جمعه, ۱ فروردین, ۱۴۰۴ / 21 March, 2025
مجله ویستا

بررسی مکانیسم چند ماده ضد قارچ در نهاده های تغذیه ای طیور


استفاده از اسیدهای ارگانیک و پروپیونات آمونیوم از ترکیبات رایج در کنترل رشد قارچ و کپک در مواد اولیه خوراک و جیره غذایی دام و طیور می باشد. مکانیسم عمل این دو ماده در ذیل اشاره …

استفاده از اسیدهای ارگانیک و پروپیونات آمونیوم از ترکیبات رایج در کنترل رشد قارچ و کپک در مواد اولیه خوراک و جیره غذایی دام و طیور می باشد. مکانیسم عمل این دو ماده در ذیل اشاره شده است :

الف) اسیدهای ارگانیک

اسیدهای ارگانیک با آزاد سازی یون هیدروژن سبب کاهش اسیدیته سیتوپلاسم گشته و با تداخل در چرخه تولید انرژی سبب مرگ سلول قارچی می گردند.

ب ) پروپیونات آمونیوم :

این ماده با غیر فعال نمودن آنزیم پلی مراز قارچی مانع سنتز پروتئین در ریبوزوم سلول قارچی شده و در نهایت باعث مرگ سلول قارچی می گردد.