یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

بدمینتون


بدمینتون

بدمینتون یک ورزش فیزیکی است و احتیاج به حرکت سریع و ضربه زدن محکم به توپ در بازی های طولانی در کم ترین زمان دارد بنابراین باید متوجه باشید که در هر ضربه ای که به توپ می زنید قسمت های زیادی از بدن شما باید هماهنگ شوند تا ضربه به طور مؤثر زده شود

بدمینتون یک ورزش فیزیکی است و احتیاج به حرکت سریع و ضربه زدن محکم به توپ در بازی های طولانی در کم ترین زمان دارد. بنابراین باید متوجه باشید که در هر ضربه ای که به توپ می زنید قسمت های زیادی از بدن شما باید هماهنگ شوند تا ضربه به طور مؤثر زده شود .

هر ضربه ی قدرتمندی که به توپ زده می شود نوعی حرکت مخصوص به خود را دارد . با مستقیم کردن مچ دست قبل از تماس با راکت با توپ ( معمولا درست در جلوی بدن ) سر راکت با سرعت زیاد حرکت خواهد کرد و بهترین زمان برای زدن توپ حاصل می شود .

● تاریخچه بدمینتون

در هندوستان " یو نا " بود. علت نام گزاری این ورزش به این نام این است که در سال ۱۸۷۳ در جشنی که توسط " دوک –بوفورت " در قصر خانوادگی -اش بر پا بود ، این بازی هم انجام شد. از آنجایی که اسم این قصر " خانه ی بدمینتون بود،اسم این بازی به تدریج به بازی بدمینتون معروف شد .

مسابقات جام جهانی از سال ۱۹۸۱ آغاز گردید و تا سال ۱۹۹۷ ادامه داشت. از آن سال به بعد مسابقات بازیکنان برتر جهان جایگزین ای مسابقه شد.بازی بدمینتون از سال ۱۹۹۲ به طور رسمی وارد بازیهای المپیک شد .

فدراسیون بین المللی بدمینتون (IBF) در سال ۱۹۳۴ تاسیس گردید قرار گذاشته شد که اولین مسابقات قهرمانی جهان در سال ۱۹۳۹ برگزار شود . اما به خاطر جنگ جهانی دوم این مسابقات انجام نشد و تا سال ۱۹۴۹ به تعویق افتاد . مؤسسین اولیه فدراسیون بین المللی بدمینتون ۹ کشور که عبارتند از: کانادا، دانمارک ، انگلستان فرانسه ، ایرلند ، هلند ، زلاند لو ، اسکاتلند و ویلز . به طور کلی هفت مسابقه ی اصلی در دنیای بدمینتون وجود دارد که عبارتند از : کاپ توماس ، کاپ اوبر ، قهرمانی جهان ، کاپ سادیر من ، جوانان جهان ، فینال گراندیری و جام جهانی .

● تجهیزات

▪ راکت : اندازه دسته راکت ۶/۸ تا ۲/۹ سانتیمتر است . راکت های دسته چرمی از همه بهتر است اما از راکت های حوله ای نیز استفاده می شود . راکت ۱۰۰ گرمی مناسب می باشد . بنابراین راکتی را انتخاب کنید که نه کوچک و بزرگ باشد.

▪ شفت : دسته راکت را به سر راکت متصل می کند . بستگی به جنس این قسمت ، قیمت راکت ها متفاوت است .

جنس این قسمت می تواند استیل ، گرافیت و فایبر گلاس و یا گرافیت و سرامیک باشد . نوع استیل یا گرافیت با دوام و سبک است .

▪ سر راکت : این قسمت از جنس گرافیت یا آلومینیوم است . از خریدن راکتی که سر آن فقط از استیل درست شده باشد.خودداری کنید چون تعادل خوبی ندارد .

▪ قطعه T : سر شفت را به یکدیگر متصل میکند . بعضی از راکت ها این قطعه را ندارند و مستقیما سر و شفت به یکدیگر جوش داده می شوند . این قطعه به گلو معروف است .

▪ سیم ها : مهمترین قسمت یک راکت سیم ها هستند. چون محلی که با آن به توپ ضربه می زنند. سیم هایی که از روده ی طبیعی درست شده اند بهتر می باشند و انعطاف پذیرند. کشش سیم ها هم باید مناسب باشد. نه خیلی سفت نه خیلی شل. معمولا کشش سیم ها باید حدود ۹/۵ کیلو گرم باشد.

▪ توپ بدمینتون: از جنس مواد مصنوعی (سینتتیک ) یا طبیعی می باشد. استاندارد آن باید دارای چوب پنبه و پرهایی با یک قطعه ی نازک دور چوب پنبه متصل شده اند و دارای قابلیت پرواز مناسب هستند عمل کنند. توپ های طبیعی باید دارای ۱۶ پر باشند و طول آن ها بین ۶۲ تا ۷۰ میلیمتر باشد. قطر دایره ی بالای توپ بین ۵۸ تا ۶۸ میلیمتر می باشد وزن توپ هم باید بین ۷۴/۴ تا ۵۰/۵ گرم باشد. معمولا توپ های سینتتیک را توسط رنگ که به آن ها زده اند ، برای سرعت های "آهسته " و "سریع" از ۷۷ تا ۸۵ درجه بندی کرده اند. سریع ترین توپ درجه ۸۵ می باشد انتخاب سرعت توپ بستگی به دمای هوای سالن بازی دارد. به عبارت دیگر بستگی به مقاومت هوا دارد . در یک سالن کوچک گرم توپ در جای ۷۵ مناسب است . در صورتی که سالن گرم نبود توپ درجه ی ۷۸ مناسب است . در سالن های مدرن لازم است که از توپ درجه۸۲ استفاده شود. توپ های مناسب و با دوام عبارتند از : Carlton , yonex , dss , Rsl

▪ کفش بدمینتون : کفش ها باید سبک ، راحت و قابلیت ارتجاعی زیادی داشته و دارای کوشن مناسب داخل آنها باشند. کف کفش ها باید حرم و شیاردار باشند . جنس روی کفش هم باید از نایلون یا جیر است.

▪ لباس بدمینتون : لباس معمولا شورت و پیراهنی است. رنگ لباس باید سفید باشد و مد روز . جوراب هم همین طور ساک ورزشی ؛ ایک ها و مسابقات لازم است.

از آن جایی که بازیها باید ادامه پیدا کند شما باید لوازم ضروری را در ساک خود داشته باشید : راکت اضافی ، سنجاق قفلی ، نوشیدنی ، هد بند و یک کپی از قوانین بازی .

▪ زمین بدمینتون : زمین استاندارد بدمینتون ۱/۹ متر ارتفاع دارد و خطوط اطراف آن به عرض ۸/۳ سانتیمتر است . فاصله آن از دیوارها ۵۲/۱ متر و از زمین مجاور ۹۰ سانتیمتر است. ارتفاع تور از زمین در نزدیکی دیرک ۵۴/۱ متر در وسط زمین ۵۲/۱ متر می باشد.

● اصطلاحات

▪ سرویس درایو زاویه دار : برای زدن این سرویس به آخرین نقطه ی سمت راست زمین سرویس درایو تبدیل می کنند.

▪ کلیر حمله ای : ضربه ای پیشرفته از بالای سر می باشد که توپ را پایین و سریع به عقب زمین حریف می فرستد.

▪ سرویس بک هند پایین: مانند سرویس پایین است ، اما با یک هند زده می شود. سرویس های بالا یا خیلی بالا با یک هند زده نمی شود ، فقط سرویس درایو گاهی اوقات با بک هند زده می شود .

▪ کلیر دفاعی : ضربه ی از بالای سر در ارتفاع بالا به توپ و فرستادن آن از خط انتهایی یک طرف زمین به خط انتهایی طرف دیگر زمین را گویند.

▪ سرویس درایو : در ابتدا به نظر می رسد که این یک سرویس پایین است . اما در آخرین لحظه راکت سرعت پیدا کرده و سرویس درایو به قسمتی از زمین مخالف که حریف در توپ گرفتن در آنجا نقطه ضعف دارد فرستاده می شود .

▪ سرویس آهسته : این سرویس به نظر بازیکن حریف سرویس پایین می آید ولی در آخرین لحظه مچ را می پیچد و توپ کشیده می زند تا توپ به انتهای زمین حریف برود و او را غافل گیر سازد.

▪ اسمش فورهند : ضربه ای حمله ای می باشد. غرض از زدن این ضربه خواباندن توپ در زمین حریف با سرعت زیاد می باشد. ضمنا اسمش بک هند هم داریم.

▪ سرویس بلند : سرویس کشیده و بلندی است که حریف را به عقب زمین می کشاند و در و در نتیجه نمی تواند روی آن اسمش بزند در ضمن قسمت جلوی زمین را هم باز می گزارد.

▪ تکرار بازی : زمانی که بازی به دلایلی دوباره باید تکرار شود.

