دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
سهم خيالپردازی كودكانه، آنچه والدین باید بدانند
شهرزاد: کودکان در سنین قبل از دبستان علاقه بسیار زیادی به بازیها و موضوعات تخیلی دارند. زندگی یک کودک در سن قبل از مدرسه از محدودیتهای بسیار تشکیل شده، او بر اساس نظر والدین خود زندگی میکند. در واقع کودک به بازیهای خیالی علاقه دارد زیرا میتواند آن طور که میخواهد باشد و زندگی کند، خارج از قید و بندها و محدودیتهایی که والدین برای او تعیین کردهاند. هیچ کودک سه سالهای اجازه ندارد که به تنهایی از خانه خارج شود، به تنهایی غذای دلخواه خود را بخورد و حتی لباسی را که دوست دارد بخرد. در این سن کودک کاملاً به والدین خود وابسته است، البته میتواند اظهار نظر کند، اما تصمیم گیری اصلی و قطعی با والدین است.
چــــرا خیالپـــــردازی بـــرای کـــودکان بااهمیت است؟
خیالپردازی در دوره کودکی اهمیت زیادی دارد زیرا یک کودک علاوه بر این که میتواند زندگی خود را تغییر دهد و شرایط تازهای را برای خود خلق کند از شرایط تازهای که ایجاد کرده میتواند دانستنیهای جدیدی نیز بیاموزد. به طور مثال وقتی که یک کودک چهار ساله کلاه آشپزی بر سرش میگذارد، پیشبند آشپزی میبندد، تصور میکند که آشپزاست، احساس استقلال و مسئولیت پذیری سبب میشود که به اطراف خود توجه بیشتری داشته باشد، همراه با پدر و مادر خود آشپزی کند. موادی را که استفاده میکند به خاطر میسپارد و از این که هر بار بر دانستههای خود میافزاید، خوشحال است.
بزرگسالان از دنیای پیرامون خود اطلاعات زیادی به دست میآورند و برای فراگیری بیشتر تجربیات خود را نیز مورد استفاده قرار میدهند، اما کودکان از استعدادی برخوردارند که لازم است توسط والدین پرورش یابد. آنها با به کارگیری قوه تخیل خود نه تنها دانستنیهای تازهای از دنیای اطراف خود به دست میآورند بلکه میتوانند آن طور که دوست دارند باشند و زندگی کنند.
تقــــــــویت تخیـــــل :
۱.در منزل جایی را برای تغییر لباس اختصاص دهید.(جایی که در آن لباسهای قدیمی، وسایل شخصی مانند کلاه، کتابهای جیبی، هدیههای قدیمی را نگهداری کنید.)
۲.مدادهای شمعــــی، وسایل آبـــرنگ، کاغذ نقاشــــی و چسب را در دستــــرس کـــودکان قرار دهید.
۳.داستانی را برای کودک خود تعریف کنید. لباس یکی از شخصیتهای داستان را بپوشید و با کودک خود براساس داستان بازی کنید. اگر داستان را کودک شما تعریف کند بهتر است. میتوانید موضوع آن را با مراسم عروسی، جشن تولد یا اتفاقهای دیگری که در زندگی خود با آنها سر و کار دارید مرتبط سازید.
۴.تعدادی ملحفه یا پتو در دسترس کودک قرار دهید تا بتواند خانه درست کند یا بازیهای خیالی دیگری را طراحی کند.
۵.کودک خود را تشویق کنید که با اسباببازیهای سازنده و ابتکاری بازی کند. مانند اسباب بازیهایی که با کمک قطعههای مختلف میتوان ماشین، خانه، هواپیما و... ساخت.
۶.قصههای موزون و آهنگین را برای فرزندتان بخوانید و به نوبت اشعار آن را تکرار کنید.
۷.در حد امکان زمان بیشتری را با کودک خود در طبیعت سپری کنید. محلهایی که برای ساختن آنها انسان دخالتی نداشته است، برای رشد قوه تخیل کودک بهتراست.
۸. زمانی که فرزندتان، شما را به دنیای خیالی خود دعوت می کند، دعوت او را بپذیرید، با او سوار قایق شوید، سوار بر سفینه فضایی در فضا پرواز کنید و در همه موارد رهبری بازی را برعهده فرزندتان بگذارید.
۹.در بین اسباببازیهای کودک تعدادی گوش ماهی، سنگهای مختلف، چسب، تخته ، بند، سکه ، طناب و سایر وسایلی که میتواند مورد استفاده او قرار بگیرد، قرار دهید.
۱۰. هنگامی که با خیالپردازی های فرزندتان روبرو میشوید، او را سرزنش نکنید. به او اجازه دهید تا آنچه در ذهن خود دارد بیان کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست