جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

بزرگمردی به نام «سرآلكس فرگوسن»


بزرگمردی به نام «سرآلكس فرگوسن»

فرگوسن از ناكامی های گذشته خود درس گرفته و این روزها سیاست جذب را نسبت به سیاست دفع ارجح می داند

منچستریونایتد با پیروزی دیرهنگامی كه مقابل فولهام كسب كرد، یك گام دیگر به قهرمانی نزدیك شد. درواقع اگر این تیم قهرمان نشود، اتفاق غیرمترقبه ای رخ داده چراكه تنها رقیب منچستریونایتد، چلسی است كه این تیم هم روزگار خوشی ندارد.

منچستریونایتد در بازی با فولهام در حالی به پیروزی رسید كه ابتدا بازی رایك بر صفر در زمین این تیم عقب بود؛ اما روح پیروزی فرگوسن چنان نفوذكننده است كه به تك تك بازیكنان این تیم رسوخ می كند و نتیجه چیزی نیست جز اینكه شیاطین سرخ، تمام حریفان خود را یكی پس از دیگری با شكست مواجه می سازند.

تیم فوتبال چلسی در حال حاضر شرایط مساعدی ندارد و مشكلات درون تیمی باعث شده كه مربی ذهنیت مطلوبی نسبت به عملكرد آبی ها نداشته باشد. از آن سو تیم منچستریونایتد در بهترین شرایط بسر می برد و یكی از عوامل موفقیت این تیم در این است كه گلیزرها به هیچ عنوان در كارهایی كه به آنها ارتباط ندارد، مداخله نمی كنند.

● فرق فرگی با ریكارد

این مقاله درخصوص منچستریونایتد به رشته تحریر درآمده و ارتباطی به بارسا و مربی این تیم ندارد. اما قیاس عملكرد مربیان منچستریونایتد و بارسلونا، می تواند به بیشتر روشن شدن زوایای روحی فرگوسن بینجامد. فرگوسن به خوبی می داند چگونه دیپلماسی ورزشی را رعایت كند، كاری كه ریكارد نتوانست انجام دهد.

بارها و بارها گفته ایم كه فرگوسن در روزی كه اختلاف نظر رونالدو و رونی می رفت كه به جدایی ستاره پرتغالی ازاولدترافورد منجر شود، او را با چنگ و دندان در تیم نگاه داشت تا امروز با گلزنی های او عكس خود و تیمش را در جام قهرمانی ببیند.اما از آن سو، ریكارد در روزی كه تیمش می بایست با غلبه بر لیورپول در نوكمپ به صعود به مرحله بعد امیدوار می شد، مقابل این تیم شكست خورد تا معلوم شود مربی حسابگری نیست.

درست در همان روزی كه ریكارد از اتوئو به خاطر اختلافاتی كه با او داشت در تركیب تیمش استفاده نكرد، بنیتز به ۲ بازیكنی بازی داد كه چند روز قبل با چوب گلف به جان هم افتاده بودند: بلامی و ریسه. این ۲ در بازی با بارسا، گلزنی هم كردند.اكنون می توانید به ارزش كار فرگوسن بیش از پیش پی ببرید. فرگوسن با شخصیت كاریزماتیكی كه از آن برخوردار است، از همه نیروهای موجود در تیمش بهره می گیرد. در این تیم همچنان گیگز و اسكولز نقش محوری دارند و گلزنی می كنند. همه اینها به فرگوسن بازمی گردد كه چطور انگیزه بازی را در میان این بازیكنان مشتعل نگاه داشته است.

● عبرت از گذشته

فرگوسن از ناكامی های گذشته خود درس گرفته و این روزها سیاست جذب را نسبت به سیاست دفع ارجح می داند. او اگر در سال های گذشته با رویكرد به سیاست دستمال كاغذی، بازیكنانی نظیر بكهام، یاپ استام، اندی كول، دوایت یورك و... را از تیم منچستریونایتد كنار می گذاشت، امروز قدر بازیكنان خود را می داند و برای قهرمانی از تمامی امكانات بهره می برد.فرگوسن در سال های كهولت، همچنان شوق پیروزی دارد و با گلزنی مهاجمانش به هوا می پرد. این موضوع می تواند انگیزه بازیكنان این تیم را بیش از پیش افزایش دهد.مك كارتی یك بار درخصوص اینكه چرا با شورت ورزشی كنار زمین می ایستد، گفت: «بازیكنان من باید حضور مرا در زمین حس كنند. آنها با این كار خواهند فهمید كه من هم جزیی از آنها هستم.»درنهایت می توان به این نتیجه گیری رسید كه موفقیت امروز منچستریونایتد، موفقیت دیروز چلسی و موفقیت پریروز آرسنال، بی تردید ارتباط مستقیم با مربیان این تیم ها دارد.

فرگوسن این روزها با مجموعه ای كه گرد آورده، در آستانه كسب شانزدهمین عنوان قهرمانی رقابت های فوتبال انگلستان است. مربیانی كه بازیكنان خود را به هر ترتیبی از دست می دهند، شاید هرگز نتوانند جایگزین آنها را پیدا كنند. به این نمونه ها توجه كنید:

▪ جدایی اوون از رئال مادرید

▪ بكهام از منچستریونایتد

▪ ابراهیموویچ از یووه

▪ ماكلله از رئال مادرید

▪ گالاس از چلسی

▪ بالاك از بایرن مونیخ

▪ شوچنكو از میلان

▪ و...



همچنین مشاهده کنید