چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
داستان سناریست زیتونی
▪ نام: فرانکو بالدینی
▪ متولد: شهر رگه لو در نزدیکی فلورانس ایتالیا
▪ سن: ۴۸ سال
▪ دوران بازیگری: عضو بولونا و باری و حاضر در دسته های دوم و سوم باشگاهی ایتالیا. او در خط هافبک توپ می زد.
او بازیگری را کنار گذاشت و واسطه انتقال فوتبالیست ها و مدیر برنامه هایشان و Agent شد و سپس در ۱۹۹۹ به مدیریت ورزشی و فنی رم منصوب گشت و تا ۲۰۰۶ در آنجا ماند. در آن مقطع زمانی بالدینی امثال گابری یل باتیستوتا، امرسون و والترساموئل را برای رم خرید و حاصل این خریدها و البته مربیگری فابیو کاپه لو قهرمان شدن رم در کالچو به سال ۲۰۰۱ بود که فقط سومین اسکودتوی این تیم به حساب می آمد.در ۲۰۰۶ بالدینی دوباره دستیار فابیو کاپه لو در رئال مادرید شد و از ژانویه ۲۰۰۸ که کاپه لو مربیگری تیم ملی انگلیس را بر عهده گرفت، به لندن منتقل شده و باز به عنوان دستیار و برنامه ریز او عمل می کند.در خارج از دنیای فوتبال، بالدینی صاحب یک مزرعه و کارخانه تولید روغن زیتون، یک تئاتر و ماشین های ریسندگی و کشت و زرع است و در ضمن فیلمنامه و نمایشنامه هم می نویسد!! او فارغ التحصیل رشته حقوق هم هست.
خیلی ها نمی دانند که فابیو کاپه لو مربی مشهور ایتالیایی و هدایتگر ماههای اخیر تیم ملی فوتبال انگلیس دستیاری نزدیک دارد که نقش وی در شکل گیری توفیق های او بسیار بیشتر از رل یک دستیار معمولی است و او مردی ۴۸ ساله به نام فرانکو بالدینی است و برآورد کارایی کنونی «کاپه لو»ی ۶۲ ساله بدون ارزیابی شخصیت و کارهای بالدینی امکانپذیر نیست.
«دست راست» کاپه لو در رگه لو که ۱۵ مایل با شهر تاریخی فلورانس فاصله دارد، متولد و بزرگ شده است. او در زمان جوانی یک بازیکن بالنسبه مستعد بود و کارش را در فوتبال ایتالیا در تیم بولونا شروع کرد و در سری B و C به میدان آمد. با این که استعدادهای او به عنوان یک مربی و برنامه ریز فوتبال انکارناپذیر است، سر زدن های او به سایر حرفه ها و عرصه ها نیز پرثمر بوده است. به عنوان مثال وقتی او به کار دلالی و نقل و انتقال فوتبالیست ها پرداخت وAgent شد، به موفقیت زیادی رسید و حضورش در عرصه های هنری نیز پرثمر بود، به طوری که یک کمپانی تئاتری و نمایشی به راه انداخت و آن کمپانی هنوز دایر و وی همچنان مدیر آن است.
● ادعای درست
در سال۱۹۹۹ بود که فرانکو بالدینی مدیر ورزشی آ.اس.رم شد و به واقع در تیمی مشغول به کار گشت که فابیو کاپه لو نیز از آن تاریخ رهبری اش را در دست گرفته بود. یکی از دلایل اصلی انتصاب بالدینی به سمت فوق مهارت او در بازار نقل و انتقال ها و تشخیص و جذب مهره های مستعد بود، ولی عجیب تر آن که به طور همزمان به تولید گسترده روغن زیتون در ملک بزرگ خویش در نزدیکی رگه لو هم پرداخت و نه فقط فروش و سود زیادی را از این طریق نصیب خود کرد، بلکه جوایزی بین المللی و داخلی هم به لحاظ غنای محصولات خود به دست آورد و تعدادی ماشین های کشاورزی و وسایل بزرگ تولیدی را به بازار آفریقا فرستاد و باز آنقدر وقت آزاد برای خود ایجاد کرد که بتواند سنایوری یک فیلم سینمایی را در خصوص رسوایی مالی در ایتالیا (موسوم به کالچو پولی) بنویسد و در ضمن یک مدرک لیسانس در رشته حقوق نیز بگیرد! شاید خیلی ها ادعا کنند که علایقی همزمان به رشته ها و شئون مختلف دارند، اما بالدینی فقط ادعا نمی کند و این را ثابت کرده و در اکثر آنها هم موفقی بوده است.
با این حال دن فابیو او را به این خاطر به لندن نیاورده که برایش تئاتر اجرا کند و یا روغن زیتون خانه اش را فراهم آورد بلکه از او توانایی ها و هوشیاری اش در برنامه ریزی و طراحی فوتبال را می طلبد و از وی خواسته است که چشم ویژه و بازوی قدرتمند وی باشد. همکاری نزدیک این دو همانطور که قبلاً هم گفتیم از زمان استقرارشان در باشگاه رم شروع شد. در آن زمان کاپه لو از بالدینی خواست که مشغولیت های هنری و صنعتی خود را کنار بگذارد و از حجم آنها بکاهد تا بتواند به عنوان مدیر ورزشی رم یاور وی باشد و در تنظیم مسائل فنی و تمرینات جالو روسی با او همفکری کند. یکی از وظایف اصلی بالدینی در آن زمان عمل کردن به عنوان یک پل ارتباطی بین کاپه لو و بازیکنان و مدیریت باشگاه بود. اضافه بر این بالدینی باید چشم های تیز مشهورش را به حرکت درمی آورد تا بازیگران مستعد و جوان را بیابد و به استخدام رم درآورد. این چنین بود که همکاری مثمرثمر این دو ایتالیایی سرسخت شروع شد و بر اثر آن یکی از موفق ترین دوران های کاری در تاریخ ۸۰ ساله باشگاه آ.اس.رم شکل گرفت و این تیم فصل ۲۰۰۱-۲۰۰۰ قهرمان «سریA» شد. در این روند بالدینی انتخاب و غربال می کرد و طرح می داد و کاپه لو مدیریت می کرد و تاکتیک را مشخص می ساخت و رم در میدان ها نتیجه می گرفت.
● شوخی یا جدی
با این حال در سال ۲۰۰۴ به آن همکاری و رابطه شغلی مناسب پایان داده شد، زیرا دن فابیو در یک تغییر مسیر بزرگ حرفه ای رم را ترک گفت و مربی یوونتوس رقیب بزرگ جالوروسی شد و هدایت تیمی را در دست گرفت که در زمان هدایت رم ۵ سال پیوسته کوشیده بود که ناکامش کند. هواداران رم سایه کاپه لو را با تیر می زدند (!) و بالدینی به رغم ماندن در رم بدجوری شرمنده شده بود. دن فابیو مدعی شد که به «دست راست »اش نیز پیشنهاد آمدن همراه با خود به دلالپی را داده است، اما بالدینی گفت که به نظرش این طور رسیده که کاپه لو با او شوخی می کند! از طرف دیگر بالدینی از برانگیختن خشم رمی ها نسبت به خود می هراسید و ترجیح می داد که چنین کاری را نکند و سری را که درد نمی کند، دستمال نبندد. به علاوه بالدینی به طور اساسی و ریشه ای و وسیع با مدیران یوونتوس و سیستم های کارشان مخالف بود و نمی توانست با آنها کنار بیاید و اگر کاپه لو به خاطر پرداختن به مسائل فنی تضاد و رودررویی مستقیم و ۲۴ساعته ای با سران فوق نداشت، اما جنس و نوع کار بالدینی یک سو بودن او با مدیران را طلب می کرد و این چیزی بود که در یووه اصلاً وجود خارجی نداشت.
بالدینی در بهار ۲۰۰۸ و قریب به ۴سال بعد از آن که دن فابیو او را ترک گفت و سرمربی بیانکونری شد، می گوید: «من نمی توانستم به دل الپی بروم، زیرا اگر می رفتم مجبور بودم چشم در چشم شان بیندازم و به آنها بگویم که قبول تان ندارم، مفت نمی ارزید و یا این که مشتی کلاهبردار هستید و طبعاً آنها می گفتند که حرف زیادی نزن و حالا که کارمند ما هستی، سرت را پائین بینداز و هرچه می گوییم انجام بده و طبعاً حق داشتند که چنین بگویند!»
● بهتر و عاقلانه تر
در نگاه اول کاپه لو از آن انتقال سود برد و بالدینی از نرفتن ضرر کرد، زیرا گورخرهای تورین زیرنظر این مربی نامدار دو سال متوالی فاتح سری A شدند و در این راه رقبای خود شامل «رم تحلیل رفته» را محو کردند، اما در یک بررسی عمیق تر و نگرش دوم، گزینش بالدینی صحیح تر و عدم انتقال او به تورین بهتر و عاقلانه تر از آب در آمد، زیرا یووه به عنوان متهم اول ماجراهای تبانی و تلاش برای تطمیع داوران (موسوم به کالچو پولی) از هر دو عنوان فوق خلع و به سری B تبعید شد و با این که یک سال است به دسته اول برگشته اما هنوز آن تیم مقتدر سابق نشده است ، سران یوونتوس نیز به جرم طراحی تقلب ها برکنار و از نظرها دور شدند تا صحت تصورات و برداشت های بالدینی درباره آنها به اثبات برسد و با این که کاپه لو متهم و محکوم نشد و سهمی در آن ماجراها نداشت، اما همین که حس کرد دو سال حضورش در دل الپی هیچ بهره ای نداشته و هر دو اسکودتوی او و یووه را پس گرفته اند، به اندازه کافی تلخ بود و به همین خاطر بود که به مادرید رفت و مجدداً مربی تیم پرحرف و حدیث رئال شد.
جالب تر این که کاپه لو به محض بازگشت به برنابئو (او یک بار هم در فصل ۹۷-۱۹۹۶ آن تیم را هدایت کرده و به قهرمانی رسانده بود) به بالدینی پیشنهاد پیوستن به خود در آن جا را داد و این بار بالدینی مثل ایام رم و در تضاد با دوران یوونتوسی دن فابیو آن را پذیرفت و راهی پایتخت اسپانیا شد. وقتی از بالدینی در آن ایام پرسیدند که آیا پذیرش پیشنهاد کاپه لو و رفتن به جمع کهکشانی ها به معنای بخشیدن کاپه لو (پس از کوچ غیرمنتظره اش به یوونتوس) از جانب وی نبوده است، او گفت: «در آن زمان اختلافی بین ما به وجود آمد و نمی خواهم انکارش کنم و هنوز هم برخی اختلاف سلیقه های اجتماعی را داریم، اما به لحاظ حرفه ای و در اصول فوتبال بین من و کاپه لو همیشه تفاهم های عمیقی وجود داشته است. ضمن این که پای بندی به اصول و ایده آل هایم و نرفتنم به دل الپی به اندازه کافی برای من گران تمام شده بود!»
● وفاداری کور
اما اشتباه بزرگ بالدینی این نبود که به یوونتوس نرفته است، بلکه این بود که در رمی ماند که دچار یک بحران بزرگ مالی شده و به بزرگ و کوچک بدهکار بود و هر چقدر جدایی سریع دن فابیو از آنها نشانه زرنگی و هوشمندی اقتصادی او توصیف شده بود، ماندن بالدینی عین حماقت به حساب آمده و یک وفاداری کور تلقی شده بود. نه فقط در آن زمان کاپه لو او را در یوونتوس می خواست، دست کم ۱۰ باشگاه دیگر ایتالیایی نیز او را به کار دعوت کرده بودند. به این ترتیب وقتی رئال به دستور کاپه لو خواستار وی شد، او به سرعت پذیرفت و چاره ای هم جز این نداشت. با این حال حتی پیشنهاد مجدد کاپه لو به بالدینی پس از جدایی پر سر و صدای آنها در سال های کار دن فابیو در یوونتوس نشانگر اعتقاد عمیقی بود که مربی پیشین میلان به وی دارد.
به همان میزان کشاندن بالدینی به لندن و قرار دادن وی در کادر فنی تیم ملی انگلیس طی ۴ ماهی که از شروع کار کاپه لو در آنجا می گذرد، نیز نشانگر اعتقاد فوق و ادامه ارادت کاپه لو به این طراح زرنگ ورزشی - تجاری است. یک رل مهم بالدینی در انگلیس عمل کردن به عنوان یک واسطه در روابط کاپه لو با سران فوتبال انگلیس، شرکت های تجاری و رسانه های آن کشور است و از آنجا که اشراف بالدینی بر زبان انگلیسی بسیار بیشتر از کاپه لو است، اهدای این وظیفه به وی کاملاً با دلیل و منطق صورت پذیرفته است. از طرف دیگر بالدینی باید با روابط عمومی خوب و زرنگی حرفه ای خود در پشت پرده نیز فعال باشد و فضا و روالی را فراهم آورد که کاپه لو بتواند در آن به راحتی کارهای فنی مورد نظرش را صورت دهد و نگران حاشیه ها نباشد.
● تصحیح امور غلط
در عین حال یک وظیفه مهم بالدینی دید زدن حریفان و تهیه گزارش فنی درباره کارآیی ها و ضعف های آنان و تشخیص و شناخت نیروهای مستعد خودی و معرفی آنها به کاپه لو است. منظور فقط جوانان نیست و بالدینی حتی به میانسالانی می نگرد که یا مربیان سابق انگلیس با کج سلیقگی آنها را ندیده اند و یا اگر دعوت شده اند تعداد بازی های ملی شان اندک است و به غلط از چرخه های ملی کنار گذاشته شده اند. به واقع بالدینی باید صرف نظر از سن و سال و مسائلی از این دست هر کس را که شایسته است به کاپه لو توصیه کند و این مربی در موردشان تصمیم گیری و اقدام کند. این چیزی است که دن فابیو معتقد است در انگلیس هم مثل ایتالیا (رم) و اسپانیا (رئال) جواب می دهد و در اینجا هم پیروزی های بزرگی را به ارمغان خواهد آورد.
وصال روحانی
منبع: Times
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست