چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

پیاده روی در مسیر مدرسه برای دانش آموزان مفید است


پیاده روی در مسیر مدرسه برای دانش آموزان مفید است

نوجوانانی که مسیر مدرسه را پیاده طی می کنند در طی روز یا افزایش فعالیت بدنی مواجه هستند

نوجوانانی که مسیر مدرسه را پیاده طی می کنند در طی روز یا افزایش فعالیت بدنی مواجه هستند .

محققین در جستجوی اثرات نحوه تأثیر آمد و شد دانش آموزان به مدرسه بر سلامتی آنها هستند . آنها معتقدند که نحوه آمد و شد دانش آموزان در مسیر مدرسه بر کل فعالیتهای بدنی دانش آموزان مؤثر هستند.

محققین سعی نمودند که فعالیتهای متوسط تا شدید ۹۲ دانش آموز بین ۱۳ تا ۱۴ سال را اندازه گیری کنند . شرکت کنندگان این طرح از ۴ مدرسه ایدنبورگ انتخاب شده بودند .

● دانش آموزان به سه گروه تقسیم شدند :

۱) گروه اول کسانی بودند که مسیر مدرسه را با اتومبیل ، اتوبوس و یا ترن طی می نمودند . گروه دوم کسانیکه مسیر را در رفت و برگشت پیاده طی می نمودند و گروه سوم یکی از مسیرهای رفت یا برگشت را پیاده می رفتند . از هر کدام از دانش آموزان خواسته شد تا در طی روز وسیله گام شمار را بر تن نمایند .

۲) دانش آموزانی که هر دو مسیر رفت و برگشت به مدرسه را پیاده طی می نمودند بیشترین فعالیت جسمی را در طی روز داشتند و بعد از آنها گروه سوم که یک مسیر پیاده روی داشتند قرار گرفتند .

۳) گروهی که هر دو مسیر رفت و برگشت را پیاده طی می کردند در مقایسه با استفاده کنندگان وسایل نقلیه موتوری ، در طی روز فعالیت بدنی متوسط تا شدیدی را بطور کامل تجربه می نمودند .

● نوجوانان در مقایسه با کودکان کوچکتر :

بطور کلی ۸۷٪ دانش آموزانیکه با وسایل نقلیه موتوری طی مسیر می نمودند بطور میانگین ۶۰ دقیقه از فعالیت ورزشی متوسط تا شدید را در طی یک هفته تجربه می نمودند که این ۹۰٪ با کسانیکه یک مسیر را پیاده می رفتند و ۱۰۰٪ با کسانیکه هر دو مسیر را پیاده می رفتند تفاوت داشت .

نتایج مشابهی در مورد کودکان ۱۰ ساله نیز گزارش شد . بین کودکان ۵ ساله ، نحوه آمد و شد به مدرسه تأثیر چندانی بر فعالیتهای بدنی کودکان ندارد .

طبق تحقیقات این مطالعه ، پیاده روی به مدرسه در کودکان بزرگتر مؤثرتر خواهد بود .

نتیجه اینکه محققان این مطالعه معتقد هستند که اطلاع از این تفاوتها می تواند سلامت کودکان و استراتژیهای حمل و نقل دانش آموزان را ارتقاء دهد .

● اهمیت فعالیتهای ورزشی :

طبق تحقیقات بعمل آمده ، بیش از یک سوم کودکان بین ۹ تا ۱۲ سال معمولاً در فعالیتهای فیزیکی شدید شرکت نمی کنند . کودکان و نوجوانان باید بطور منظم در فعالتیهای ورزشی شامل بازی در منزل و مدرسه و فعالیتهای اجتماعی شرکت نمایند .

▪ برای کودکان همانند بزرگسالان ، فعالیتهای فیزیکی منظم فواید فراوانی در بر دارد شامل :

۱) افزایش قدرت و استحکام عضلات

۲) بهبود وضعیت تناسب اندام

۳) بهبود وضعیت دانسیته استخوانی ( از طریق فعالیتهای تحمل کننده وزن )

۴) کاهش فشارخون

۵) کاهش اضطراب

۶) افزایش اعتماد به نفس

● یک الگوی خوب پیدا کنید

▪ راههای فراوانی برای تشویق کودکانتان به ورزش کردن وجود دارد که شامل :

۱) سعی کنید خودتان استانداردهای سلامتی را رعایت کنید . فعالیتهای فیزیکی را جزئی از فعالیتهای روزانه خانواده خود قرار دهید بعنوان مثال تنظیم پیاده روی و بازیهای فعال با اعضاء خانواده

۲) فرصتهایی برای فعالیت برای کودکانتان مهیا کنید مثلاً با بازی کردن با آنها ، به آنها وسایل اسباب بازی و تجهیزات لازم بدهید تا در مکانهای مناسب به فعالیت بدنی بپردازند .

۳) از تشویق و ترغیب استفاده کنید و فعالیتهای جدید را مدنظر قرار دهید .

۴) سعی کنید فعالیتهای ورزشی را بصورت شاد برگزار نمائید . فعالیتهای ورزشی ، ورزشهای انفرادی ، فعالیتهای تفریحی مانند : دویدن ، پیاده روی ، اسکیت بازی ، دوچرخه سواری ، شنا کردن و ... را می توان در نظر گرفت .

۵) مطمئن باشید که فعالیت ورزشی متناسب با سن باشد . برای اطمینان از سلامت فعالیتهای فیزیکی از کلاههای ایمنی ، مچ بند و زانوبند مناسب استفاده نمائید .

۶) مکانی مناسب و راحت برای فعالیت فیزیکی برگزینید .

۷) توجه داشته باشید که باید زمان تماشای تلویزیون و بازی های کامپیوتری را به کمتر از ۲ ساعت در روز کاهش دهید . در عوض تشویق نمائید تا ایشان در فعالیتهای انفرادی یا خانوادگی مانند پیاده روی شرکت نمایند .