دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
شیرینی
![شیرینی](/web/imgs/16/22/oclkr1.jpeg)
واژه شیرینی به هر گونه فراورده غذایی اطلاق می شود که بخش عمده آن شکر باشد. مردم نقاط مختلف دنیا، واژه های متفاوتی را برای شیرینی به کار می برند. آب نبات، شکلات، آب نبات چوبی، ویفر، انواع شیرینی های خشک و تر و... همه جزو شیرینی ها هستند که البته خود، در دسته اسنک ها قرار می گیرند.
معمولاً این واژه را برای انواع کیک ها، بیسکوییت ها، پودینگ ها و دیگر شیرینی هایی که برای مصرفشان نیاز به کارد و چنگال می باشد هم به کار می برند.
در بسیاری کشورها، اغلب شیرینی ها را جزو گروه آب نبات قرار می دهند. انواع آب نبات عبارتند از:
آب نبات سخت:
از شکر تهیه می شود. شکر را آن قدر حرارت می دهند تا سفت و مثل سنگ شود. این دسته از آب نبات ها خود، انواع متفاوتی دارند. از جمله، آب نبات چوبی، آب نبات لیمویی و نعنایی (یا سایر طعم ها)، نقل، آب نبات نیشکری و....
باسلق:
گرچه برخی افراد هر نوع شیرینی شکلاتی نرم را باسلق می نامند. اما در حقیقت، هر نوع شیرینی که در آن، شیر را با شکر حرارت می دهند تا این که به حالت نرم درآید باسلق نام می گیرد.
تافی:
همانند باسلق، شکر را آن قدر حرارت می دهند تا نرم شود. سپس آن را می کشند تا حالت کشداری پیدا کند.
شکلات:
معمولاً به توپ هایی که رویه ی شکلاتی دارند گفته می شود.
شیرین بیان:
حاوی عصاره ریشه شیرین بیان می باشد. نسبت به آدامس، بیشتر حالت جویدنی دارد. اما آن را می خورند و به عنوان آدامس تهیه نشده است.
البته همه انواع شیرینی ها فقط حاوی آب نبات نمی باشند. سایر انواع شیرینی عبارتند از:
کلوچه:
نوعی شیرینی پخته است که خمیر آن دارای مقدار زیادی کره می باشد. کره را قبل از پختن روی تمام سطح کلوچه پخش می کنند که سبب ایجاد بافت سبک و تردی در کلوچه می شود. به پای و تارت هم رجوع کنید.
آدامس جویدنی:
معمولاً برای جویدن تهیه می شود و نباید آنها را بلعید.
آب نبات های ژلاتینی یا جویدنی: ماده اصلی آنها ژلاتین است. به اشکال متفاوت مخصوصاً برای کودکان تهیه می شوند.
بستنی:
تعلیق بلورهای ریز یخ در خامه است.
مارزیپان:
شیرینی است که از آرد بادام و شکر تهیه می شود و معمولاً به شکل میوه یا دیگر اشکال، آن را درست می کنند که با استفاده از رنگ های گیاهی، خمیر را رنگ کرده و طرح های جالبی ایجاد می کنند.
حلوا:
نوعی شیرینی که خمیر آن را از دانه های کنجد تهیه می کنند.
شیرینی مراسم مذهبی: نوعی شیرینی که همچون نوقا، از سفیده تخم مرغ و مغزخرد شده میوه جات تهیه می شود.
شیرینی های تر و خشک:
در تهیه ی شیرینی های خشک، معمولاً از خامه استفاده نمی شود؛ درحالی که شیرینی تر اصولاً به دلیل داشتن خامه و مواد امثال آن، به این نام درآمده است.
http://poshtibani-maghalen.blogfa.com/post-۲۷.aspx
![](/imgs/no-img-200.png)
مسعود پزشکیان پزشکیان انتخابات انتخابات ریاست جمهوری ایران دولت سیزدهم سعید جلیلی دولت چهاردهم رئیس جمهور انتخابات ریاست جمهوری 1403 انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳
محرم قتل آلودگی هوا تهران کنکور شهرداری تهران سلامت سازمان هواشناسی آموزش و پرورش پلیس قوه قضاییه پلیس راهور
قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو خودرو بانک مرکزی بازار خودرو واردات خودرو بورس بازار سرمایه دلار قیمت سکه ایران خودرو
عاشورا کربلا کتاب تلویزیون امام حسین (ع) سینمای ایران رسانه ملی رامبد جوان سینما هنرمندان
کنکور ۱۴۰۳ ماهی باتری ربات
رژیم صهیونیستی فرانسه غزه فلسطین جنگ غزه اسرائیل روسیه آمریکا انگلیس جو بایدن چین دونالد ترامپ
فوتبال پرسپولیس استقلال خوان کارلوس گاریدو باشگاه پرسپولیس یورو 2024 لیگ برتر علیرضا بیرانوند نقل و انتقالات لیگ برتر تیم ملی آلمان تیم ملی اسپانیا بازی
ناسا هوش مصنوعی سامسونگ
سازمان غذا و دارو رژیم غذایی طب سنتی کودک ویتامین عشق آلزایمر کاهش وزن تب دانگ