چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مطبوعات و خبرگزاری در اتریش
اتریش از جمله كشورهای اروپایی است كه فعالیتهای خبری و مطبوعاتی در آن از قدمت زیادی برخوردار است.
اولین فعالیت خبرگزاری در اتریش در قالب یك موسسه خصوصی انتشار اخبار در سال ۱۸۴۹توسط "یوزف توورا" آغاز شد كه اخبار را از طریق تلگراف به صورت روزانه به نشریات ارسال میكرد.
فعالیت این موسسه خصوصی تا ۱۰سال بعد به همین شكل ادامه یافت تا اینكه در سال ۱۸۵۹به علت كوتاهی در ارسال اخبار مهم مربوط به جنگ اتریش و ایتالیا، دولت وقت تصمیم به كنترل آن گرفت كه در نتیجه اداره كامل این موسسه خبری در سال ۱۸۶۰به دست حكومت افتاد.
این موسسه خبری چندین دهه بعد و در سال " ۱۹۲۲خبرگزاری رسمی اتریش" ( (ANAنامیده شد و با تحولات مربوط به دهه ۳۰میلادی و پس از الحاق اتریش به آلمان در سال " ۱۹۳۸دفتر خبرگزاری آلمان" ( (DNBجایگزین آن شد.
در سال ۱۹۴۶یعنی پس از پایان جنگ دوم جهانی، با كمك خبرگزاری انگلیسی رویترز و خبرگزاری آمریكایی آسوشیتدپرس مجددا راه اندازی شد و خبرگزاری رسمی اتریش "آپا" نام گرفت.
امروزه "آپا" در اتریش به عنوان ستون اصلی خبررسانی و مهمترین منبع اطلاعاتی برای رسانههای این كشور محسوب میشود و مطبوعات، موسسات و سازمانهای سیاسی دولتی و غیر دولتی را بدون وابستگی به دولت و یا احزاب پوشش میدهد.
نحوه اداره:
خبرگزاری اتریش، آپا به صورت شركت سهامی و با سرمایهگذاری روزنامه ها و مجلات اتریش اداره میشود.
سرمایهگذاران آن را در حال حاضر پانزده روزنامه و مجله اتریشی تشكیل می دهند كه تضمینكننده استقلال این نهاد از دولت و نیز فعالیت برای آن تمام نشریات است.
در حال حاضر هیات مدیره این خبرگزاری متشكل از ۱۲نفر از دوازده نشریه و هیات ناظر نیز متشكل از ۸نفر از هشت نشریه است.
● نهادهای مطبوعاتی :
در حال حاضر سه نهاد مطبوعاتی در اتریش فعالیت میكنند كه عبارتند از:
اتحادیه خبرنگاران، كلوپ (باشگاه) مطبوعات بینالمللی ، صنف روزنامه ها و مجلات و مطبوعات تخصصی.
● اتحادیه خبرنگاران
این اتحادیه نماینده حقوقی برای خبرنگاران در تمام رشتههای خبری اعم از خبرنگاری، روزنامهنگار، عكاس، كاریكاتوریست و سایر مشاغل خبری است.
از جمله امور حقوقی كه این اتحادیه پیگیری مینماید امور استخدامی، قراردادهای كلی و تعرفهای و نیز موضعگیری در زمینه طرح قوانین و مصوبههای مربوط به فعالیتهای خبری و مطبوعاتی است.
صنف روزنامههای اتریش
این صنف در سال ۱۹۴۶از طرف روزنامههای وقت برای دستیابی به اهداف و علاقمندیهای مشترك تاسیس شد، كه در حال حاضر شامل ۷۷عضو شامل ۱۷روزنامه و ۶۰مجله، هفته نامه و ماهانه است.
تا سال ۲۰۰۲شورای مطبوعات نیز در كنار این نهادها به امور مطبوعات میپرداخت كه در این سال به دلیل اختلافاتی كه بین صنف روزنامه نگاران نیز اتحادیه خبرنگاران بروز كرده بود منحل شد.
مهمترین وظیفه این شورا آن بود كه بر فعالیت مطبوعات در زمینه بیصحت، بی طرفی و نیز محتوای آن نظارت كند و در صورت تخطی، برخورد لازم را در این زمینه انجام دهد.
اعضای این شورا را منتخبی از نهادهای مطبوعاتی دیگر تشكیل میدادند و از آنجایی كه به دلیل اختلاف نظر دائمی اعضا، در بسیاری از موارد قادر به اجرای تصمیمات خود نبود از هم پاشیده شد
برای هشت میلیون نفر اتریشی روزانه روزانه ۳ میلیون نسخه نشریه اعم از روزنامه، هفته نامه، ویژه نامه و ... توزیع میشود.
روزنامهها در اتریش از جمله محبوبترین وسایل ارتباط جمعی محسوب می شوند و به همین دلیل ۱۷روزنامه سراسری و استانی در طول روز نیاز اطلاعاتی مردم این كشور را تامین میكند.
مهمترین روزنامههای اتریش عبارتند از: كرونن سایتونگ، كوریر، پرسه استاندار، نوی كرونن سایتونگ، اوبراسترایش ناخریشتن، سالزبورگر ناخریشتن و وینر سایتونگ.
از از ۳ میلیون نسخه روزانهای كه مطبوعات منتشر میكنند یك میلیون آن به روزنامه كرونن سایتونگ اختصاص دارد كه در قطع تابلوید منتشر میشود.
این روزنامه نشریهای عوام پسند است و كمتر به مسایل سیاسی داخلی و یا خارجی میپردازد.
۲میلیون تیراژ باقی مانده در این كشور به ترتیب به روزنامههای كوریر، پرسه، استاندار و سایر نشریات تعلق دارد.
گرچه روزنامههای سراسری اتریش در تمام كشور توزیع میشوند اما در برخی مناطق همچون سالزبورگ قادر به رقابت با نشریات معتبری همچون سالزوبورگر ناخریشتن نیستند.
روزنامههای اتریش به وسیله زنجیرهای به هفته نامهها و نشریات ویژه استانها و شهرها مرتبط میشوند به این ترتیب كه هر روزنامه مجموعهای از ویژه نامهها و هفته نامهها را برای این مناطق منتشر میكند.
آگهیها مهمترین منبع درآمد روزنامهها محسوب میشوند به حدی كه از كل آگهیهای منتشره در این كشور ۵۳درصد آن نصیب روزنامهها میشود و بقیه مقادیر به تلویزیون، رادیو، و نصب در سطح شهر اختصاص مییابد.
دولت اتریش از سال ۱۹۷۵به نشریات این كشور سوبسید میدهد و مهمترین شرط آن این است كه تیراژ روزانه آنها كمتر از ۱۰هزار نسخه در روز نباشد، این رقم برای هفته نامهها ۵هزار نسخه در هفته است.
● قانون مطبوعات در اتریش
قانون مطبوعات اتریش با ۵۱ماده و هفت بند ناظر بر فعالیت مطبوعات در این كشور است.
در این قانون نحوه تاسیس مطبوعات، نحوه اداره، رسیدگی به جرایم و نحوه انتشار تعیین شده است.
بر اساس این قانون "اعلام نامه" برای ایجاد و راه اندازی نشریات كافی است و در آن آزادی بیان، آزادی جستجو و كسب خبر تضمین شده است.
این قانون همچنین تضمینی برای حفظ حقوق و آزادیهای فردی و جلوگیری از تجاوز مطبوعات به حریم شخصی افراد در این كشور محسوب میشود.
در صورت بروز موارد مذكور خبرنگار و یا سردبیر مربوطه تحت تعقیب قانونی قرار گرفته كه این امر موجب عذر خواهی و درج پاسخ در همان صفحه و نیز پرداخت جریمه نقدی میشود.
منبع:http://mohammadzarei.blogfa.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست