یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
مجله ویستا

طرز تهیه آش سماق اصفهان


گاهی اوقات حتی صحبت کردن درباره برخی غذاها هوس انگیز است، آش هم از این دست غذاهاست که حرف زدن درباره آن یا حتی دیدن عکسی از آن، آب از لب و لوچه آدم سرازیر می‌کند.
آش سماق یکی از غذاهای سنتی و محلی ایرانی است که با استفاده از برنج، گوشت، سبزی و سماق تهیه می‌شود. این غذا در شهرهای اصفهان، همدان، تویسرکان، نهاوند و خرم آباد به روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود و در مواد اولیه باهم متفاوت هستند. 


خواص سماق چیست؟ (آشنایی با فواید و خواص دارویی سماق)


در نوع همدانی این آش انواع حبوبات مانند نخود و لوبیا سفید تهیه می‌شود. 
در اینجا اما قصد داریم طرز تهیه آش سماق اصفهانی را به شما آموزش دهیم که نسبت به نوع همدانی سبک‌تر و ساده‌تر است. 

مواد لازم برای تهیه آش سماق اصفهان:

برنج نیم‌دانه200 گرم
سماق خشک500 گرم
گوشت چرخ‌کرده250 گرم
پیاز بزرگ1 عدد
سبزی خردشده (تره، جعفری، ترخون، گشنیز،کمی نعناع)1 کیلوگرم
روغنبه میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان لازم


	طرز تهیه آش سماق اصفهان | وب

طرز تهیه آش سماق اصفهان:
برای تهیه آش سماق اصفهانی ابتدا باید برنج را خیس کنید و بعد کمی بجوشانید.
سماق را نیز حدود 1 ساعت داخل آب قرار دهید تا خوب خیس بخورد.
سبزی‌ها را کاملا پاک کرده و بشویید و سپس خرد کنید. سبزی هرچه ریز تر باشد بهتر است.
وقتی برنج داخل قابلمه پخته و کمی نرم شد، سبزی‌های خردشده را درون قابلمه بریزید. 
گوشت چرخ کرده را با نمک، فلفل و زردچوبه خوب مخلوط کنید.
گوشت را به صورت کوفته قلقلی‌‌های کوچک به اندازه یک گردو در بیاورید.
کوفته ریزه‌ها را در روغن سرخ کنید و بعد آنها را در آش بریزید تا کوفته‌ها خوب پخته شوند. 
سماق خیس خورده را از صافی پارچه‌ای رد کنید و فشار دهید تا آب سماق قرمز خوشرنگ از آن خارج شود.
آب سماق را داخل آش بریزید.
پیاز را خرد کرده و سرخ کنید.
نصف پیاز داغ را به آش اضافه کنید و اجازه دهید تا آش خوب بجوشد و جا بیفتد.
آش را درون ظرف سرو کشیده و با پیازداغ باقی مانده و در صورت تمایل نعناع داغ تزیین و سرو کنید.

آش سماق ترش و خوشمزه شما آماده است. این آش طعم بی‌نظیری دارد و برای طرفداران غذاهای ترش یک گزینه عالی محسوب می‌شود. 

چند نکته درباره تهیه آش سماق اصفهان:

  • اگر این آش را داخل قابلمه آلومینیومی یا لعابی بپزید خوشرنگ‌تر می‌‌شود.
  • در صورتی که به سماق خوشه‌ای دسترسی دارید از آن استفاده کنید در غیر این صورت، پودر سماق معمولی نیز مناسب خواهد بود.
  • اگر آش سماق را با آرد بپزید زودتر پخته می‌شود.
  • با این مقدار مواد اولیه می‌توانید برای 7-8 نفر آش تهیه کنید.
امیدواریم از این دستور پخت استفاده لازم را ببرید و این آش خوشمزه و متفاوت را تهیه کرده و از طعم ان لذت ببرید.  نوش جان.


گردآوری: مجله اینترنتی وب