یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مجله ویستا

فصل، فصل اگزماست


فصل، فصل اگزماست

فرارسیدن فصل پاییز و زمستان برای بسیاری از افراد به معنی تهدید سلامت پوست و درگیری با مشکلات مختلف است.

فرارسیدن فصل پاییز و زمستان برای بسیاری از افراد به معنی تهدید سلامت پوست و درگیری با مشکلات مختلف است. متخصصان پوست هم هر سال همزمان با آغاز فصل سرد با گروه تازه‌ای از بیماری‌های پوستی مواجه می‌شوند...

همان‌طور که تغییر فصل موجی از مشکلات ویروسی و حساسیتی را با خود همراه دارد و بیماری‌های ویروسی تنفسی زیاد می‌شود ما شاهد ضایعات جلدی بیماری‌های ویروسی به صورت ضایعات خارش‌دار و دانه‌دانه قرمزرنگ هستیم که در تمام بدن -چه در بزرگسالان و چه کودکان- پدید می‌آیند. خوشبختانه این ضایعات یا بثورات پوستی کم‌کم محدود می‌شوند و از بین می‌روند اما آنچه بیماران مبتلا را می‌آزارد و به سمت مطب پزشکان می‌کشاند، خارش و التهاب ناشی از خاراندن پوست است. هدف از درمان هم کاستن خارش و مدت ظاهرشدن این ضایعات است. در کسانی که سابقه اگزما و درماتیت دارند هم عود نشانه‌های اگزمای پوست مانند قرمزی، خارش و خشکی در فصل پاییز بیشتر می‌شود که با خشک شدن پوست در این فصل و سرد شدن هوا همه عوامل دست به دست هم می‌دهند تا دردسرهای مراقبت از پوست و کنترل علایم اگزما هم برای بیماران و هم متخصصان پوست در پاییز زبانزد شود.

متخصصان پوست با تجویز داروهای ضدالتهابی موضعی و هیستامینی و توصیه‌های لازم همواره سعی دارند از شیوع مشکلات پوستی در فصل سرد بکاهند. به برخی از این توصیه‌ها می‌پردازیم تا همه بدانید در فصل سرد باید بیشتر مراقب پوستتان باشید، خصوصا اگر سابقه اگزما و حساسیت پوستی یا درماتیت دارید. همواره یک مرطوب‌کننده مناسب که بهترین آن وازلین است همراه خودتان داشته باشید و پس از شستشوی دست، قبل از خشک شدن آن استفاده کنید. اگر پوست حساس و خشکی دارید هر روز حمام نکنید و آب مصرفی‌تان داغ نباشد. در همان فضای حمام از یک کرم مناسب مانند اوسرین (کرم‌های حاوی اوره) بلافاصله پس از آبکشی پوست و گرفتن آب روی آن استفاده کنید و بعد از حمام خارج شوید. قبل از شستشوی ظروف و لباس و حتی گردگیری کردن، دستکش نخی و روی آن دستکش پلاستیکی بپوشید تا دستتان دچار اگزما نشود. اگر بچه‌های شما هنوز در مدرسه با گچ و تخته‌سیاه کار می‌کنند نسبت به شستشوی دست و استفاده سریع از مرطوب‌کننده‌ها به آنها آموزش لازم را بدهید.

دکتر محمدعلی نیلفروش‌زاده

متخصص پوست و رییس مرکز تحقیقات پوست و سلول بنیادی