دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

نقش آهن در ریزش مو


ریزش مو یكی از شایع‌ترین دلایل مراجعه افراد به كلینیك‌های پوست و مو است كه به علت‌های مختلفی بروز می‌كند كه از آن جمله می‌توان به موارد ژنتیك، هورمونی، تغذیه‌ای، بیماری‌های …

ریزش مو یكی از شایع‌ترین دلایل مراجعه افراد به كلینیك‌های پوست و مو است كه به علت‌های مختلفی بروز می‌كند كه از آن جمله می‌توان به موارد ژنتیك، هورمونی، تغذیه‌ای، بیماری‌های داخلی نظیر كم كاری تیروئید، مصرف دارو ها، شیمی درمانی، حاملگی، گرفتن رژیم‌های سخت، استرس و خستگی زیاد و استفاده مداوم از رنگ مو اشاره كرد.

گرفتن رژیم های سخت كاهش وزن، كمبود پروتئین و اسید‌های چرب ضروری كه بدن قادر به تولید آن نیست و حتماً باید از طریق غذا به بدن برسند و استفاده از قرص‌های لاغری از دیگر علل ریزش مو هستند كه قابل پیشگیری و درمان است. شایع‌ترین علت ریزش مو در خانم‌ها از سنین نوجوانی تا میانسالی كمبود آهن است كه با مصرف غذا‌های حاوی آهن یا قرص آهن برطرف می‌شود. كم خونی ناشی از فقر آهن بر روی تمام سلول‌های بدن از جمله فولیكول‌های مو تأثیر می‌گذارد و باعث وقفه در رشد مو‌ها و ریزش آنها می شود.استفاده از قرص‌های آهن راه خوبی برای رفع این عارضه است، اما مصرف غذاهای آهن دار در پیشگیری و درمان این مشكل نقش عمده‌ای ایفا می كند. گوشت قرمز، مرغ، ماهی، جگر، تخم مرغ، حبوبات به‌ویژه عدس و لوبیا و سبزی‌های برگ سبز نظیر اسفناج منبع خوبی از آهن هستند و مصرف متعادل آنها طی روز تاثیر مثبتی در جلوگیری از ریزش مو می‌گذارد. نیاز روزانه بدن بزرگسال به آهن ۱۰ میلی گرم است كه در دوران بارداری و شیردهی افزایش می‌یابد، لذا مصرف قرص‌های آهن طی این دوران ضرورت می‌یابد.عامل مهم دیگر در افزایش جذب آهن ترك عادات غذایی ناپسند نظیر خوردن چای بلافاصله پس از غذا است كه نقش مهمی در ایجاد فقر آهن دارد و نهایتاً مهم‌ترین و بهترین روش برای جذب آهن خوردن منابع غنی از ویتامین ث نظیر مركبات به ویژه لیمو و سبزی های تازه به همراه غذا است. در هر حال این نكته را فراموش نكنید كه تنها درصد كمی از ریزش مو به عوامل تغذیه‌ای برمی‌گردد و مهم ترین عامل آن بیماری‌های داخلی است كه باید سریعاً شناسایی و درمان شوند.