خود در هواپیما آن را جا دهید. اما یادتان باشد که در این چمدان‌های کوچک، حداکثر ۱۱ کیلو بار می‌توان جا داد. به این دلیل برای سفری دو، سه روزه مناسب هستند.

چمدان‌های سایز استاندارد: به طور معمول از چمدان‌های استاندارد می‌توان در سفرهای پنج تا هفت روزه بهره برد. این چمدان‌ها با ابعاد حداکثری ۱۵۷ سانتی متر، ۲۲ کیلو بار را در خود جای می‌دهند.

چمدان‌های سایز بزرگ: اگر به سفری طولانی‌تر از یک هفته می‌روید و ترجیح می‌دهید تمام بار و بنه‌تان را در یک چمدان به همراه داشته باشید، از چمدان‌های بزرگ سایز که ۳۴ کیلو بار را براحتی در ابعاد ۱۸۷ سانتی خود جای می‌دهند، استفاده کنید.

● جنس چمدان

‌کیف‌های سامسونت: فضای زیادی ندارند اما وسیله‌ای مناسب برای سفرهای یکی دو روزه برای آقایان، خصوصا در سفرهای کاری به حساب می‌آیند. دارای دوامی عالی هستند؛ تنها کمی در برابر خراش مقاومت کم داشته و معمولا پس از دو، سه سفر تقریبا خراشیده می‌شود. اما می‌توانید اطمینان داشته باشید که با خرید یک سامسونت مرغوب، تا حداقل ۱۰ سال از خرید دوباره آن بی‌نیاز هستید. سامسونت‌ها معمولا گران هستند اما دوام آنها می‌تواند دلیل مناسبی برای خریدشان باشد.

‌ چمدان‌های تیتانیومی: این نوع چمدان از نایلون سخت ساخته شده است. اغلب این چمدان‌ها یک زیپ خارجی گسترش دهنده فضا نیز دارند. داشتن دو دسته در بالا و کناره‌های همه چمدان‌های چرخدار امکان جابه‌جایی آنها را آسان کرده و تقریبا جزو حداقل استانداردشان به حساب می‌آید؛ نکته مهم در خصوص دسته‌ها توجه به میزان کیفیت آنهاست. باز و بسته کردن چمدان‌های تیتانیومی به دلیل جنس سخت بدنه، سخت و گاه عذاب‌آور است. اما همین ظاهر سخت به دلیل عرضه در رنگ‌های متنوع و براق و همچنین سهولت شست‌وشو، بسیار مورد توجه خانم‌ها قرار دارد. اگر هنگام خرید کیفیت زیپ‌ها و دسته‌ها مورد توجه قرار گیرد، به علت سختی بدنه‌شان، پنج و گاه در موارد بسیار باکیفیت تا ۱۰ سال برایتان عمر می‌کند. به دلیل تنوع زیاد این نوع چمدان در بازار، قیمت آن بسته به مارک و کیفیتش متفاوت است.

چمدان‌های برزنتی: از انعطاف بیشتری نسبت به چمدان‌های تیتانیومی برخوردارند. باز و بسته کردنشان راحت است. لک نمی‌شوند و نیازی نیست مرتب رویشان دستمال کشید. تا چند سال متوالی نیز همراهیتان خواهند کرد. اما مراقب باشید؛ خیلی برای مکان‌های مرطوب، پرباران و برفی مناسب نیستند. سطح خارجی آنها نسبت به آب خیلی مقاومت ندارد و هرچقدر هم هزینه صرف خرید بهترین کیفیت این چمدان‌ها کنید، باز در آخر گرچه وسایلتان را به خوبی از گزند آب در امان می‌دارند، اما ظاهری زشت و خیس به خود می‌گیرند. البته باید بوی نامطبوع را نیز در چمدان‌های بی‌کیفیت به این ظاهر بهم ریخته اضافه کرد.

‌چمدان‌های چرمی: قصد دارید به سفری تجملی بروید؟ پس بدون هیچ پیش‌فرضی به سراغ چمدان‌های چرمی بروید. چمدان‌های چرمی در سفرهایی که خیلی پرمخاطره نیستند و معمولا با وسایل نقلیه راحت‌تری چون هواپیما و گاه ماشین شخصی انجام می‌شوند، ایده‌آل هستند. این چمدان‌ها علاوه بر ظاهر زیبا و پرستیژی که به مسافران می‌بخشند نقاط مثبت بسیاری چون دوام بالای ظاهر، سهولت باز و بسته کردن، مراقبت مناسب از وسایلی که در خود جای می‌دهند و همچنین سهولت در شست‌وشو دارند. اما خرید این چمدان‌ها تجربه، دقت و پول زیادی طلب می‌کند. بسیار اتفاق افتاده که افراد بدون تحقیق قبلی و تنها با گشتن در مراکز خرید بنابر حرف فروشنده چمدان چرمی را انتخابی کرده که بعد از مدتی به دلیل نامرغوبی سطح آن پوسته پوسته و حتی با کوچک‌ترین تماسی پاره شده است. پس اگر تمایل به خرید چمدان چرمی دارید پیش از اقدام به خرید، خوب پیرامون آن تحقیق کنید و مارک‌های شناخته شده در این حوزه را بررسی کنید.

● و توصیه‌هایی دیگر

اگر برای سفری مشخص، قصد خرید چمدان دارید، بسته به میزان جابه‌جایی و همچنین نوع وسیله نقلیه، چمدانتان را انتخاب کنید، معمولا چمدان‌های کوچک‌تر دو چرخ و یک ضامن دارند. اما اگر به سفری طولانی و پرمخاطره می‌روید که طی آن چمدان‌تان باید مدت زمان زیادی روی چرخ‌هایش به دنبالتان بیاید، سعی کنید با صرف کمی هزینه بیشتر چمدان چهار چرخی بخرید تا هم آسیب کمتری به وسایلتان وارد شود و هم جابه‌جایی بار برایتان آسان‌تر گردد.

باتوجه به این‌که در بیشتر سفرها، بویژه سفرهای هوایی محدودیت وزنی برای وسایل مسافران در نظر گرفته می‌شود، امروزه تهیه و ساخت چمدان‌هایی سبک وزن‌تر، کوچک‌تر ولی در عین حال جادارتر، از فاکتورهای اصلی رقابت در بازار چمدان محسوب می‌شود. پس هنگام خرید چمدان به وزن خالی آن نیز توجه کنید.

برخی سازندگان با زیباسازی ظاهر چمدان خصوصا با طراحی زیپ‌های متعدد بیرونی قصد فریفتن خریدار را دارند. چرا که این زیپ‌های متعدد فاقد قفل هستند؛ درنتیجه امنیت زیادی ندارند. از طرف دیگر به میزان زیادی از فضای داخلی چمدان (که امکان قفل کردنش هست) می‌کاهند. پس هنگام خرید به این نکته توجه داشته باشید که یک چمدان با ظاهری ساده، بسیار کاراتر از چمدان‌های پرزرق و برق است.

داشتن یک یا چند چمدان مناسب در خانه به نوعی یک سرمایه‌گذاری طولانی‌مدت است. چرا که چمدانی مرغوب و متناسب علاوه بر آنکه از وسایل شما در طول سفر بخوبی مراقبت می‌کند، به میزان قابل توجهی از استرس‌های پیش از سفر که بخش عمده‌ای از آن مربوط به بستن بار است، می‌کاهد. پس سعی کنید در زمان فراغت و با آسودگی پیرامون خرید چمدان با خانواده به تحقیق و مشورت بپردازید.

سمیه نیکانلو