سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

شیاطین سرخ, شعبه سئول


شیاطین سرخ, شعبه سئول

در سال های بسیار دور, یك بازی سنتی شبیه فوتبال در این كشور وجود داشته اما ورود فوتبال به شكل فعلی اش به كره به سال ۱۸۸۲ برمی گردد كه انگلیسی ها این ورزش را به آن جا بردند اولین تورنمنت فوتبال كره در سال ۱۹۲۱ برگزار می شود

● نگاه به كره جنوبی حریف همیشگی ما

تساوی با سوریه در تهران، فوتبال ما را به همان روال همیشگی رساند كه برای هر صعودی، كار را به «اگر و اما» می كشاند. در این اوضاع نه چندان آرام حول و حوش تیم ملی، باید سخت ترین دیدار مرحله مقدماتی جام ملت های آسیا را در خانه حریف قدرتمند خود، كره جنوبی، انجام دهیم. هر چند باید امیدوارانه صحبت كرد و فضای روانی آرامی را برای تیم ملی و خصوصا فوتبال دوستان بی شمار ایرانی ایجاد كرد، اما كتمان نگرانی نیز سخت می نماید... در این مقاله، سعی شده است در مورد وضعیت فعلی این تیم، اطلاعات نسبتا جامعی ارائه شود.

● تاریخچه

در سال های بسیار دور، یك بازی سنتی شبیه فوتبال در این كشور وجود داشته اما ورود فوتبال به شكل فعلی اش به كره به سال ۱۸۸۲ برمی گردد كه انگلیسی ها این ورزش را به آن جا بردند. اولین تورنمنت فوتبال كره در سال ۱۹۲۱ برگزار می شود.

در مورد تاریخ تاسیس اولین تشكل این ورزش در آن دیار دو روایت وجود دارد، یكی سال ۱۹۲۸ است كه فدراسیون فوتبال این كشور در سایت اختصاصی خود به عنوان تاریخ تاسیس آورده است و دیگری سال ۱۹۳۳ است كه فیفا آن را اعلام می كند.

اما تاریخ تاسیس رسمی فدراسیون فوتبال كره جنوبی و همین طور پیوستن آن به فیفا، سال ۱۹۴۸ است همان سالی كه حكومت جمهوری در این كشور تشكیل می شود. اولین حضور رسمی فوتبال كره در جهان نیز در همان سال ۱۹۴۸، در رقابت های المپیك لندن رقم می خورد. در سال ۱۹۵۴ نیز، كره ای ها به عضویت AFC درمی آیند. آنها در راه اندازی لیگ حرفه ای فوتبال در كشورشان به عنوان اولین كشور آسیایی پیشگام می شوند.

این اتفاق در سال ۱۹۸۳ روی می دهد. كره جنوبی در رنكینگ فدراسیون جهانی فوتبال فیفا هم اكنون در رتبه ۵۲ قرار دارد، در حالی كه آنها عنوان ۲۹ این رده بندی را در ماه دسامبر گذشته در اختیار داشته اند. ریاست فدراسیون فوتبال این كشور بر عهده «جون چونگ مون» است. لقب «شیاطین سرخ» در فوتبال آسیا به بازیكنان تیم ملی كره جنوبی اطلاق می شود. لباس رسمی تیم ملی این كشور، پیراهن قرمز، شورت سفید و جوراب قرمز است.

● افتخارات در جام های جهانی

كره جنوبی از لحاظ حضور در بزرگترین فستیوال فوتبال جهان در میان تیم های آسیایی ركورددار است آنها هفت دوره در جام های جهانی حضور داشته اند كه یكی در جام سال ۵۴ و شش مورد دیگر به صورت متوالی از سال ۸۶ تا جام اخیر بوده است. كره ای ها تا سال ۲۰۰۲ كه میزبان جام جهانی بودند، حتی از كسب یك پیروزی در این عرصه جهانی بازمانده بودند تا اینكه در خاك خود با رهبری هیدنیگ هلندی با شكست لهستان و پرتغال در مرحله گروهی و ایتالیا و اسپانیا در مراحل حذفی، با باخت به آلمان و تركیه چهارم شدند و در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان با برد توگو، تساوی با فرانسه و باخت به سوئیس در همان دور گروهی با این جام وداع كردند.

● افتخارات در جام های قاره ای

در بعد بازی های آسیایی، كره جنوبی سه افتخار قهرمانی را در كارنامه خود می بیند كه دو بار آن به صورت مشترك با برمه در سال ۱۹۷۰ و كره شمالی در سال ۱۹۷۸ بوده است. ضمن اینكه جام این بازی ها در سال ۱۹۸۶ را نیز فتح كرده اند اما در رقابت های معتبرتر جام ملت های آسیا در زمینه افتخارات شباهت زیادی به فوتبال ما دارند از آن لحاظ كه سال ها است دست شان از قهرمانی كوتاه مانده است. از آخرین قهرمانی كره ای ها در این جام ۴۶ سال می گذرد، آنها كه در سال ۱۹۶۰ در خاك خود موفق به كسب عنوان اول شدند.

آن سال دومین دوره این جام برگزار می شد. قهرمان دیگرشان نیز به دوره اول بازی ها در سال ۱۹۵۶ برمی گردد كه هنگ كنگ میزبان مسابقات بود آنها تا به حال سه بار نیز عنوان دومی را كسب كرده اند كه به ترتیب در سال ۷۲ به ایران، سال ۸۰ به كویت و سال ۸۸ به عربستان در بازی نهایی باخته اند.

دو عنوان سومی نیز در سال های ۱۹۶۴ و ۲۰۰۰ كسب كرده اند. دو بار نیز در مرحله یك چهارم نهایی حذف شده اند و یك بار هم در مرحله گروهی. ضمن اینكه در سه دوره این رقابت ها نیز حضور نیافته اند.

● نیمكت كره ای ها

آنها چند سالی است كه این عرصه را تقریبا به طور كامل به مربیان صاحب نام كشور هلند واگذار كرده اند. پس از این كه در جام جهانی سال ۲۰۰۲ با «گاس هیدنیگ» به كسب افتخار بزرگ عنوان چهارمی جام نائل شدند، رهبری خود را به طور غالب به مربیان این كشور صاحب دانش فوتبال واگذار كرده اند. البته در این میان «اومبرتو كوئیلو» پرتغالی نیز سرمربی شان بوده كه پس از تساوی بحث برانگیز بدون گل برابر مالدیو در رقابت های مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ از كار بركنار شد. پس از او «جوبون فدر» هدایت تیم را بر عهده گرفت و موفق شد در ژوئن ۲۰۰۵ با شكست ۴۰ كویت، تیم را به جام جهانی ببرد.

اما وی نیز پس از شكست مقابل عربستان در خانه و كسب عنوان آخری در رقابت های فوتبال شرق آسیا، شغل خود را از دست داد. كره ای ها پس از آن به «دیك ادووكات» اعتماد كردند كه مربی تیم ملی هلند در رقابت های یورو ۲۰۰۴ بود و در باشگاه های هلندی، اسكاتلندی و آلمانی سابقه فعالیت داشت. عملكرد او نیز در جام جهانی موردپسند كره ای ها قرار نگرفت اما آنها باز هم میدان را به یك هلندی دادند و او كسی نبود جز «پی یر وربیك» دستیار ۵۰ساله هیدنیگ و ادووكات در دو جام جهانی اخیر. وی هدف خود را اعتماد به جوانان برای موفقیت در جام ملت های آسیا، بازی های آسیایی و المپیك پكن عنوان كرده است. اعلام لیست نفرات تیم كره برای رویارویی با ایران، نشان از جسارت خارق العاده او دارد. دستیاران وربیك نیز «افشین قطبی» ۴۲ساله، آمریكایی ایرانی الاصل و «هونگ میونگ بو» ۳۷ساله خواهند بود.

● دو پیروزی از دو دیدار قبلی

كره ای ها در دیدار نخست خود درمرحله مقدماتی رقابت های جام ملت های آسیا در ۲۲ فوریه با رهبری دیك ادووكات دو بر یك سوریه را در ورزشگاه الحمدانیه حریف شكست دادند كه «كیم دوهون» و «لی چون سو» گلزنان شان بودند و در دیدار دیگر كه اولین مسابقه رسمی شان با مربیگری وربیك بود، باز هم در خانه حریف در ۱۶ آگوست، سه بر صفر بر چین تایپه غلبه كردند. گل های كره را در آن بازی «آن یونگ هوان»، «جونگ جوگوك» و «كیم دوهون» به ثمر رساندند.

● غایبان كره

مقایسه لیست ۲۵نفره منتخب وربیك برای بازی با ایران با تركیب ۲۳نفره كره ای ها در جام جهانی اخیر، حكایت از كنار گذاشته شدن ۵نفر دارد كه از آن میان غیبت «چوی جین چول» بازیكن باسابقه كره كه ۶۵ بازی ملی در كارنامه دارد و دو مهاجم نامدار این تیم، بیشتر به چشم می آید. «آن یونگ هوان» چهره بسیار نامدار فوتبال كره كه در جام جهانی ۲۰۰۲ گل طلایی به ایتالیا را به ثمر رساند، در لیست جدید تیم ملی این كشور حضور ندارد. وی كه بازیكن حال حاضر دوئیسبورگ آلمان است در دیدار قبل این تیم مقابل تایوان حاضر بود و زننده یكی از گل ها نیز بود. دیگر غایب بزرگ كره ای ها، «پارك چویونگ» بازیكن اف سی سئول است كه جوان سال آسیا نیز است.

● دروازه بانان و مدافعان

به نظر می رسد همانند سال های گذشته درون دروازه این تیم به «لی وون جائه» سپرده شود كه ۳۳ساله است، بیش از یكصد بازی ملی دارد و برابر تایوان غایب بوده است.

در خط دفاع، هفت بازیكن از باشگاه های كره ای «سونگنام»، «سووون سامسونگ» و «پوهانگ» به همراه ۴ لژیونر حضور دارند. «كیم جین كیو» از جوبیلو لیواتا، «كیم دونگ جین»، كه از اف سی سئول به «زنیت» روسیه به همراه ادووكات رفته است و «چا.دوری» بازیكن ماینتز آلمان كه در تركیب جام جهانی نبود، از لژیونرهای دعوت شده اند اما مطرح ترین بازیكن كره در این ناحیه «لی یونگ پیو» است كه در تاتنهام انگلیس بازی می كند. او كه پس از جام جهانی ۲۰۰۲ به همراه هیدینگ به آیندهوون هلند رفت، سه سال در آن تیم ماند و به افتخار رسیدن به مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان نیز دست یافت. او یك مدافع چپ تمام عیار است كه قابلیت بازی در قلب دفاع را نیز دارد.

● هافبك ها و مهاجمان

در خط هافبك كره ای ها به جز یك نفر، همه از باشگاه های داخلی برای این دیدار دعوت شده اند. تنها «لی هو» لژیونر است كه در «زنیت سن پترزبورگ» بازی می كند و ادووكات او را از «اولسان هیوندای» به روسیه برده است.

ضمن اینكه «لی یول یونگ» كه هم اكنون در اف سی سئول بازی می كند، در فوتبال تركیه و تیم «ترابوزان اسپور» حضور داشته است. اما در خط حمله كه همان طور كه اشاره شد، دو غایب بسیار سرشناس دارد، سه بازیكن از «اولسان هیوندای» و دو مهاجم از «اف سی سئول» و «شیمیزو اس پالس» ژاپن دعوت شده اند اما دو بازیكن مشهور خط آتش كره ای ها كه در فوتبال معتبر جزیره توپ می زنند، بیشتر مورد توجه اند.

«سئول كی هیون» كه از تیم دسته اولی «ولور همپتون»، این فصل به «ریدینگ» تیم تازه راه یافته به دسته برتر پیوسته است و همچنین «پارك جی سونگ» كه پس از درخشش در آیندهوون به «منچستر یونایتد» ملحق شده است. او تا به حال، ۴۸ بازی برای «شیاطین سرخ اولدترافورد» انجام داده و دو گل برای این تیم به ثمر رسانده است. وی در فصل گذشته رقابت های لیگ برتر انگلیس، تنها در چهار دیدار حضور نداشته است.

علی محسنی



همچنین مشاهده کنید