شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

انواع جرایم اینترنتی


انواع جرایم اینترنتی

هم اکنون تلاش سارقان اینترنتی برای فریفتن مردم برای دادن مشخصات حساب های بانکی خود در حال افزایش است

۱) دستبردهای اینترنتی:

هم اکنون تلاش سارقان اینترنتی برای فریفتن مردم برای دادن مشخصات حساب های بانکی خود در حال افزایش است. در پژوهشی که توسط رویتر صورت گرفته روشن شده است که آمار انواع دستبردهای اینترنتی (phishing) در شش ماه نخست سال جاری میلادی دو برابر شده است. افزون بر این، در شش ماهه نخست سال ۲۰۰۶ بیش از۱۵۷ هزار پیام phishing در سراسر جهان رد و بدل شده است. این آمار در مقایسه با سال گذشته ۸۱ درصد افزایش داشته است

Phishing: فیشینگ عبارتست از تلاش برای بدست آوردن اطلاعاتی مانند رمز عبور، شناسه عبور و جزئیات کارت اعتباری با جا زدن خود به عنوان یک منبع قابل اعتماد.

فیشینگ از طریق سرویس های ایمیل یا با وعده های دروغ انجام می گیرد یا با ایجاد برخی جذابیت ها، کاربران اینترنتی را ترغیب می کنند اطلاعات خود را در سایت هایی که توسط کلاه برداران ساخته شده است وارد کنند. این خلاف کاران معمولاً وب سایت هایی طراحی می کنند که در کاربر احساس اعتماد و وارد شدن در یک سایت امن را می دهد و معمولاً هم موفق می شوند یعنی کاربر در دام آنها افتاده و اطلاعات خود را وارد می کند.

● امنیت کاربری در مقابل دستبردهای اینترنتی:

الف) کاربران اینترنتی باید اطلاعات و داده های حسابهای بانکی خود را در فضای مجازی منتشر نکنند.

ب) در این خصوص مواظب ایمیل های فریبنده و یا چت هایی با ظاهر معمولی باشند.

و خوب است این را بدانید که مطابق گزارش سالانه خطرات امنیتی که شرکت سیمانتک، (فروشنده نرم افزارهای امنیتی) هر سال منتشر می کند، هر پیام اینترنتی می تواند هم زمان به هزاران یا صدها هزار مصرف کننده اینترنت ارسال شود. بنابر این نباید خطرات امنیتی را نیز در این خصوص نادیده انگاشت.

۲) جرایم ساخت یافته

همچنین جرایم ساخت یافته به عنوان یکی از انواع جالب توجه دستبردهای اینترنتی وجود دارند که کاربران خانگی را، که کار خود را با لینک های ضعیف و کم بیننده شروع می کنند، مورد هدف قرار می دهند. این خود یکی از سخت ترین نوع حملات اینترنتی محسوب می شود .در این خصوص روشهای مختلفی وجود دارد .

● روش های مورد حمله واقع شدن در مورد این جرم:

الف) در یکی از روش های معمول، سارقان اینترنتی با ارسال الکترونامه ای در لباس سازمان های مالی یا حقوقی از اشخاص می خواهند که اطلاعات مربوط به حساب های مالی خود مانند کلمه عبور یا شماره رمز را برای سازمان مورد نظر ارسال کنند.

دریافت کننده الکترونامه که گمان می کند این نامه را از سازمان مالی شناخته شده ی خود دریافت کرده است، با ارسال نامه به آدرس خواسته شده، اطلاعات مالی خود را در اختیار سارق اینترنتی قرار می دهد. این خود روشی ساده برای دستبردهای رایانه ای می باشد. روشی که در آن خود فرد اطلاعاتش را به سارق اینترنتی تقدیم می کند! سارقان با ارائه مشخصات بسیار دقیقی از قربانی همچون نام کامل و علایق شخصی، وی را مطمئن می سازند که این الکترونامه را از سازمان مورد نظر فرستاده اند و به این ترتیب به اهداف خود نزدیک تر می شوند.

● چگونگی این جرم:

آنها برای به دست آوردن این اطلاعات به پایگاه های اینترنتی، شبکه های اجتماعی و وب سایت های شخصی سرک می کشند. در بسیاری از این سایت ها می توان ردپایی از افراد یافت که حتی می تواند اطلاعات شخصی همچون علایق افراد را در بر داشته باشد. بنابر این کار سارقین اینترنتی به صورتی کاملا حساب شده صورت می گیرد و آنها به خوبی می دانند که باید از چه طریقی افراد را نسبت به خود مطمئن نمایند. در اینجا بسیاری از کاربران اینترنت فریب ظواهر ایمیل های ارسالی را خورده و تن به خواست سارقین می دهند. اما در این خصوص روشهای دیگری نیز وجود دارد .

ب) یکی دیگر از روش هایی که در شش ماهه نخست سال جاری در میان سارقان اینترنتی شایع شده است، استفاده از ابزارهایی است که شرکت های تامین کننده ی خدمات و نرم افزارهای کامپیوتری تولید می کنند و به سارقان کمک می کند تا از فیلترهای هرزنامه عبور کنند و به این وسیله خود را غیر مجرم نشان دهند. این نیز از اقدامات پیچیده دیگر سارقین محسوب می شود .

۳) هک کردن: عبارتست از نفوذ به یک سیستم کامپیوتری بدون داشتن مجوز، مالکیت یا صلاحیت لازم. هک کردن یعنی غلبه کردن بر سیستم های امنیتی یک سیستم کامپیوتری برای دسترسی غیر قانونی به اطلاعات ذخیره شده در این سیستم کامپیوتری. لو رفتن رمز عبور به قصد دسترسی به اطلاعات خصوصی افراد یک سازمان یکی از رایج ترین تخلفات رایانه ای است. یکی از خطرناکترین خلاف کاری های رایانه ای عبارتست از هک کردن آدرس IPتا بدین وسیله خلافکار خود را به جای کس دیگر جا بزند و افکار شوم یا جنایات مورد نظر خود را اجرا کند.

۴) گروه ویروس های کامپیوتری: دسته ویروس های کامپیوتری (شامل ویروس ها، کرم ها، نرم افزار های جاسوسی و...) در حقیقت نرم افزارهایی هستند که خود را تکثیر و منتشر می کنند و کامپیوترهای موجود در یک شبکه را بدون اطلاع کاربران آلوده کرده و به آنها صدمه می زند. ویروس ها از طریق فایل های سیستم یک شبکه کامپیوتری، اینترنت یا هر وسیله نقل انتقال اطلاعات مانند حافظه فلش، CD و ...وارد کامپیوترهای دیگر می شوند.

ویروس های کامپیوتری کدهایی هستند که با هدف ضربه زدن به یک سیستم رایانه ای یا از بین بردن اطلاعات نوشته شده اند. نوشتن ویروس کامپیوتری در همه جای دنیا یک جرم است به گونه ای که نویسنده ویروس در برابر تمام خسارت های وارده به همه کامپیوترهای آلوده شده مسئول است.

۵) Cyber stalking: عبارت است از استفاده از فناوری ارتباطات به خصوص اینترنت برای آزار و اذیت افراد. تهمت، ارسال نرم افزارهای مخرب و تخریب اطلاعات و تجهیزات کامپیوتری در این گروه قرار می گیرند. این خلافکاران اغلب کاربران را از طریق چت روم ها، تالارهای تبادل نظر و اجتماعات اینترنتی شکار می کنند سپس اطلاعات آنها را بدست می آورند (مثلاً شماره تلفن و آدرس، محل کار و ...) و با استفاده از این اطلاعات قربانیان خود را مورد اذیت و آزار قرار می دهند. ایمیل های تهدید آمیز، مزاحمت تلفنی و مانند اینها انجام می دهند و این مورد یکی از جرم های رایانه ای خطرناک است که در سراسر دنیا مجازات سنگینی برایش قرار می گیرد.

۶) هویت جعلی: هویت جعلی یا خود را به جای کس دیگر جا زدن یکی از جدیدترین کلاه برداری هایی است که به کمک آن پول های زیادی ربوده شده و سودهای کلانی نصیب کلاه برداران می شود. در این شیوه کلاه بردار خود را به جای مالک چیزی جا می زند. یا از هویت شخص دیگری برای بدست آوردن کالا یا خدمات مورد نیاز خود استفاده می کنند. مهاجرت غیر قانونی، تروریسم و ایمیل های سیاه در زمره این جرائم قرار می گیرد.