یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
بهبود رابطه با برنامه شش روزه
شاید همین حالا که مشغول خواندن این مطلب هستید، همسرتان روی مبل لم داده و فوتبال تماشا میکند. چند ساعتی میشود که از سرکار به خانه آمده ولی بدون توجه به شما مشغول انجام کارهای خودش است؛ بنابراین شما هم بعد از تر و تمیز کردن آشپزخانه بیهیچ حرفی در خواندن غرق شدهاید.
خوب که فکر میکنید میبینید این بیتفاوتی چند وقتی است که دامنگیر زندگیتان شده و از روابط شاد گذشته دور افتادهاید. دل و دماغی ندارید و فقط طبق عادت وظایف روزمرهتان را انجام میدهید. اگر مشابه این اتفاقات در خانه شما هم در جریان است و پل ارتباط صمیمی میان شما و همسرتان روز به روز شکنندهتر میشود، باید برای احیای دوباره این پل فکری کنید.
پس قبل از اینکه کار به جاهای باریک برسد دست به کار شوید. میتوانید با یک فرد متخصص مانند یک روانشناس یا روانکاو مشورت کنید اما قبل از آن به خودتان یک هفته فرصت بدهید و با دنبال کردن برنامهای ۶ روزه، الگوهای رفتاریتان را اصلاح کنید. از همسرتان هم بخواهید که برای بهبود روابط در کنار شما تلاش و این برنامه را دنبال کند. اگر درست و حساب شده پیش بروید به احتمال خیلی زیاد تغییرات خوب و مثبتی در زندگیتان به وجود میآید و با رضایت و خوشحالی بیشتری به زندگی مشترک ادامه میدهید.
روز اول
کارهای کوچک، تغییرات بزرگ
ابتدای هفته است و باید با انگیزه و پرانرژی باشید چون برنامهای مهم در پیش دارید. به جای اینکه منتظر باشید تا طرف مقابلتان خودش را اصلاح کند، شما پیشقدم شوید و مشکلات را به حال خودشان رها نکنید. یادتان باشد که برای ادامه یک زندگی خوب، تلاش روزانه لازم است.
سعی کنید رفتارهای محبتآمیز بیشتری داشته باشید و ببینید با انجام چه کارهایی قسمتی از روابط شما ترمیم میشود. هدف این است که با انجام کارهای کوچک همدیگر را خوشحال کنید؛ بهطور مثال اگر میخواهید در نقش یک شوهر رفتارتان را تغییر دهید از چند تغییر رفتار ساده شروع کنید. شاید همسر شما از اینکه در کارهای خانه به او کمک نمیکنید، ناراحت و شاکی است. در اینصورت بهترین راه این است که با انجام چند کار خانگی کوچک مانند شستن ظرفهای شام، جمع و جور کردن لباسها، جارو کردن اتاق و. . . به او نشان دهید که میخواهید او را خوشحال کنید.
یک رفتار محبتآمیز دیگر این است که صبح قبل از اینکه از خواب بیدار شود، با یک فنجان چای یا قهوه به او لبخند بزنید یا وقتی به خانه میآیید از او بپرسید روزش را چطور گذرانده و از اینکه تمام روز حتی وقت نکردید با همسرتان تماس تلفنی کوچکی با او داشته باشید، از او عذرخواهی کنید. نوشتن یادداشتهایی با جملات زیبا یا تشکرآمیز هم پیشنهاد دیگری است. آنها را روی کاغذهای چسبدار بنویسید و روی در یخچال، آینه یا جاهای دیگری بچسبانید که میدانید جلوی چشم همسرتان است و هر روز آنها را میبیند. همه اینها کارهای به ظاهر کوچک و شاید پیش پا افتادهای هستند که انجامشان دشوار نیست اما میتواند نتایج بزرگی را همراه داشته باشد. بهتر است دفترچه کوچکی بردارید و تمام کارهای روزمرهتان را بهطور خلاصه و در چند کلمه یادداشت کنید.
روز دوم
بازگشت به روزهای خوب گذشته
یکی از راههایی که میتواند به بهبود روابط بین شما و همسرتان کمک کند، یادآوری روزهای خوب گذشته است؛ بنابراین پس از اینکه رفتارهای محبت آمیزتان بیشتر شد، برنامه روز دوم شما این است که به یک انسان نوستالژیک تبدیل شوید اما به جای اینکه حسرت روزهای گذشته را بخورید، کاری کنید که این خاطرات دوباره زنده شوند. یکی از بهترین دوران زندگی اغلب افراد زمانی است که در دوره شیرین نامزدی به سر میبرند و به زمین و زمان عاشقانه نگاه میکنند.
پس سعی کنید تمام لحظات خوب را با جزییاتشان به یاد بیاورید و ببینید در آن روزها رابطه شما با همسرتان به چه شکل بوده و از چه نوع رفتارهایی خوشحال میشدید؟ برای اینکه موتور ذهنتان روشن شود به آلبوم یا آرشیوهای کامپیوتری عکسهای دیجیتالیتان مراجعه کنید. چند نمونه از آنها را چاپ کنید یا آنها از داخل آلبوم به قاب عکس انتقال دهید. بعد جایی جلوی چشم بگذارید تا همسرتان هم آن را ببنید و احساسات گذشته را با یاد بیاورد. یادآوری خاطرات این حسن را دارد که با انجام این کار میتوانید تجربیات گذشتهتان را مرور کنید و آنها را به همان شکل و شمایل یا به گونه به روز شدهای به کار ببرید.
اگر از یک رستوران، پارک یا حتی یک خیابان خاطره دارید برنامهای ترتیب دهید و به این جاها سری بزنید. درباره آن روزها با هم حرف بزنید و به اتفاقات بامزه بخندید. به پیک نیک بروید یا پیادهروی کنید. اگر فرزند دارید او را چند ساعتی به یکی از اقوام یا دوستان بسپارید و این زمان را به گردشهای دونفره اختصاص دهید.
روز سوم
سوار بر ابر خیال
روز سوم باید خودتان را به رویا بسپارید و سوار بر ابر خیال آزادانه پرواز کنید. هدف شما از خیالپردازیهای این روز این است که ببینید چطور میتوانید زندگی شادتری داشته باشید و چه چیزهایی رضایت شما و همسرتان را بیشتر میکند. بهتر است شرایط تازهای را در ذهنتان مجسم کنید که البته قابلیت ورود به دنیای واقعی را داشته باشد؛ یعنی رویاهایتان دور از واقعیت نباشند؛ مثلا صحنه یک روز خوب را با جزییاتش از صبح تا شب در نظر بگیرید؛ بهطوری که در تمام لحظات خوب همسرتان کنار شما باشد. اگر به هر دلیلی از او دلخور هستند این ناراحتیها را دور بیندازید و به جای آن جنبههای مثبت روابطتان را برجسته کنید.
بخشی از رویاهای همسرتان را هم حدس بزنید و بعد به دنبال فرصتی برای تحقق رویاهایش باشید. در این زمینه اصل غافلگیری را از یاد نبرید و به انجام کارهایی فکر کنید که همسرتان همیشه آرزو داشته شما انجام دهید اما شما هیچوقت به آنها اهمیت نمیدادهاید. بخشی از این اقدامات میتواند غیرقابل پیشبینی و غیرمنتظره باشد؛ بهطور مثال اگر خانم هستید با پختن یک غذای تازه، سرو غذا به شیوهای متفاوت داخل ظروفی جدید، تغییر دکوراسیون خانه، اضافه کردن چند اشیا تزئینی و. . . علاقهتان را به زندگی مشترک نشان دهید. در این روز باید خلاقیتتان را بالا ببرید و به نوآوریها هم فکر کنید.
روز چهارم
فهرست طلایی
شاید فکر میکنید در این سه روز هر کاری از دستتان بر میآمده انجام دادهاید اما رضایت طرف مقابلتان جلب نشده یا نتوانستهاید او را آن طور که تصور میکردید، خوشحال کنید؛ بهطور مثال شاید بعد از کلی جستوجو هدیهای گرانقیمت برای همسرتان خریدهاید تا او را خوشحال کنید اما او بلافاصله بعد از دیدن هدیه، قیمت آن را حدس زده است. بعد هم به خاطر خرید آن مورد شماتت و سرزنش قرار گرفتهاید و اینکه میتوانستید آن پول را به شیوهای بهتر خرج کنید.
