دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
کارتر در صف حامیان اوباما
![کارتر در صف حامیان اوباما](/web/imgs/16/119/o4oz91.jpeg)
جیمی کارتر ،رئیس جمهور اسبق ایالات متحده آمریکا یکی از اصلی ترین منتقدان سیاستهای بوش پسر محسوب می شود.کارتر بارها اعتراض خود را نسبت به دکترین مبارزه نامحدود با تروریسم که از سوی تیم نومحافظهکاران افراطی ترسیم شده اظهار نموده است.در این میان بسیاری از شهروندان آمریکایی مایلند نسبت به نظر کارتر در خصوص مبارزات انتخاباتی درون حزبی دموکراتها آگاهی یابند.لازم به ذکر است که قبلا زبگنیو برژینسکی ،مشاور امنیت ملی زمان کارتر از نامزدی باراک اوباما حمایت نموده است.
جیمی کارتر در قالب مصاحبه ای به طور تلویحی از باراک اوباما نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در برابر هیلاری کلینتون رقیب هم حزبیاش حمایت کرد. کارتردر گفتگو با یک روزنامه نیجریایی به انتخابات درون حزبی دموکراتها اشاره کرد و تاکید نمود که تمام شهروندان ایالت جورجیا محل تولد وی در انتخابات مقدماتی از اوباما حمایت کردند، فرزندان او نیز از اوباما حمایت میکنندکارتر در عین حال اعلام کرده است که به عنوان نمایندهای که دارای حق رای برتر )super deligate (هست، دقیقا نمیتواند نامزد مورد نظر خود را معرفی کند و حدس زدن این موضوع را به عهده مخاطبان می گذارد.
طبق موافقت حزب دموکرات ???? ?تن از مقامات ارشد این حزب از جمله جیمی کارتر و الگور رقیب دموکرات جورج بوش در انتخابات پیشین ریاست جمهوری آمریکا، به عنوان آرا برتر به نامزدها رای خواهند داد. سخنگوی اوباما هنوز در این زمینه ابراز نظر نکرده است ولی سخنگوی هیلاری کلینتون اعلام کرده است که بیل و هیلاری کلینتون احترام بسیاری برای کارتر قائلند و روابط خوبی با وی دارند، در عین حال کارتر در تصمیمگیری خود آزاد است.
در عین حال از ستاد انتخاباتی هیلاری کلینتون اخبار امیدوار کننده ای برای خانواده کلینتونها به گوش نمی رشد.در حالی که هیلاری کلینتون سعی دارد با لاپوشانی پیروزیهای مکرر اوباما و اقبال مردم،خصوصا جوانان آمریکایی نسبت به نامزد سیاهپوست حزب دموکرات همچنان خود را به عنوان اصلی ترین نامزد حزب دموکرات در رقابتهای انتخاباتی پایانی سال ۲۰۰۸ مطرح سازد،برخی اعضای تیم انتخاباتی هیلاری ترجیح داده اند از اکنون جدایی خود از همسر بیل کلینتون را اعلام نمایند.مطابق آخرین تحولات آمریکا، در حساس ترن برهه زمانی، ارشد ترین عضو تیم مبارزاتی هیلاری کلینتون استعفا کرد.
در پی مذاکرات اخیر مارک پن عضو ارشد تیم راهبردی هیلاری کلینتون با مقامات کلمبیا این استعفا از سوی وی اعلام شد بنابراین گزارش در پی استعفای این فرد وفادار به خانواده کلینتون که طی سالیان عضو مشاوران ارشد آنها محسوب میشد، مبارزات نامزدی حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوریآمریکا از سوی هیلاری کلینتون وارد بحران تازهای شد. بنار بر آنچه رسانه ها و خبرگزاریها اظهار می کنند، در پی این بحران، وزنه به سمت رقیب امیدوار کلینتون باراک اوباما سنگین تر شده است. پن در پی ملاقات و داشتن اختیارات از سوی واشنگتن با نماینده سیاسی دولت کلمبیا از قرارداد تجاری بین دو کشور حمایت کرد، این درحالی است که این مسئله مورد مخالفت هیلاری کلینتون است.
پن یکی از مدیران اجرایی روابط عمومی شرکت برسون مارسلر آمریکایی است و خود صاحب یک شرکت حقوقی مشاورهای در این کشور است.
شرکت برسون مارسلر از سوی دولت بوگوتا مامور شده بود تا تلاشهایی برای توافق بر سر تجارت آزاد بین واشنگتن و دولت بوگوتا را که کلینتون مخالف این سیاست است صورت دهد. پن اظهار کرد که در دیداری که با کارولینا بارکو سفیر دولت کلمبیا در آمریکا در مارس داشته، دچار اشتباهی در امر قضاوت شده و نمی خواهد که این اشتباه تکرار شود. به گفته مگی ویلیامز مدیر تیم مبارزاتی هیلاری کلینتون، پن پس از اتفاق اخیر گفته بود که دیگر خواستار باقی ماندن در سمت عضو ارشد راهبردی تیم مبارزاتی کلینتون نیست. مسلما استعفای مارک پن ،عضو ارشد تیم راهبردی ستاد هیلاری کلینتون تاثیر مستقیم و به سزایی در افزایش محبوبیت باراک اوباما خواهد گذاشت.
در عین حال،باراک اوباما و هیلاری کلینتون هر دو ضمن اعلام مخالفت خود با مسئله استقرار سیستم دفاع موشکی ایالات متحده آمریکا در خاک اروپا مخالفت خود با این اقدام حزب جمهوریخواه را اعلام نموده اند.از این رو به نظر می رسد که در صورت پیروزی هر یک از نامزدهای دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ ایالات متحده آمریکا،شاهد معوق ماندن این برنامه استراتژیک دولت بوش خواهیم بود.این مسئله جمهوریخواهان افراطی را به شدت هراسان ساخته است.
نامزدهای مطرح حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از اقدام دولت بوش جهت استقرار سپر دفاع موشکی در شرق اروپا به شدت انتقاد کرده و نسبت به هزینههای سنگین این امر برای ایالات متحده هشدار دادند.
باراک اوباما و هیلاری کلینتون، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در اردوگاه دموکراتها با انتقاد شدید از طرح دولت بوش مبنی بر استقرار سپر دفاع موشکی آمریکا در شرق اروپا، این اقدام را غیرمنطقی و در بردارنده هزینههای غیرضروری دانستند. هیلاری کلینتون با به زیر سوال بردن این اقدام دولت بوش، آن را باعث به تیرگی کشانیدن روابط آمریکا با برخی از متحدان خود در جهان دانست. لی فینشتاین، مدیر امنیت ملی در ستاد انتخاباتی کلینتون در این باره اظهار داشت: متاسفانه توافق حاصل شده بر سر سپر دفاع موشکی در نشست بخارست لطمات جبران ناپذیری را به هماهنگی و اتحاد بین اعضای ناتو وارد خواهد ساخت.
بیل برتن سخنگوی ستاد انتخاباتی اوباما نیز صراحتا اظهار نموده است که ایالات متحده آمریکا نباید به سمت استقرار فناوری که هنوز تائید نشده است حرکت کند.همچنین هر دو نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده عملکرد دولت بوش را در روند مشورت با اعضای ناتو بر سر این مسئله را بسیار ضعیف ارزیابی کردند. انتقادات شدید اوباما و کلینتون درست یک روز پس توافق ناتو برای استقرار پایگاه سپر دفاع موشکی در جمهوری چک اتفاق افتاد.
در نهایت اینکه نظرسنجیها در ایالات متحده آمریکا از افزایش محبوبیت باراک اوباما در مقابل هیلاری کلینتون حکایت می کند.یک نظرسنجی نشان می دهد که آمریکایی هایی بیشتری خود را آماده میکنند تا در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور شاهد پیروزی یک رئیس جمهوری سیاه پوست باشند. بر اساس این نظر سنجی به طور روز افزون آمریکایی هایی که عقیده دارند که این کشور خود را آماده می کند تا رئیس جمهوری سیاه پوست را بپذیرد، بیشتر می شود.بر اساس این نظر سنجی که از سوی سی ان ان منتشر شد ۷۶ درصد از ۲ هزار و ۱۸۴ نفر از افرادی که در این نظرسنجی شرکت کرده اند دیدگاههای مثبتی نسبت به باراک اوباما اعلام کرده اند که این میزان ۱۴ درصد از نظر سنجی ماه دسامبر گذشته بیشتر بوده است.همچنین بر این اساس ۷۸ درصد از سفید پوستان آمریکا موافقت خود را با حضور اوباما در کاخ سفید اعلام کرده اند که این در مقایسه با سیاه پوستان بیشتر است و تنها ۶۹ درصد از آنها چنین نظری را ابراز داشته اند.
گفتنی است که اوباما در انتخابات درون حزبی دمکراتها در حال حاضر ۱ هزار و ۶۲۹ امتیاز دارد و امتیاز وی از کلینتون که ۱ هزار و ۴۸۶ می باشد، بیشتر است.
سعید سبحانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست