چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چرا باید استفراغ کودکان را جدی بگیریم؟


چرا باید استفراغ کودکان را جدی بگیریم؟

همه با استفراغ کودکان آشنا هستیم. استفراغ، خود یک بیماری نیست، بلکه علامتی از وجود یک بیماری است و در بیشتر موارد باید به جای استفاده از یک داروی ضداستفراغ، عامل ایجاد‌کننده …

همه با استفراغ کودکان آشنا هستیم. استفراغ، خود یک بیماری نیست، بلکه علامتی از وجود یک بیماری است و در بیشتر موارد باید به جای استفاده از یک داروی ضداستفراغ، عامل ایجاد‌کننده استفراغ را درمان کرد. در کودکان محتویات معده از دهان خارج می‌شود که ممکن است در اثر فشار یا به صورت شیر پنیر باشد.

اگر کودک شما استفراغ می‌کند و دچار کاهش وزن شده است، نیاز به مراجعه به پزشک دارد. استفراغ در بچه‌ها علل مختلفی دارد؛ اگر بچه در سن یک ماهگی دچار استفراغ می‌شود و رنگ آن زرد است حتما باید به پزشک مراجعه کنید. ممکن است این کودک به انسداد روده مبتلا شده باشد و اگر کودک همراه استفراع، دل درد داشته باشد حتما به پزشک مراجعه کنید.

اصولا ۳۰ تا ۶۰ درصد کودکان در سن ۳ تا ۴ ماهگی استفراغ می‌کنند. این استفراغ اگر همراه علائم خطری مانند دل درد، کاهش وزن، بیقراری، مشاهده خون در مدفوع و استفراغ، تب، بی‌حالی و تشنج باشد، نیاز به بررسی بیشتر خواهد داشت.

تا پایان سال اول زندگی، فقط ۵ درصد کودکان به طور طبیعی استفراغ می‌کنند، در حالی که اگر آنان در سال دوم و در پایان ۱۸ ماهگی و ۲۵ ماهگی استفراغ کنند، بیماری محسوب می‌شود.

گاهی اوقات بچه‌ها به طور دوره‌ای، هنگامی که از خواب بلند می‌شوند یا زمان رفتن به مدرسه استفراغ می‌کنند. این امر ۲ دلیل عمده دارد، بعضی‌ها در سیستم گوارشی، کلیوی یا مغزی دچار مشکل شده‌اند و گروه دیگر همراه با بیماری‌های دیگر مانند بیماری روده بزرگ دچار استفراغ می‌شوند.

به طور کلی برای درمان استفراغ، مراجعه به پزشک متخصص ضروری است و نباید از داروهای ضداستفراغ برای کودکان استفاده کرد.