چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
انگزدایی از بیماران
انگ پدیده بسیار قدرتمندی است که محدوده ارزشگذاریهای فردی و اجتماعی را مشخص میکند. با انگ زدن به افراد آنان را در مرتبهای پستتر و فروتر از معمول جامعه قرار میدهیم. این افراد از نظر قوانین معمول حاکم برجامعه غیرعادی و عجیب بهشمار میآیند و در مرزهای قراردادی اجتماع نمیگنجند.
بهطور معمول چهار دسته از افراد انگ میخورند که عبارتند از: افراد مبتلا به نقصهای فیزیکی مانند معلولین جسمی یا افرادی که به بیماریهای خاصی مانند ایدز مبتلا هستند، افراد مبتلا به اختلالات ذهنی مانند بیماران روانی یا عقبماندگان ذهنی، معتادان و افراد بیکار و اقلیتهای دینی.
انگ از دیدگاه روانشناختی سبب ایجاد اضطراب، احساس بیم و تهدید میشود. معمولا پاسخ جامعه به فرد انگ خورده همواره منفی نیست، بلکه در بیشتر موارد آمیزهای از کنارهجویی، ترس و در عین حال ترحم است که در بیشتر موارد به احساس متضاد و دوگانه منجر میشود.
اکنون یکی از موارد شایع و بحثانگیز در جامعه انگ ایدزی بودن است، بهطوری که بیماران ایدزی به این علت در جامعه انگشتنما میشوند، از این رو بسیاری از آنان بیماریشان را مخفی میکنند و این مساله باعث شیوع بیماری میشود.
بشتر آنها دچار انزوا میشوند و این در حالی است که خانواده و جامعه هم پذیرای آنان نیست چرا که وجود بیمار ایدزی ایجاد اضطراب میکند و تهدیدی برای زندگی جمعی به شمار میآید.
انگ ایدزی بودن باعث میشود آنها بیماری خود را مخفی کنند که این موضوع بهدلیل برخوردهای نامناسب مردم و حتی پزشکان است، چندی قبل یکی از این بیماران که دچار افسردگی شدید شده و برای درمان مراجعه کرده بود میگفت وقتی به دندانپزشک واقعیت را گفتم آنچنان عکسالعملی از خود نشان داد که مجبور به ترک مطب شدم و این بار اگر به دندانپزشکی بروم قطعا به خاطر برخورد نامناسب، بیماریام را مخفی میکنم زیرا دیگر تاب و توان برخوردهای آنان را ندارم و این شروع انتقال این بیماری در جامعه است.
بیمار ایدزی استانداردهای زندگی را از دست میدهد و این در حالی است که برای ادامه زندگی نیازمند این استانداردها است. او مجبور میشود تمام اخلاقیات را زیر پایش بگذارد و زمانی که این کار را میکند از مرزهای خطر میگذرد و تهدیدی جدی برای جامعه بهشمار میآید.
انسان به زندگی جمعی و مشارکت نیاز دارد و لازمه این امر توانایی برقراری ارتباط است، در حالی که ناآگاهی مردم باعث میشود بیمار ایدزی به حاشیه برود.
زندگی جمعی لازمه بقای بشر و تداوم نسل اوست، مردم به بیمارانی که رفتار و ویژگیهایشان تهدید یا مانعی برای عملکرد موثر جمع به شمار میآید برچسب میزنند، تا آنان را به نوعی حذف کنند و به زندگی بیدغدغه خود ادامه دهند. از اینرو باید فرهنگسازیهای خاص در مورد این بیماران درجامعه انجام شود تا این انگها هم از بین برود.
دکتر علی حسینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست