چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
چگونه فرزندان خود را پایبند مقررات کنیم؟
برای خیلی از پدر و مادران، مواقعی پیشمیآید که فرزندانشان به رعایت قوانین و مقررات، تن درنمیدهند و بارها از انجام آن سرپیچی میکنند. در اینجا، چندین راه برای اطاعت فرزندان شما از قوانین و مقررات، ارائه گردیده است.
به کودکان، حق صحبت بدهید:
کودکان هم باید در تعیین مقررات و محدودیتها، حق صحبت داشته باشند. باید فرصتی به آنان داده شود تا آنچه را که فکر و احساس میکنند، بازگو کنند. حتی یک کودک پنج تا ششساله نیز میتواند با شما صحبت کند و شما را در وضع مقررات منصفانه، کمک کند اما شنیدن حرفهای او به این معنا نیست که بهطور حتم، به حرفش گوش بدهید و از خواستههای خود پرهیز کنید. البته برخی از محدودیتها را میتوانید به کمک کودکان وضع کنید و برخی دیگر را باید خود مقرر نمایید.
دلیلش را توضیح دهید:
اگر کودکان بدانند به چه دلیل مقرراتی برای آنان وضع میشود، بهتر پایبند آنها باقیمیمانند. جملهی «حق نداری با دوچرخه به خیابان بروی.» وضع قانون بدون دلیل است اما اگر بگویید: «دوچرخهسواری در خیابان، خطرناک است و ممکن است آسیب ببینی.» درواقع، دلیلی ارائه میدهد و در اینصورت، پذیرفتن آن سادهتر میشود.
از قبل اطلاع بدهید:
ناگهان و بیمقدمه، قانون و محدودیت وضع نکنید، بگذارید کودکان قبل از رعایت محدودیت، از وجود محدودیت و قانونی که وجود دارد، آگاه باشند. چگونه ممکن است وقتی شما هیچ حرفی نزدهاید، فرزندتان پیشاپیش بداند که نباید در خیابان، دوچرخهسواری کند یا اینکه تا چه ساعتی میتواند بیرون باشد؟
یادآوری کنید:
کودکان گاهیوقتها مقررات و محدودیتها را فراموش میکنند. اگر احساس میکنید فرزند شما قاعدهای را فراموش کرده است، آنقدر صبر نکنید تا او به دردسر بیفتد و بعد اقدام کنید اما اگر بعد از چندبار یادآوری، احساس کردید که باز هم به رفتارش ادامه میدهد، جریمهی لازم را برایش درنظر بگیرید.
منظورتان را بهروشنی بیان کنید:
محدودیتها را بهطور کامل روشن کنید. منظورتان را بهروشنی بگویید و راهنماییهای لازم را بیانکنید. کودکان باید بهطور دقیق بدانند که از آنان چه انتظارهایی دارید و آنان چه باید بکنند. از گفتن عبارتهای گنگ و نامشخص، خودداری کنید.
تا حد امکان از جملههای مثبت استفاده نمایید:
سعیکنید در بیان مقررات برای فرزندتان، از جملههای مثبت استفاده کنید. بهجای اینکه به فرزندتان بگویید: «با توپ داخل اتاق، بازی نکن.» بهتر است بگویید: «میتوانی با توپت در حیاط و روی چمنها بازی کنی.» در اینصورت، فرزند شما راغبتر به انجام مقررات میگردد.
منبع: «نظمآموزی به کودکان» «دکتر مریلین گوتمن»
ترجمهی «مهدی قراچهداغی»
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست