سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

این خو راکی ها مانع سرماخوردگی است


این خو راکی ها مانع سرماخوردگی است

با شروع فصل سرما خبرهایی از گسترش انواع ویروس های سرماخوردگی از جمله ویروس آنفلوانزی نوع A موسوم به آنفلوآنزای خوکی، ترس و نگرانی ها را بیشتر کرده است.
علاوه بر توصیه های عمومی …

با شروع فصل سرما خبرهایی از گسترش انواع ویروس های سرماخوردگی از جمله ویروس آنفلوانزی نوع A موسوم به آنفلوآنزای خوکی، ترس و نگرانی ها را بیشتر کرده است.

علاوه بر توصیه های عمومی در خصوص پیشگیری از ابتلا به این ویروس ها که به شستن دست ها، استفاده از ماسک، رعایت فاصله با فرد مبتلا دست ندادن و مواردی مانند آن تاکید می کند، توصیه هایی نیز درمورد تغدیه برای پیشگیری و درمان انواع سرماخوردگی وجود دارد.

سبزی و غذای تازه

برای پیشگیری ازابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا بهتر است سطح ایمنی بدن بالا برود که به این منظور نحوه تهیه و مصرف مواد غذایی و انتخاب برخی از آنها می تواند موثر واقع شود.

برای اینکار از غذای تازه که خوب پخته شده باشد، استفاده کنید و ترجیحا از مصرف مواد غذایی که از تهیه اش مدت زمانی می گذرد، پرهیز کنید.

ویتامین های گروه Aو C که در انواع میوه ها و سبزی ها وجود دارد و از ویتامین های آنتی اکسیدان محسوب می شود، بسیار مفید است. درمیان میوه ها نیز میوه هایی که ترش مزه هستند مثل لیمو و کیوی سرشار از ویتامین C هستند و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی توصیه می شود.

مصرف قرص های جوشان ویتامین C قبل از صرف صبحانه برای پیشگیری و در روزهای اول سرماخوردگی موثر است. افراد سرما خورده باید مایعات گرم زیاد بنوشند و همچنین از مصرف مواد غذایی که تحریک پذیر هستند از جمله انواع ادویه های تند پرهیز کنند.

تغدیه سالم، علاج و عامل جلوگیری کننده از ابتلای به سرماخوردگی است.

برای این که سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفه اش که مبارزه علیه ویروس های سرماخوردگی و آنفلوآنزا است، عمل کند باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند.

مصرف پرتقال، انواع توت، فلفل و دلمه ای، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم و دریافت زیاد و منظم ویتامین C به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک می کند.

غلات سبوس دار و حبوبات، منابع غذایی خوبی برای ویتامین های گروه B هستند، مصرف بدون این مواد در بدن سبب بروز عفونت های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی می شود. همچنین مصرف سیر که دارای آهن و روی است سبب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونت های ویروسی می شود.

افرادی که زیاد دچار سرماخوردگی می شوند. ماهی قباد، قزل آلا، ماهی های روغنی، دانه کدو حلوایی و روغن شاه دانه که غنی از اسیدهای چرب امگا ۳هستند. مصرف کنند.

همچنین دانه کنجد و آفتابگردان منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۶هستند و این اسیدهای چرب در مبارزه علیه عفونت های سرماخوردگی به سلول های دستگاه تنفسی کمک می کنند.

عفونت های مکرر تنفسی با کاهش ذخایر ویتامین Aهمراه است.

مصرف جگر، کره و تخم مرغ که سرشار از منابع ویتامین A هستند و هویج، انبه، سیب زمینی، زردآلو، کدو حلوایی و سبزیجات سبز تیره نیز تامین کننده بتاکاروتن هستند که در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند.

مصرف کنسرو، ممنوع!

زمان سرماخوردگی باید از مصرف برخی غذاها خودداری کرد: غذاهای آماده بسته بندی شده و کنسروها از لحاظ ویتامین ها و مواد معدنی فقیر هستند. بنابر این به جای مصرف این نوع غذاها بهتر است از انواع میوه ها و سبزیجات تازه، گوشت، ماهی، غلات، مغزها و دانه ها استفاده شود.

استفاده از بخور برای رفع گرفتگی بینی کمک می کند وبرای این کار ۱۰دقیقه سر را روی بخارات یک ظرف آب درحال جوشیدن بگیرید.

بهتر است دستمال یا حوله ای را روی سر بگذارید و این عمل را ۳ بار در روز تکرار کنید. همچنین می توان مقدار روغن منتول یا اوکالیپتوس به آب درحال تبخیر اضافه کرد تا موجب تسهیل عمل تنفس شود.

معجزه عسل

تقریبا همه ما درمورد مصر ف مخلوط عسل و لیموترش به همراه یک لیوان آب جوش برای درمان بیماران مبتلا به سرماخوردگی چیزهایی شنیده ایم.

بیشترین موارد شکایت از سرماخوردگی مربوط به علائمی از قیبل گلودرد، بی تابی و بی قراری، گرفتگی بینی و احساس سرما است.

سعی دربرطرف کردن هر کدام از این علائم، به تنهایی می تواند در بهبود حال بیمار بسیار موثر باشد زیرا هنوز داروی قطعی برای ریشه کن کردن ویروس مسبب سرماخوردگی پیدا نشده وعلاوه بر این در افرادی که مبتلا به نقص سیستم ایمنی نیستند از بین بردن ویروس لزومی ندارد.

تامین گرمای بدن با پوشیدن لباس کافی و گرم نگاه داشتن محیط از جمله اقدامات ضروری در سرماخوردگی است . مصرف یک لیوان آب جوش به همراه عسل و لیموترش، یکی از روش های موثر تسکین علایم سرماخوردگی است. همچنین مداومت بر مصرف چای کمرنگ و آب میوه به دلیل بالا بردن میزان مایعات دفعی موجب تنظیم دمای بدن می شود.

مصرف ماست تاثیر به سزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن حین مواجهه با عوامل میکروبی دارد. با بهبود کارکرد سیستم ایمنی، بدن در مقابله با انواع ویروس های مسبب سرماخوردگی، قوی تر شده و سریع تر سلامت خود را باز می یابد.