▪ لوب : ضربه فورهند یا بک هند دفاعی است که از پایین زده می شود تا توپی را که به قسمت جلوی زمین پایین تر از تور را فرستاده اند را برگرداند.

▪ سرویس پایین : یک سرویس ظریف می باشد. که قبل از رسیدن به تور شروع به پایین رفتن می کند. اگر این ضربه به دقت زده شود دفاع آن را برای حریف بسیار مشکل می کند.

● قوانین بدمینتون

بیشتر مسابقات شامل سه گیم است و هر تیمی اختلاف را به دو گیم برساند ، برنده مسابقه خواهد بود.

یک گیم موقعی تمام می شود که امتیازات به ۱۵ برسد (برای خانم ها ۱۱)

اگر سرویس زننده توپ را به زمین حریف بخواند یک امتیاز می گیرد.

شروع یک گیم و سرویس زدن : برای این که کدام بازیکن اولین سرویس شروع شدن بازی را بزند سکه ای به هوا می اندازند یا اینکه راکت را می چرخاند.

سرویس به طور مورب از قسمت زمین سرویس راست زده می شود. سرویس زننده سرویسهایش را به ترتیب یکی از زمین سرویس راست و دیگری را از زمین سرویس چپ می زند تا نهایتا سرویس خود را از دست بدهد . وقتی که سرویس زننده اولین سرویس را بدست آورند باید از زمینی که در آن قرار داشته سرویس خود را بزند.

در بازی های دو نفره وقتی که سرویس را از بازیکنان مقابل می گیرند، اولین سرویس خود را همیشه از قسمت راست زمین سرویس می زنند و در هر طرف زمین دو بار شانس زدن سرویس را دارند. اگر تیمی اولین سرویس بازی را به طرف مقابل واگذار کند شانس آن را دارند که سرویس دوم را بزنند و سرویس را به طرف مقابل نمی دهند و نفر دوم تیم سرویس را می زند با این حال در شروع بازی های دو نفره ، تیم زننده اولین سرویس فقط حق زدن یک سرویس را دارد.

سرویس زننده گان جای خود را در زمین عوض می کنند،اما دریافت کننده گان در جای خود باقی می مانند.

در بازی های یک نفره اگر امتیاز سرویس زننده فرد باشد(...۱،۳،۵،۷) سرویس از زمین سرویس چپ زده می شود. اگر امتیاز زوج باشد (...،۲،۴،۶،۸) سرویس از زمین سرویس راست زده می شود.

تمام بدن بازیکن سرویس زننده باید در زمین سرویس باشد و در هنگام زدن سرویس قسمتی از هر دو پای او باید روی زمین باشد.

راکت باید در لحظه ی تماس با طور زیر خط کمر سرویس زننده باشد. دریافت کننده هم باید در طرف دیگر زمین به طور مورب با سرویس زننده باشد و باید قسمتی از هر دو پای او هم روی زمین باشد.

ست های بازی : وقتی که امتیاز بازی هر دو بازیکن به سیزده برسد ، بازی می تواند به ست پنج امتیازی تبدیل شود هر کس زودتر ۵ امتیاز کسب کند برنده ی بازی خواهد بود. اگر یک تیم مثلا ۳-۵ برنده شود امتیاز ۱۶-۱۸ ثبت خواهد شد نه ۳-۵ .

همین روش در امتیاز ۱۴ هم اعمال می شود تنها با یک تفاوت که ست به جای ۵ امتیاز ۳ امتیاز دارد .

عوض کردن زمین بازی : هر بار که یک ست تمام می شود ، بازیکنان تعویض می شوند. اگر بازی به ست سوم کشیده شود در امتیاز ۸ بازیکنان زمین بازی را عوض خواهند کرد.( خانم ها در امتیاز ۶)

جریان بازی : بازی ادامه پیدا می کند تا یکی از بازیکنان مرتکب خطا شود. بیش ترین و معمول ترین آن ها عبارتند از:

الف) از دست دادن به طور کامل و نزدن آن.

ب) قادر نبودن به فرستادن توپ از روی تور.

ج) زدن توپ به طور.

د) زدن توپ به بیرون از زمین چه در هنگام سرویس و چه در هنگام بازی .

ه) تماس پیدا کردن بدن یا راکت با تور.

و) دوبار زدن ضربه پیاپی به توپ.

● امتیازات

روش محاسبه امتیازات به شرح زیر می باشد :

الف) وقتی که سرویس زننده بازی را می برد، یک امتیاز به امتیازاتش اضافه می شود ؛ وقتی که سرویس زننده بازی را به تیم مقابل واگذار می کند، یک سرویس را از دست می دهد.

ب) وقتی که دریافت کننده سرویس بازی را بازنده شود یک امتیاز از سرویس زننده کسب می کند.

امتیازات از صفر شروع می شود.۰-۰ یا لاو آل (love – all) در بازی بدمینتون به جای صفر " لاو " می گویند امتیاز سرویس زننده اول گفته می شود. اگر بازی را ببرد ۰-۱ گفته می شود و اگر ببازد نوبت زدن سرویس بازیکن دوم می شود. همیشه طرف سرویس زننده را اول می گویند.

● تکنیک

▪ چشم ها: همیشه به توپ نگاه کنید. هر وقت توپ را به سمت بالا می زنید سر خود را برای زمانی خیلی کوتاهی بعد از زدن ضربه به پایین نگه دارید. اگر به بالا نگاه کنید و فکر کنید توپ با راکت تماس پیدا می کند سخت در اشتباه هستید.

▪ پاهای تند و سریع : در بازی که روی یک تور ۵۷/۱ متر و توپی که اجازه نداد با زمین تماس پیدا می کند لازم به بیان آن نیست که بگوییم تا به چه اندازه ای این بازی احتیاج به سرعت در حرکات و تعادل خوب دارد. در نیمه زمینی که ابعادش فقط ۷/۶ × ۱/۶ می باشد حرکات بدمینتون سریع ، کوتاه و بیش تر از چهار یا پنچ قدم نمی باشد . این حرکات شامل توقف خوب ، شروع به حرکات خوب ، خم شدن ، کشیده شدن ، چرخیدن ، پریدن و عوض کردن جهت در آخرین لحظات می باشد.

اگر شما به اندازه ی فقط نیم ثانیه دیر حرکت کنید امکان نرسیده به توپ بسیار زیاد است.

▪ مشاهده توپ : برای رسیدن به این مرحله باید خودتان را طوری تمرین دهید که نوع ضربه ی حریف را بخوانید و بدانید توپ به کدام سمت می رود.

▪ پیش بینی کردن : حتی قبل از زدن توپ توسط حریف ، پیش بینی کنید که توپ را چگونه خواهد زد . بعد از زدن یک سرویس درایو زاویه دار انتظار یک بک هند ضعیف به داخل تور را داشته باشید . با بودن توپ در قسمت عقب زمین مقابل حریفی که سرعتش کم است انتظار یک ضربه به قسمت جلوی زمین را داشته باشید . بعد از زدن اسمش به سمت بدن حریف هم انتظار یک برگشت ضعیف را داشته باشید . این روش ها متداول ترین روش ها در پیشبینی کردن می باشد.

▪ وضعیت آماده سازی : حتی برای لحظه ای بین ضربات ،به سرعت خودتان را در مرکز زمین قرار دهید تا از گذاشتن جای خالی اجتناب ورزید. از این نقطه به نقطه دیگر زمین می توان به سرعت حرکت کرد.

وقتی که در وضعیت حمله هستید ، باید به طور مستقیم ایستاده ، زانوها را کمی خم کرده ، با گذاشتن پای چپ به جلو به سمت تور بچرخید و روی جلوی پاهای خود قرار بگیرید.

وقتی دفاع می کنید ، راکت را در ناحیه ای که انتظار پایین آمدن توپ را دارید به ارتفاع شکم پایین بیاورید.

▪ حرکت اصلی : این حرکت باید سبک و متعادل باشد. برای حرکت از مرکز به سمت تور می توان دوید البته به شرطی که سرعت و دقت فراموش نشود.

▪ توقف ، شتاب و تعادل : توقف خوب و به وضعیت تعادل اولیه برگشتن از ضروریات بازی می باشند . دویدن به سمت تور معمولا به یک جهش بلند ختم می شود که این عمل سه مزیت دارد: اول اینکه برداشتن قدم های کوتاه حذف می شوند، دوم اینکه وسیله خوبی برای متوقف شدن است و بالاخره اینکه پای راست کشیده به جلو می تواند وسیله خوبی برای بالا آمدن به وضعیت اول و برگشتن باشد. این عمل در مورد حرکت به طرفین و عقب نیز صادق است . در هنگام دویدن به عقب ، آخرین قدم بلند به عقب گذاشته شده مزایای جهش را داراست.

قدم های کوتاه برای شتاب اولیه و فوری و برگشتن به وضعیت اولیه بسیار مناسب است.

تعادل شما به سادگی می تواند در اثر دیر شروع به حرکت کردن با تلوتلو خوردن از دست برود.

تعادل خوب هم از برداشتن گام های اضافی جلوگیری می کند.

▪ اشتیاق برای زدن توپ : سرعت ، عاملی دیگر برای زدن توپ می باشد. غریزه زدن توپ باید در وجود شما باشد تا شما را به سمت توپ برده و برنده می کند.

بنابراین از تمام حواس پنج گانه خود برای حرکت سریع به سمت توپ استفاده کنید. سعی کنید آماده بوده و منتظر آمدن توپ به سمت شما نباشید. همیشه سریع به سمت توپ بروید و آنرا بالای تو زده ، امتیاز کسب کنید.

▪ بازوها : مولد ایجاد سرعت به راکت می باشند. در ضربات قدرتی بازو باید کاملا خم شود و سپس با سرعت به شکل عمل پرتاب کردن با قدرت باز شود ؛ هرگز راکت را با فشار به جلو نرانید. با استفاده از ساعد و مچ دست ، سرعت آن را می توان افزایش داد.

● تکنیک های زدن توپ

گرفتن راکت : در این حالت چهار مورد پیش می آید :

۱) شکل V تشکیل شده بین شست و انگشت سبا به با شفت در یک خط قرار دارند. ( فورهند)

۲) انگشتان شما از یکدیگر کمی جدا هستند به خصوص انگشت سبابه و انگشت دوم. ( بک هند)

۳) انتهای راکت در کف دست قرار می گیرد تا از حداکثر طول راکت و اهرم کردن آن بتوان استفاده کرد.

۴) اگر دست خود را به طرف راست بچرخانید و کف دست بطرف بالا باشد و سپس آنرا باز کنید خواهید دید که راکت به جای این که در کف دست باشد در انتهای انگشتان قرار گرفته است و این شما را قادر به کنترل راکت می کند . این طرز نگه داشتن اصلی راکت برای تمام ضربات می باشد. طرز قرار گرفتن راکت برای زدن ضربات بک هند نزدیک به تور در موقع شرح دادن ضربه توضیح داده خواهد شد.

● تاکتیک های بازی

توصیه های کلی :

۱) با تمرکز کردن و مراقبت از خطاهای غیر ضروری اجتناب کنید.

۲) اگر از لحاظ تعداد امتیاز پایین هستید ، از لحاظ روحی ضعیف نشوید.

۳) هرگز با حریف با عصبانیت بر خورد نکنید، چون روحیه او را بالا می برید و سودی هم برای شما نخواهد داشت.

۴) بعد از هر رالی تعداد امتیازات را بدانید.

۵) اگر بازی را دارید می بازید سعی در آهسته کردن بازی کنید و اگر در حال بردن بازی هستید به آن سرعت دهید.

۶) سعی کنید اشتباهات تاکتیکی و تکنیکی خود را پیدا کرده و آن را تصحیح کنید.

۷) اگر از امتیاز ۱۳-۸ به امتیاز ۱۳-۱۳ رسیدید ریلکس نشوید چون ممکن است بازی را ببازید .

۸) سعی کنید منصف باشید.

۹) تا آخرین لحظه بدون در نظر داشتن امتیازات بجنگید.

۱۰) از شکست خوردن پند بگیرید تا بازی بعدی را بهتر انجام دهید.

● سرویس

سرویس بلند : این سرویس در عمق در نزدیک خط سرویس انتهای زمین حریف زده می شود . از قسمت راست زمین حدود ۶۰ سانتیمتر سمت چپ خط مرکز زمین حریف را هدف قرار دهید. این کار باعث می شود که در صد خطای نرسیدن توپ به هدف کم تر شود و در ضمن شانس زدن اسمش حریف کم تر می شود. هر هدفی را که انتخاب می کنید باید بلافاصله کمی از خط سرویس انتهایی زمین پایین بیاید تا خطر حمله حریف را کم کند.

تنگ کردن زاویه : اگر تصمیم گرفتید به یکی از گوشه های زمین سرویس بزنید ، به جای رفتن مستقیم به عقب ، به فاصله ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتری یک طرف خط مرکزی بروید ، به چپ اگر با فورهند سرویس می زنید و ، به راست اگر با بک هند سرویس می زنید ، به این کار تنگ کردن زاویه برگشت می گوید. تئوری در این مورد آن است که بیش تر برگشت ها مستقیم باشد.

سرویس کوتاه : بازیکنان سطح بالا به ندرت از سرویس بلند استفاده می کنند.

چون بازیکنان میتوانند از فاصله دور هم اسمش مؤثر بزنند . بنابراین اغلب از سرویس کوتاه مستقیم به ناحیه T ( تقاطع خط وسط و خط انتهای زمین ) انتهای زمین استفاده می کنند. گاهی اوقات تغییر سرویس ها و برگشت به سرویس بلند می تواند مفید واقع شود.

مواظب باشید سرویس کم نیاورید چرا که اگر بک هند شما ضعیف است یک لوب سریع به گوشه ی زمین توسط حریف می تواند مشکل ایجاد کند.

سرویس های درایو و آهسته انواع دیگر سرویس های کوتاه معمولی می باشند سرویس آهسته باید ۲/۱ متر بیشتر پرواز کند. بنابراین سعی کنید آن را طوری بزنید که حریف را فریب دهد.

● برگرداندن سرویس

برگرداندن سرویس کوتاه : اگر توپ بالاتر از تور قرار دارد با یک ضربه ی ملایم آن را به سمت خطوط کناری پایین بزنید. اگر توپ درست بالای نوار تور قرار دارد با یک ضربه ی ظریف آن را گوشه های تور و نزدیک به آن ، دورتر از دسترس سرویس زننده زده شود. در مقابل بک هند ضعیف هم توپ را بلند و از بالای سر او طوری که نتواند بزند ، بفرستید.

برگرداندن سرویس بلند : اگر حریف در زدن توپ های فورهند ضعیف و توپ های بک هند قوی است ، توپ را به جایی که او مجبور به زدن آن با فورهند باشد بزنید.

با زدن توپ به فورهند حریف شما فضای زمین را باز کرده اید و در فرصت مناسب که ناحیه بک هند حریف باز شد توپ را به آن سمت بفرستید. اگر هم حریف در زدن توپ های عمق و گوشه های زمین با فورهند قوی است با ضربه دراپ(جای خالی)

به گوشه های جلو زمین حمله کنید.

حمله : سلاح اصلی در هنگام حمله اسمش است و از زدن اسمش استفاده کنید. چون انرژی زیادی لازم دارد و شما زود خسته می کند. زمانی از ضربه اسمش استفاده کنید که فضای خالی بین دو خط عقب زمین باز باشد و در زدن آن معطل نکنید و ضربه را زود به فضای باز مورد نظر بزنید.

اگر سرعت حریف زیاد باشد امکان دارد که او به خود این جرات را بدهد که توپ را در نیمه ی راه با زدن اسمش به زمین شما برگرداند و شما را دچار مشکل کند ولی احتمال این که توپ از تور عبور کند کم است. اگر تعادل خود را از دست دارید با زدن یک ضربه ی بلند به انتهای زمین حریف فرصت پیدا خواهید کرد تا تعادل خود را دوباره به دست آورد. بالعکس اگر حریف بعد از زدن یک ضربه ی لوب ، تعادل خود را از دست داد به سمت تور بروید و با ضربه ای توپ را از بالای سر او به انتهای زمین بزنید تا او نتواند آن را با ضربه ای مؤثر برگرداند.

هر آنچه درباره ی فورهند گفته شده درباره ی بک هند نیز صدق می کند ، اما ضربه

بک هند قدرت ندارد و اسمش زدن هم با بک هند ضربه چندان جالبی نخواهد بود.

اگر حریف شما از ضربات نزدیک به تور استفاده کرد ، خیلی سریع برای زدن ضد حمله به تور نزدیک شوید و ضربات خود را یکی بعد از دیگری در صورت نیاز بزنید . از زدن توپ به انتهای زمین نترسید ، مگر این که حریف از تور خیلی فاصله داشته باشد.

بازی را می توان با زدن توپ نزدیک به تور بیشتر برنده شد تا اسمش زدن . چنین ضرباتی نزدیک به تور می تواند حریف را مجبور کند که توپ را به تور بزند یا اصلا نتواند توپ را بزند و یا توپ را حدود ۳۰ سانتیمتر بالای تور بفرستد که شما می توانید با یک ضربه آهسته به طرف پایین آن را تبدیل به امتیاز کنید.

دفاع : ضربات شما در این قسمت بسیار محدود می باشد . ضربات لوب و فقط رد کردن توپ به آن طرف مسلماَ برای شما امتیاز آور نیستند ، اما ب شما زمان لازم را می دهند تا قبل از اینکه حریف بتواند ضربه ی بعدی خود را بزند به پایگاه خود برگردید و تعادل خود را دوباره به دست آورید . به خاطر داشته باشید که زدن توپ به ارتفاع زیاد مانند تیغ دو لبه است : اولا به شما فرصت می دهد تا تعادل خود را دوباره بدست آورید و توپ هم بدون اینکه در دسترس حریف باشد از بالای سر او عبور می کند و ثانیا اینکه او را مجبور به عجله کردن در برگرداندن توپ می کند .

مسافت طی شده توسط توپ هم مهم می باشد . سعی کنید نگاهی کوتاه به پاهای حریف بکنید . اگر پای عقب او روی خط انتهای زمین است ، توپ باید درست بالای آن پایین بیاید اگر پای او بالای خط انتهای زمین دو نفره است ، ضربه لوب شما کوتاه است برای برگرداندن هر نوع ضربه ای به ویژه برگرداندن اسمش از عقب زمین یا ضربات نزدیک تور آماده باشید. راکت خود را به حالت آماده نگه داشته و پاها در حرکت باشد تا در موقع نیاز وقت کم نیاورد .

● جزئیات بدمینتون

▪ توپ:

از مواد طبیعی یا مصنوعی ساخته می شود.باید از جنس چوب پنبه که لایه چرمی دارد باشد.توپ چرمی باید دارای ۱۶ پرک باشد که به پایه وصل می شوند. وزن توپ باید بین ۴/۷۴تا۴/۵۰ گرم باشد.

▪ راکت:

راکت بدمینتون معمولا از جنس چوبی یا فلزی می باشد.راکت از قسمتهای:دسته-میله-گلویاسه راهی-صفحه راکت(کله راکت)تشکیل شده است.

▪ قرعه کشی:

برای شروع بازی داور مسابقه با سکه عمل قرعه کشی را انجام دهد.نفر برنده قرعه کشی می تواند توپ یادریافت(زمین)را انتخاب کند.برنده بازی کسی است که دوگیم از سه گیم را ببرد.

▪ امتیازات گیمها:

در مردان ۱۵تایی است ودر نونهالان وبانوان ۱۱تایی است.در بازیهای یک نفره ودونفره مردان کسی که زودتر به امتیاز ۱۵برسد برنده گیم محسوب می شود ودر بانوان ودر نونهالان هر کسی زودتر به امتیاز ۱۱برسد برنده گیم محسوب می شود. هر کس ۲گیم از ۳گیم را ببرد برنده بازی است.

▪ یسینیگ چیست:

اگر در آقایان امتیاز به ۱۴-۱۴ رسید ویادربانوان به امتیاز۱۰-۱۰شد ازکسی که زودتر به امتیاز ۱۴ویا۱۰رسید سوال می شودکه آیا امتیاز اضافه می خواهد یا نه و اگر جواب مثبت باشد بازی به ۱۷و۱۳ادامه می یابد واگر جواب منفی باشد بازی در همان ۱۵و۱۱به پایان می رسد.

فردی که برنده گیم شد در گیم بعدی اولین سرویس را می زند. تنها بازیکنی امتیازکسب می کند که سرویس را زده باشد و توپ را در زمین بازیکن مقابل بخواباند.

▪ تعویض زمین:

بازیکنان بایستی در موارد زیر زمین را عوض کنند:۱-پایان گیم اول۲-پیش از شروع گیم سوم۳-در صورت تساوی ۱بر۱ درگیم سوم در آقایان درپوئن۸ودرخانمها ونونهالان در پوئن ۶ تعویض زمین صورت می گیرد.

▪ سرویس:

زننده وگیرنده سرویس باید به صورت مورب در داخل محوطه سرویس و بدون تماس با خطوط محوطه سرویس قرار گیرند.از لحظه شروع سرویس تا پایان اجرای ضربه باید قسمتی از هر دو پای بازیکن در حالتی ثابت با زمین تماس داشته باشد.راکت زننده سرویس باید اولین سرویس را به پایه (کله)توپ بزند.هنگام برخورد توپ با راکت زننده سرویس تمام توپ باید از کمر سرویس زننده پایینتر باشد. میله راکت زننده سرویس از لحظه زدن ضربه به توپ باید به طرف پایین امتداد داشته باشد به نحوی که تمامی کله راکت از تمامی دست حامل راکت بازیکن پایینتر باشد.هنگام زدن سرویس اگر توپ با راکت زننده سرویس برخورد نکند خطا محسوب می شود زننده سرویس نباید قبل ازآمادگی کامل گیرنده سرویس اقدام به زدن سرویس کند در بازیهای یک نفره ریا تا زمانی که زننده سرویس امتیازی کسب نکند و یا اینکه امتیاز او در آن گیم زوج باشد زننده وگیرنده سرویس باید در زمین راست قرار گیرند و تازمانی که امتیاز زننده سرویس در آن گیم فرد باشد بازیکنان موظفند در سمت چپ زمین برای زدن سرویس ودریافت اقدام نمایند. اگر دریافت کننده سرویس مرتکب خطا شد ویا توپ در زمین وی متوقف شود زننده سرویس یک امتیاز کسب می کند واز طرف دیگر زمین اقدام به زدن سرویس بعدی می کند.اگر زننده سرویس مرتکب خطایی شود و یا اینکه توپ در زمین وی متوقف شود زننده سرویس حق زدن سرویس را از دست می دهد و آنگاه گیرنده سرویس حق زدن سرویس را به دست می آورد بدون اینکه امتیازی به طرفین داده شود.

▪ بازیهای دونفره:

هنگام شروع گیم وهر زمانی که یکی از طرفین حق زدن سرویس را به دست آورد باید از قسمت راست زمین اقدام به زدن سرویس نماید.فقط سرویس گیرنده حق برگشت سرویس را دارد در صورتی که توپ به همبازی گیرنده سرویس برخورد کند و یا ضربه ای به توپ وارد کند خطا محسوب می شود ودر این صورت به زننده سرویس یک امتیاز تعلق می گیرد به جز اولین سرویس هر تیم که دوبار حق زدن سرویس را دارد.پس از برگشت سرویس توسط دریافت کننده هر یک از بازیکنان می توانند به توپ ضربه بزنند.در زدن سرویس اگر عدد پوئن فرد باشد نفرزن از سمت راست اولین سرویس را می زند و اگر پوئن زوج باشد نفر زوج زن در سمت راست اولین سرویس را می زند ونفر بعدی از طرف دیگر اقدام به زدن سرویس می کند.هر یک از بازیکنان زننده گیم می تواند اولین سرویس گیم بعدی وهر یک از بازیکنان بازنده گیم نیز می تواند اولین دریافت کننده سرویس گیم بعد باشد.(پس از پایان هر گیم و در شروع گیم بعد می توان جای نفرات را عوض کرد.)

▪ اشتباهات(خطاهای)محوطه سرویس:

۱-اگر بازیکن خارج از نوبت سرویس بزند.۲-به طور اشتباه از سمت دیگر سرویس زده باشد.۳-به طور اشتباه در سمت دیگر زمین برای دریافت سرویس ایستاده و سرویس زده باشد.اشتباه محوطه سرویس اگر بعد از زدن سرویس بعدی تشخیص داده شود نباید اصلاح گردد ولی اگر قبل از زدن سرویس بعدی تشخیص داده شود اگر هر دو اشتباه کرده باشند به جا داده می شود ولی اگر یکی از طرفین اشتباه کند و رالی به نفع او تمام بشود به جا داده می شود و چنانچه رالی به ضرر او تمام شود اشتباه اصلاح نمی شود.

● خطاهای بازی بدمینتونFAULTS:

موارد زیر خطا محسوب می شود:

۱-اگر سرویس صحیح زده نشود.

۲-اگر توپ در هنگام بازی خارج از محوطه زمین بازی فرود آید.

۳-از داخل بازدید تور عبور کند.

۴-از تور عبور نکند.(قبل از عبور از تور بیافتد.)۵

-به سقف یا دیواره های دور زمین برخورد کند.۶

-به بدن یا لباس بازیکن برخورد کند ویا در اطراف زمین به هر شئ یا فردی تماس پیدا کند.

۷-اگر به توپ در زمین حریف ضربه زده شود.

۸-برخورد لباس ویل راکت به تور و نگهدارنده های او(پایه)

۹-زمانی که توپ در حال عبور از بالای تور است مانع ضربه زدن حریف شود.

۱۰-در طول بازی بازیکن به طور عمد تمرکز حریف خود را بهم بزند.(مثل ایجاد سروصدا وحرکات غیر عادی وخصمانه)

۱۱-در حین بازی گرفتن توپ با راکت وبا کمی مکث به آن ضربه زده شود.(حمل شود)

۱۲-توسط بازیکن دو بار ضربه زده شود.

منبع:

www.major-physics.blogfa.com

www.ktn۱.com

توسط علی آرمنده

http://yekmaghaleh.blogfa.com/post-۱۲.aspx