پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا

ماست و سبزیجات شما را ایمن می کند


ماست و سبزیجات شما را ایمن می کند

حساسیت های فصلی در اثر بیش از ۱۳۰ هزار ماده آلرژی زا به وجود می آیند که از راه های تنفسی، تماس های پوستی، خوردن و آشامیدن وارد بدن می شوند و برخی افراد نیز به صورت ژنتیکی آلرژی …

حساسیت های فصلی در اثر بیش از ۱۳۰ هزار ماده آلرژی زا به وجود می آیند که از راه های تنفسی، تماس های پوستی، خوردن و آشامیدن وارد بدن می شوند و برخی افراد نیز به صورت ژنتیکی آلرژی را از خانواده شان به ارث می برند.

در فصل بهار گرده افشانی درختان و گل ها باعث ایجاد حساسیت می شود که بیشتر به صورت آب ریزش بینی، اختلالات تنفسی به شکل خس خس، بثورات پوستی مثل کهیر و خارش و نهایتا اگزمای مخاطی به صورت تورم و التهاب بروز می کند.

نوع مواد غذایی مصرفی می تواند با تقویت و هوشمندسازی سیستم ایمنی بدن، شدت آلرژی های فصلی را کاهش داده یا تضعیف و آسیب پذیرتر کنند.

کاهش مقدار دریافت چربی مصرفی توام با افزایش نسبت اسیدهای چرب غیراشباع، استفاده به جا و به اندازه از فیبرهای محلول و نامحلول، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها می تواند سیستم دفاعی بدن ما را در مقابله با آلرژی های فصلی تقویت کند.

سوءتغذیه، بیش خوری، پرخوری، استفاده زیاد از غذاهای فرآوری شده و کنسروی هم از دیگر عاملان تضعیف سیستم ایمنی بدن هستند.

مصرف ماست می تواند حساسیت را کمتر کند. ماست باکتری ها را نابود می کند و احتمال بروز سرطان را در افرادی که عادت به مصرف آن دارند به یک سوم تقلیل می دهد و اگر به گرما و حتی گرده گیاهان حساسیت دارید با خوردن روزانه ۳/۲ لیوان ماست از سه ماه قبل از شروع فصل افراد می توانند خود را در مقابل آلرژی های فصلی بیمه کنند.

آمارها نشان می دهند افرادی که به طور مرتب ماست می خورند ۱۰ برابر کمتر از افرادی که این ماده غذایی را نمی خورند به گرده گیاهان حساسیت نشان می دهند و ۲۵ درصد کمتر، حتی به سرماخوردگی مبتلا می شوند.

سیر و پیاز هم با همه بدبویی ها که دارند فرد را در برابر آلرژی های فصلی ایمن می کنند، پیاز به علت داشتن ماده ای به نام کوئرستین، مثل یک ضدآلرژی عمل کرده و خوردن مرتب آن به افرادی که به گرده گیاهان در فصل بهار حساسیت دارند، کمک فراوانی می کند.

سیر هم یک تقویت کننده بسیار قوی سیستم ایمنی بدن است و به عنوان یک ماده غذایی ضدباکتری، ویروس و سرطان موجب افزایش قدرت دفاعی بافت ها می شود.

هویج، اسفناج و سایر سبزی های رنگی حاوی بتاکاروتن، سیستم ایمنی بدن را تقویت و از بروز حساسیت های فصلی جلوگیری می کنند.

به افراد دارای حساسیت فصلی توصیه می شود مصرف روغن های امگا۶ مثل روغن ذرت و آفتابگردان را کم کنند، چون این روغن ها سریع اکسیده می شوند و رادیکال های آزاد به وجود می آورند و سلول های دفاعی بدن را مورد حمله قرار می دهند.

این افراد مصرف روغن های امگا۳ را که شامل روغن ماهی و روغن دانه کتان هستند را افزایش دهند، زیرا استفاده به جا و مناسب از آبزیان علاوه بر افزایش دریافت اسیدهای چرب امگا۳ به تأمین مواد معدنی نظیر ید و روی نیز کمک می کند.