در این زمینه و مواردی مشابه، اقدام شما از نظر خودتان کاملا صادقانه و حساب شده بوده اما مشکل اینجاست که جهتگیری درستی نداشتهاید. در این صورت بهتر است در این روز با یک قلم و کاغذ روبهروی هم بنشینید و خیلی راحت از هم بپرسید که چه انتظاراتی دارید و چطور خوشحالتر میشوید. ظرفیت همسرتان را در نظر بگیرید و توقعات دستنیافتنی نداشته باشید. هرکدام از شما باید فهرست جداگانهای از مطلوبیتهای همسرتان تهیه کنید و بعد در سه روز آینده طبق این فهرست پیش بروید. درباره جزییات اختصاصی هم بپرسید و در پایان در ذهنتان موقعیت و شرایط هر یک از رفتارهای خوشحالکننده را تعیین کنید و آنها را به مرحله اجرا درآورید.
اگر هم تا به حال رفتارهای محبتآمیزتان تقریبا موفقیتآمیز بوده، باز هم میتوانید درباره سایر انتظارات از همسرتان سوال کنید و خودتان هم درباره رفتارهای همسرتان نظر دهید. فقط باید ظرفیت انتقادپذیری داشته باشید و نقدهای منطقی را بپذیرید.
روز پنجم
تشکر، احترام
شاید بسیاری از رفتارهای تازه همسرتان از نظر شما خوب و خوشایند بوده اما عکسالعمل خاصی به آنها نشان ندادهاید. در نتیجه ممکن است به جای اینکه این رفتارها روز به روز بیشتر شوند، دیگر اثری از آنها ندیدهاید. در اینجا باید رفتار خودتان را در مقابل کارهای تازه همسرتان بررسی کنید و اگر میبینید که اندک نوسانی در روابطتان دوباره فروکش کرده، علت را در خودتان جستوجو کنید. شاید آنطور که باید، خوشحال نشدهاید یا خودتان را کمتر از واقعیت خوشحال نشان دادهاید.
یادتان باشد که باید از تمام کوششهای همسرتان به موقع قدردانی کنید و به رفتارهای خوب پاداش دهید یا درصدد جبران برآیید. به عبارت دیگر بهتر است زبان تشکر داشته باشید یا اگر تا به حال از واژههای تشکرآمیز کمتر استفاده میکردید، از این بعد آنها را بیش از گذشته به دایره واژگانتان بیفزایید. هیچ اشکالی ندارد که برای انجام کارهای روزمره ساده هم از او ممنون باشید.
تصور نکنید که انجام وظایف نیاز به سپاسگزاری ندارد. اگر این رفتار را در پیش بگیرید دلگرمی همسرتان بیشتر میشود و میفهمد که شما برای او و کارهایش ارزش قائل هستید و به آنها توجه میکنید. از سوی دیگر احترام متقابل را فراموش نکنید. اگر رشته احترام متقابل میان شما و همسرتان از بین رفته باید این رشته را دوباره گره بزنید. یک راهش این است که درخواستهایتان را با استفاده از الفاظی چون لطفا، خواهش میکنم و. . . مطرح کنید. شاید فکر کنید کمی خودمانی نباشد اما میتوانید برای بیانشان لفظ ملایم و نرمتری پیدا کنید تا خیلی هم رسمی و مصنوعی به نظر نرسد.
روز ششم
ارزیابی کنید
در روز اول به شما توصیه کردیم دفترچهای تهیه کنید و بازخوردهای هر یک از رفتارهای خودتان را در آن یادداشت کنید. اگر همه این نکات را یادداشت کرده باشید، در این روز برای ارزیابی کارتان راحتتر است. پس دوباره مانند روز سوم روبهروی هم بنشینید و درباره رفتارهای کل هفته با هم صحبت کنید. مواردی را که از نظر شما موفقیتآمیز نبوده به او بگویید و دلایل آن را مورد بحث قرار دهید.
اگر رفتارهای تازهای داشتهاید از طرف مقابلتان سوال کنید کدام جنبه از این رفتارهای برای او مهم بوده است. به این ترتیب میتوانید بفهمید که همسرتان تا چه حد رفتار شما را درک کرده است. شاید یکی از مشکلات این باشد که به تلاش طرف مقابل به اندازه کافی توجه نکردهاید و بهطور عمدی یا غیرعمدی رفتارهای مثبت را دست کم گرفتهاید.
اگر در روابط شما تغییرات اساسی ایجاد شد و دیگر از نارضایتیهای سابق خبری نبود که باید به خودتان تبریک بگویید چون به موفقیت بزرگی رسیدهاید. اگر هم دیدید که هنوز مشکلاتی وجود دارد، نمیتوانید به خوبی با هم صحبت کنید یا به فردی برای داوری نیاز دارید، بهتر است از یک روانشناس کمک بگیرید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست