دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
چهره به چهره, رو به روی
ریزمغذیها، موادی هستند که روزانه و در مقادیر اندک از طریق مصرف موادغذایی به بدن میرسند و نقش مهمی در بدن دارند. روی یکی از این ریزمغذیهاست که در کشور کمبود آن کم و بیش وجود دارد...
این ماده معدنی که وجودش برای فعالیت بسیاری از آنزیمهای اختصاصی بدن ضروری است، در تنظیم بسیاری از اعمال حیاتی بدن دخالت دارد. «پوستر سلامت» به منابع غذایی، مقدار موردنیاز، شرح وظایف و علایم کمبود روی اختصاص دارد.
● علایم کمبود
روی در تمام دوران زندگی نقش مهمی در حفظ سلامت بدن ایفا میکند ولی نیاز به آن در دوران کودکی به علت رشد سریع، حیاتیتر است زیرا کمبود روی بر سیستم ایمنی بدن تاثیر میگذارد و از کارایی آن میکاهد. از دیگر نقشهای مهم و اساسی روی، تاثیر در تولیدمثل، بهبود روند ترمیم زخم و تاثیر بر حواس چشایی و بویایی، کاهش اشتها ، کاهش وزن ، شب کوری و نمو عصبی رفتاری است. اگر کمبود روی شدید باشد، کوتاه قدی شدید ایجاد میکند. سازمان جهانی بهداشت کمبود روی را جزو ۱۰ عامل دخیل در بیماریهای متعدد در کشورهای در حال توسعه نام برده است. مقدار روی در بدن ۱ تا ۴ گرم است. غنیسازی محصولات غذایی، بخشی از نیاز روزانه به این ماده مغذی را از طریق محصول تامین کند. تفاوت اساسی غنیسازی با مکملیاری نیز در مقدار ماده مغذی افزوده شده است که در مکملیاری بیشتر از غنیسازی است و فقط برای مدتکوتاهی تداوم دارد اما برتری غنیسازی به مکملیاری در استفاده مستمر و دائمی از محصول غنی شده است که تاثیر آن را در طولانیمدت تضمین میکند.
● شرح وظایف
کمک به روند رشد در کودکان و نوجوانان
افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از تضعیف آن
کمک به تنظیم قند خون
تنظیم متابولیسم بدن
حفاظت از قدرت حس بویایی و چشایی
● مقدار مورد نیاز
نیاز بدن به این ماده معدنی به گروه سنی و جنسیت بستگی دارد. متخصصان تغذیه مصرف ۱۱ میلیگرم روی در روز را برای مردان و ۸ میلیگرم از این ماده مغذی را برای زنان توصیه میکنند. این میزان برای کودکان بهطور متوسط ۳ تا ۵ میلیگرم در روز است. زنان باردار و شیرده نیز به ترتیب به ۱۱ تا ۱۲ میلیگرم از این ماده معدنی نیاز دارند.
● منابع غذایی
گوشت قرمز
انواع مغزها
غلات سبوسدار
حبوبات
یادتان باشد انواع گوشتهای قرمز بیش از گوشتهای سفید دارای روی هستند به همین دلیل گوشت گوساله و گوسفند از منابع بهتر این ماده معدنی در مقایسه با گوشت ماهی هستند.
● نکتههای پنجگانه
۱. بررسیها نشان دادهاند دریافت به اندازه روی در افرادی که به دیابت، فشارخون، بیماریهای پوستی نظیر پسوریازیس و اگزما دچار هستند به کاهش شدت مشکلات آنها کمک میکند.
۲. دریافت روی در بچهها مانع بروز اسهالهای حاد و اختلال در روند رشد آنها میشود.
۳. تامین روی مورد نیاز بدن در ورزشکاران، عملکرد آنها را تقویت میکند و در موفقیتشان در مسابقهها تاثیر دارد.
۴. با دریافت روی هنگام سرماخوردگی، دوره این بیماری کوتاهتر میشود و عفونتهای احتمالی نظیر عفونت گوش و سیستم تنفسی بدن به حداقل ممکن میرسد.
۵. از آنجا که روی از منابع حیوانی است، قابلیت جذب بیشتری دارد و کمبود این ماده معدنی در گیاهخواران بیشتر دیده میشود. این موضوع یکی از معایب رژیمهای غذایی سرشار از منابع غذایی با منشاء گیاهی و بهخصوص مواد غذاییای است که به شدت تصفیه شدهاند نظیر غلات.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران صادق زیباکلام دولت مجلس شورای اسلامی مجلس انتخابات انتخابات مجلس مجلس دوازدهم انتخابات مجلس دوازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی ستاد انتخابات کشور دولت سیزدهم
قتل سیل فضای مجازی تهران هواشناسی شهرداری تهران زلزله سازمان هواشناسی وزارت بهداشت پلیس بارش باران آتش سوزی
حقوق سربازان سلامت قیمت شکر خودرو قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا گاز بازار خودرو نمایشگاه نفت ایران خودرو بانک مرکزی
نمایشگاه کتاب کتاب نمایشگاه کتاب تهران سینمای ایران تلویزیون رضا عطاران دفاع مقدس سینما نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تئاتر
فناوری کره زمین
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه روسیه آمریکا حماس افغانستان سازمان ملل اوکراین رفح
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید لیگ برتر بازی هوادار باشگاه پرسپولیس لیگ برتر فوتبال ایران لیگ برتر ایران سپاهان باشگاه استقلال
هوش مصنوعی شفق قطبی مریم میرزاخانی ایلان ماسک ناسا اپل تبلیغات نوآوری گوگل
زنان کاهش وزن درمان و آموزش پزشکی دیابت فشار خون قهوه بارداری افسردگی