پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
۸ سپتامبر ۲۰۰۳ ـ نطق رسمی هشتم سپتامبر ۲۰۰۳ رئیس جمهوری آمریکا درباره عراق و افغانستان و چند اظهار نظر
جورج بوش رئیس جمهوری آمریکا هشتم سپتامبر۲۰۰۳ (چهار ماه پس از تکمیل تصرف عراق) در یک نطق ۱۷ دقیقه ای رسمی گفت به کاری که شروع کرده است ادامه خواهد داد و هزینه عملیات نظامی و اطلاعاتی در عراق و افغانستان و جاهای دیگر و تامین آب و برق و ترمیم بعضی خرابی های این دو کشور در سال مالی آینده ( از اول اکتبر ۲۰۰۳ تا آخر سپتامبر سال ۲۰۰۴ ) بالغ بر ۸۷ میلیارددلار خواهد شد و کسر بودجه را در این سال از ۵۰۰ میلیارد بیشتر خواهد کرد که باید تحمل کنیم. ۶۶ میلیارد دلار از این پول صرف هزینه های نظامی و اطلاعاتی مربوط خواهد شد.
وی در آن نطق گفت که تروریسم اینک(سال ۲۰۰۳) در عراق متمرکز شده است و ما قطعنامه تازه ای به شورای امنیت پیشنهاد می کنیم که با تصویب آن سایرکشورها از لحاظ مالی و اعزام نیروی نظامی به مساعی ما در عراق کمک کنند، البته این نیروها باید تحت فرماندهی ما عمل کنند. ژاپن، کشورهایی اروپا و همسایگان عراق که از اقدام ما سود می برند باید کمک کنند. مبارزه در عراق که شده است خط اول جبهه جنگ با تروریسم نیاز به زمان طولانی و فداکاری دارد. بوش در این نطق خود بار دیگر نیروهای نظامی آمریکا در عراق را لیبراتور (آزادیبخش) و عمل آنان را آزاد ساختن عراق خواند!.
برخی از آگاهانی که پس از پخش مستقیم این نطق از شبکه های تلویزیونی درباره آن که به دقت تهیه و تنظیم شده بود اظهار نظر کرده بودند گفته بودند از این اظهارات چنین بر می آید که آمریکا می خواهد برای مدتی طولانی در عراق بماند و برای این کشور همانند ژاپن پس از جنگ دوم، قانون اساسی بنویسد و .... اینان اضافه کرده اند از پولی که جورج بوش به آن اشاره کرده ممکن است تنها حدود ۲۰ میلیارد دلار آن و عمدتا به کمپانی های آمریکایی داده شود تا موسساتی ازجمله آب و برق و جاده های عراق و بعضی کارهای مشابه را در افغانستان رو به راه کنند و مابقی صرف نظامیان آمریکایی و خرید خودرو و جنگ افزار برای آنان خواهد شد که شمار شان در عراق و کویت ۱۸۱ هزار نفر است. از این پول نظامیان دیگر کشورها که در عراق مستقر هستند از جمله لهستانی ها سهم خواهند داشت. قسمت عمده این پول که به نظامیان آمریکایی پرداخت و یا صرف خرید خودرو وجنگ افزار خواهد شد به آمریکا بازگشت داده خواهد شد و پولی است که از این جیب به آن جیب می رود؛ وانگهی تردید نیست که روزی عراق باید از منابع خود این هزینه را به نحوی تامین کند.
نظر بعضی از آگاهان بر این است که تکرار عبارت «آزاد کردن عراق» مردم سایر کشور ها را عصبی می کند زیرا که آزاد کردن معمولا رها ساختن یک کشور از اشغال خارجی است که عراق چنین وضعیتی را نداشته و برکنار کردن رئیس حکومت یک کشور هم بر عهده مردم همان کشور، نه خارجی. به علاوه، اگر شورای امنیت که در کنترل پنج دولت است با تصویب قطعنامه به اشغال نظامی عراق رسمیت دهد دلیل موجودیت سازمان ملل بیش از پیش از میان می رود.
«هوارد دین» از حزب دمکرات آمریکا در واکنش به نطق جورج بوش گفته بود که مفاد این نطق با اظهارات لیندن جانسون که آمریکا را در باتلاق ویتنام فرو برد تفاوتی زیاد نداشت؛ باید به آمریکاییان اطلاعات درست داده شود تا در جریان حقایق قرار گیرند، نه مطالبی که تنها برای توجیه سیاست دولت باشد.
سناتور آمریکایی «باب گرام» ضمن ابراز نظر درباره این نطق گفته بود ۸۷ میلیارد دلاری که بوش برای هزینه عملیات نظامی و اطلاعاتی خود در خاورمیانه می خواهد بیش از همه پولی است که برای آموزش و پرورش کشور خرج می کنیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست