پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
تدارک سامانه حمل و نقل عمومی در ایام نوروزی
آهنگ دیگر بار عیدنوروز و تعطیلات، در گوش زندگی اشتیاق سفر و تفریح را می نوازد.
گشت وگذر و نظر فراتر از چاردیواری شهری راه میان بر تکرارها ست که می تواند ثقل خستگی و ایستایی درون دایره روزمرگی را بکاهد.
می دانیم که سفر تجربه زندگی است و تجربه را گفته اند والاتر از علم است و دانسته ایم مسافرت وسعت دید و درک آدمی را افزون می کند و انگیزه ساز همت پایدار می شود. سفر شبنم زندگی و طراوت بخش روح و فکر و... لازمه حیات است.
دراین دو شماره گزارش پیش رو تا آن اندازه که ممکن و میسر می شود به چند و چون سرویس دهی ناوگان های حمل و نقل سنگین مسافرتی شامل ریلی، جاده ای و هوایی، وضعیت تهیه بلیت و... و چگونگی هدف و نگاه به سفر و تعطیلات نوروزی سال ۹۰ می پردازیم.
سفرهای همزمان چندمیلیونی پیوسته طی سال عمدتا در دو مقطع تعطیلات نوروزی و تابستانی موتور وسایل حمل و نقل مسافربری ریلی، جاده ای و هوایی را به درجه جوش فوق العاده می رسانند و در همین حال و هوا حرکت بی شمار خودروهای سواری شخصی جاده های سراسری کشور را به شکلی زنجیر مانند تسخیر می کنند که گاه در مقطعی مسیرهای حرکت قفل می شود.
البته این پدیده ها تازگی ندارد و مختص نوروز ۹۰ نیست ، همان گونه که ناوگان های سنگین حمل و نقل عمومی در دو مقطع زمانی مذکور معمولا جوابگوی میلیونی کسانی که موفق به تهیه بلیت سفر نمی شود و این می تواند برآمده از نبود توازن ظرف و مظروف باشد. اما آنانی که موفق به سفر می شوند چگونه این تعطیلات را به سر می برند؟ چه ارمغانی از این فرصت های دست یافته به متن زندگی و کار می آورند؟
آیا تجارب بس مفید مسافرت که می توان آن را مکمل بافت و ساخت در جنبه های حیاتی نیز نامید را درمی یابند؟ در سفر وسعت اندیشه و توشه همت بلند حاصل و درس از رسوم و فرهنگ، سازگاری با محیط و کم و کاستی و آموزه های نیاکان آموخته مان می شود؟... بسیاری از مردم باوردارند سفر تمامی مفاهیمش خورد و خواب و استراحت نیست و تحفه پرارزش سفر، بیدار اندیشی است. چرا که خالق، بندگان را به سفر روی زمین فرمان و فراخوان داده است، بنابراین سفر برای همه مردمان با ارزش و مثمرثمر است.
● ۳۰ میلیون نفر سفر نوروزی با اتوبوس
۳۰ میلیون نفر سفر در تعطیلات نوروز ۹۰ به وسیله ۸ هزار دستگاه اتوبوس و نزدیک به ۴ هزار خودروسواری و «ون» تنها در پایانه های شهر تهران سرویس دهی می شوند.
در بخش ناوگان حمل و نقل جاده ای و طبق برنامه ریزی های ستاد نوروزی سازمان پایانه های چهارگانه پایتخت اقدامات متنوع رفاهی، فرهنگی و تسهیلاتی نشاط انگیز برای گروه های سنی گوناگون تدارک دیده شده و در تعطیلات عیدنوروز نیز گام هایی برای اولین بار بر داشته شده است. از جمله این اقدامات می توان به ساخت دروازه قرآن در مبادی ورودی، کتابخانه سیار در اتوبوس ها، کتابخانه شبانه روزی در پایانه ها، توجه ویژه به اقشار محروم برای برخورداری آنها از امکانات رفاهی و تفریحی ویژه، راه اندازی سامانه اطلاع رسانی هوشمند به منظور تعیین زمان سرویس دهی اتوبوس ها و... و سرانجام چینش سفره هفت سین عید در پایانه اشاره کرد.
● حذف صف های بلیت
در گفت وگو با «مهندس ولی آذروش» مدیرعامل سازمان پایانه های شهر تهران از او درباره چگونگی موقعیت و سرویس دهی و تدارکات ویژه سفرهای نوروزی سؤال می کنم.
وی پاسخ را نخست از شیوه فروش بلیت اتوبوس مسافربری شروع می کند و می گوید: «برای اولین بار پیش فروش بلیت اینترنتی آغاز شده که از اول تا هفتم اسفند نیز این کار انجام شد، و در ادامه و بعداز این تاریخ بلیت هم به صورت اینترنتی و هم حضوری در پایانه تا ۲۵ اسفندماه به متقاضیان سفر عرضه می شود.
وی همچنین با بیان این که شروع سفرهای نوروزی از ۲۵ اسفند ۸۹ تا ۱۵ فروردین ۹۰ ادامه دارد، تاکید می کند: «هیچ مشکلی برای تهیه بلیت وجود ندارد و با تمهیدات اجرایی دیگر شاهد صف های طولانی مقابل دفاتر (آژانس) مسافرتی برای تهیه بلیت نخواهیم بود.»
ادامه گفته «آذروش» با اشاره به این که سالانه بیش از ۷۰ میلیون نفر در پایانه های شهر تهران از خدمات مسافرتی برخوردار می شوند، حاکی از آن است که در تعطیلات نوروزی ۳۰ میلیون نفر سفر در پایانه ها خدمات رسانی می شوند.
● برنامه های استقبال از بهار
مدیرعامل سازمان پایانه ها ادامه سخنان خود را معطوف برنامه های مختلف اجرایی نوروزی می کند و ادامه می دهد: « ستاد نوروزی با عوامل اجرایی پایانه ها، پلیس راهور، شرکت های مسافربری و تعاونی های ذی ربط تشکیل شده و نزدیک به ۳۰ مورد برنامه های خدماتی، تسهیلاتی، توسعه امور بهداشتی و ایجاد فضاهای شاد براساس برنامه های سیاستگذاری شده در دستور کار قرار گرفته است.»
وی در ادامه در توضیحات بیشتری به جزئیات برنامه های ویژه استقبال از بهار اشاره می کند و می گوید: «معاونت حمل و نقل ترافیک در نظر دارد برنامه ها و کارهای ارزنده ای برای مسافران نوروزی انجام دهد به طوری که برای اولین بار با همراهی سازمان زیباسازی شهر در مبادی گذرگاه اتوبوس ها و مسافران تمام پایانه ها دروازه قرآن ساخته شود که فضای معنوی برای سفرهای نوروزی باشد و مسافران از زیر قرآن که مطابق آموزه دین اسلام است، عبور کنند، همچنین راه اندازی سامانه های نشاط در فضای پایانه ها به منظور توجه ویژه به محرومان از دیگر برنامه های استقبال از بهار است تا این قشر از مردم هم از شادمانی و رفاه برخوردار باشند.»
وی می افزاید: «کتابخانه های شبانه روزی در پایانه ها برای نخستین بار به منظور استفاده مسافران از اوقات فراغت راه اندازی می شود، همچنین باتوجه ویژه به کتابخانه های سیار در پایانه ها، امسال قفسه های کتاب در ۳هزار دستگاه اتوبوس تکمیل می گردد که در مجموع این اقدامات از گامهای برداشته شده برنامه های سفرها است.»
● کیفیت سفر؛ دوری از تکرار زندگی
«یک سال فقط کار مداوم و رفت و آمدهای تکراری غیر از دغدغه های دور و اطراف زندگی داشتن، طبیعی است که روحیه انسان را کسل می کند. اما چند روزی دور زندگی تکراری را خط کشیدن، خلق آدم را روبه راه تر می سازد.»
این نظر «شیرازی» شاغل در یک کارگاه بافندگی در برابر سؤالم است که تعطیلات عید مسافرت می کند یا ترجیح می دهد در شهر بماند و استراحت کند. بعد می پرسم در صورت سفر از چه وسیله نقلیه ای استفاده خواهد کرد؟ می گوید: «شمال باشد با وسیله شخصی ولی اگر مقصد جنوب باشد قطار به نظرم بهترین انتخاب است. در این صورت تا فرصت هست باید بلیت تهیه کنیم.»
این که چند روز سفر را چگونه می گذراند؟ سؤال بعدی است که پاسخش را این طور می دهد. «سفر نباید فقط خورد و خواب باشد. شخصاً کیفیت مسافرت را به طور کلی در دو چیز می دانم. یکی همان دور شدن از تکرار زندگی و کار در شهر مسکونی خود و دوم تجربه های سفر مثل دیدن جریان زندگی و روابط مردمان در شهر و روستا، تماشای آثار تاریخی و زحماتی که گذشتگان در آبادانی و نقش و معماری کشیده اند، تفریحگاه ها و امثال این موارد است. البته این جور سفر رفتن با جمع خانواده و یا آشنایان همدلی و همت می خواهد. خودم این گشت و گذارها را تا آنجا که ممکن باشد از دست نمی دهم. این ها ارمغان سفر هستند. با این اوصاف برای سفر ولو یک بار در سال لازم است برنامه ریزی مالی هم داشته باشیم.»
● محیط جدید اندیشه جدید
خبر ساعت ۱۴ رادیو را خوانده، ساعاتی بعد به ترمینال مسافربری آمده و حالا روی صندلی سالن مسافری به انتظار زمان حرکت اتوبوس و رفتن به شهر مسکونی شان نشسته است. مسافران دیگری هم منتظر اعلام حرکت به سوی شهر مقصد خود هستند.
«محمدرضا هورفر»، گوینده خبر به دلیل فاصله جغرافیایی دو شهر محل کار و مسکونی لزوماً به طور متناوب بین این شهر و آن شهر سفر می کند که عموماً این رفت وآمدها، سفرهای متعارف و تفریحی محسوب نمی شوند. از وی می پرسم سفر و گردشگری چه تأثیراتی در روح و تغییر در افکار انسان می گذارد؟ می گوید: «اصولا تغییر محیط عامل مؤثری در دور کردن انسان از روزمرگی و فراموش کردن گرفتاری های زندگی است. تکرار باعث خستگی می شود. آدم در محیط جدید اندیشه جدید می یابد. به چیزهای تازه فکر می کند. طبیعی است وقتی انسان از تکرار زندگی دور می شود احساس خوشی می کند.»
«هورفر» در ادامه با این مصرع «بسیار سفر باید تا پخته شود خامی»، می گوید: «بنابراین، سفر و فاصله گرفتن از کار روزمره خوب است. دید و بازدید و آشنایی با آداب، رفتارها و فرهنگ دیگران باعث تجدید روحیه، شناخت و یاد گرفتن از چیزهای موجود می شود.»
از او در حالی که جلوی باجه فروش بلیت و کنار سایر افراد متقاضی بلیت ایستاده و حواسش به نوبت گرفتن بلیت است، می پرسم: نظرش راجع به فواید سفر خاصه در تعطیلات نوروزی چیست؟ با خنده ای بی صدا که نشان از روحیه شادش می دهد. پاسخ می دهد:« سفر از کارهای دیگر غیر اولویت دار است مثل ورزش کردن که خوب است...» او بعد سر برمی گرداند به طرف باجه فروش بلیت و کمی جلو می رود...
... دقایقی بعد او را نزدیک سالن مسافری می بینم. خود را «اکبرزاده» عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان معرفی می کند. بلیت در دست دارد. ادامه سؤالم را مطرح می کنم که سفر چه فوایدی دارد؟ جوابی کوتاه می دهد. «سفر لازم و خیلی خوب و مفید است.» بعد: «مشغله های کار و درس آن قدر است که فرصت برای مسافرت نمی ماند.» ولی ادامه صحبتش این است: «انسان باید از شرایط روزمره یک زمانی فاصله بگیرد. این اتفاق خوب سبب انبساط روحیه و شناخت کارهای تازه انسان می شود.»
● سفره هفت سین در پایانه ها
«آذروش» ادامه بیان خود پیرامون خدمات اجرایی در پایانه ها را متوجه موضوع ورود و خروج اتوبوس ها می کند و در این باره از نصب و راه اندازی سامانه اطلاع رسانی هوشمند می گوید که زمان رفت و برگشت اتوبوس ها روی نمایشگر ثبت می شود.
از دیگر مجموعه برنامه ها یک اتفاق خوشایند سنت دیرینه سفره هفت سین است. وی در این مورد اظهار می دارد که در پایانه های شهر تهران سفره هفت سین تحویل سال ۹۰ گسترانده می شود.
در پایان این گفت وگو، مدیرعامل سازمان پایانه ها می گوید: «در تعطیلات عید نوروز ۸هزار اتوبوس فعال و نزدیک به ۴هزار سواری کرایه و «ون» (مینی بوس) به مسافران خدمات ارائه می کنند. ضمن این که در اجرای استقبال از بهار، کارکنان در پایانه ها شبانه روز آماده ارائه خدمات به مسافران هستند. مسافران نیز می توانند نظرات خود در مورد اقدامات مذکور را روی فرم های نظرسنجی قید کنند.»
سفر پیشگام شدن بیداری احساس و اندیشه برای تجدید تحول و آذین بندی آیت های آفرینش است و مطلع درنگ و یادآوری نیاز ضمیر انسان به برکت آرامش و شکوهمندی حضور بر زمین و زمان. ...استقبال از بهار و جشن سرآغاز سال نو دیگری است. از این رو ضروری است با فکری تازه و چند روزی جدا از چرخه تکرارهای سالانه زندگی را جور دیگری تجربه و تصویر کرد.
پس از بررسی سفر و خدمات دهی به مسافران نوروزی در بخش اول گزارش، در بخش پایانی این سری گزارش نظرات کارشناسان و فعالان در عرصه اجرایی حمل و نقل و سرویس مسافرتی را در خصوص تدارکات و تسهیلات سفر در تعطیلات نوروزی می خوانیم.
سفر با اتوبوس های مدرن و مجهز، به ویژه با کمترین صندلی آن هم صندلی تک نفره که به شکل تختخواب راحت هم مورد استفاده مسافر قرار می گیرد، دلپذیر است. مخصوصا وقتی که با شام و صبحانه رایگان حس نشستن در هواپیما را هم تداعی کند. «صالحی» با چند نفر از همکارانش در پایانه کنار اتوبوس اش مشغول صحبت است. از او که از سال ۶۴ تاکنون به رانندگی اتوبوس مسافربری اشتغال دارد سؤال می کنم وضعیت کار و مسافر در تعطیلات نوروزی چطور است؟ می گوید: تا حالا مشکل مسافر برای تهیه بلیت و ماشین نبوده است. احتمال پیش بینی برای ایام نوروز این است که چند درصد مسافر نسبت به شب عید پارسال بیشتر خواهد بود.
او در حالی که هنوز با همکارانش مشغول صحبت است، از من می خواهد سوار اتوبوس اش شوم که می شوم و روی اولین صندلی تک نفره می نشینم. مسافران یکی پس از دیگری بالا می آیند و روی صندلی ها می نشینند. «صالحی» که مالک اتوبوس نیز است بالا می آید، روی صندلی می نشیند و توضیح می دهد:«این اتوبوس ظرفیت ۲۶مسافر را دارد. صندلی ها تک نفره و تختخواب شو هستند و مسافر به راحتی می تواند استراحت کند. » می پرسم تفاوت نرخ کرایه این نوع اتوبوس با اتوبوس های دیگر چقدر است، می گوید برای یک مسیر مثل تهران- اصفهان، اختلاف کرایه این اتوبوس نسبت به اتوبوس غیراین سیستم ۴۵۰۰ تومان است. یعنی نرخ اتوبوس غیر کمتر از مبلغ اتوبوس «وی. آی.پی» تختخوابی است ضمن این که عده مسافرانش کم است. اتوبوس های دیگر ظرفیت ۴۵نفره هستند.
● اتوبوس های .P .I. V
در حمل و نقل جاده ای یک کارشناس مطلع امور حمل و نقل درباره عمر، تجهیزات، سرویس دهی و وضعیت فروش بلیت اتوبوس های مسافربری بین شهری می گوید. وی که تمایل ندارد اسمش نوشته شود اظهار می دارد: « ناوگان مسافری جاده ای عموما طی سال های اخیر جوان و مدرن شده است. برای نمونه، در پایانه بیهقی اتوبوس مجهز به صندلی های «.P. I .V« تاشو تک نفره به صورت تختخواب با کیفیت و استاندارد بسیار بالا، خدمات ارائه می کند. مسافر در طول مدت زمان سفر می تواند در صندلی خود راحت تر استراحت کند.
ظرفیت سرنشین این اتوبوس ها ۲۶نفر است. نرخ کرایه شان نسبت به اتوبوس های دیگر، مقداری بالاست. در مقابل، اتوبوس های فعال دیگری هستند که ظرفیت ۴۵نفر مسافر را دارند و نرخ کرایه کمتری در مقایسه با اتوبوس های «.P. I .V« دارند.» این کارشناس می افزاید: اتوبوسی که بیش از ۳سال عمر داشته باشد در پایانه کار نمی کند و کیفیت وسیله نقلیه متناسب با رویکرد جمعیت مسافر برآورد می شود به حدی که می توان گفت ناوگان اتوبوس بالای ۹۵درصد نیاز سرویس دهی شهروندان مسافر را تامین می کند.
وی در ادامه می گوید: «در زمان های پیک مسافر در تعطیلات عید نوروز و تابستان استقبال مردم از ناوگان سنگین مسافربری جاده ای بیشتر است. در این ارتباط بخش خصوصی بیشترین فعالیت سرویس دهی را دارد به طوری که زمان های مذکور، خروجی روزانه اتوبوس از پایانه به ۲۵۰ دستگاه و سواری های تحت پوشش پایانه به ۲۰سرویس می رسد.» این کارشناس صاحب نظر در پایان اظهاراتش این تاکید را دارد که مدیریت، فروش بلیت به ویژه در زمان تعطیلات نوروزی را نظارت و کنترل می کند که مردم بتوانند بلیت مورد نیاز خود را به دست آورند.
● کمبود بلیت نداریم
پیش فروش حضوری بلیت اتوبوس های مسافری بین شهری از روز دوشنبه هشتم اسفندماه در ۱۳ مرکز فروش بلیت در سطح شهر تهران و پایانه های مسافربری شروع شد و متقاضیان با کمبود بلیت روبرو نمی شوند.
گفته «فرهاد صالحیان» مدیرکل حمل و نقل و پایانه های استان تهران، در این خصوص با اشاره به آغاز پیش فروش اینترنتی بلیت های نوروزی از ابتدای اسفندماه، حاکی از آن است که با برنامه ریزی های صورت گرفته از اول اسفند ۸۹ تا ۱۵ فروردین ۹۰ هیچ کمبودی از نظر تامین اتوبوس های بین شهری وجود ندارد. شهروندان برای تهیه بلیت با کوچک ترین کمبودی مواجه نخواهند شد.
بنا به اظهار وی، شرکت های مسافربری برای دستیابی به اهداف در نظر گرفته شده در قانون هدفمند کردن یارانه ها و طرح تحول اقتصادی برخلاف سال های پیش هیچ افزایشی در نرخ بلیت ها اعمال نکرده اند و سرویس های ثابت با همان قیمت های معمولی خدمات رسانی خواهند کرد.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های استان تهران، همچنین از بهره برداری اتوبوس های جدید و به عنوان تشریفاتی «.P. I .V« خبر داده و افزوده این اتوبوس ها با ۲۶ صندلی و تکیه گاه هر صندلی مجهز به مانیتور بوده و بهترین خدمات رفاهی را به مسافران ارایه می دهند. قرار است نخستین بهره برداری از این اتوبوس ها در پایانه بیهقی و در ایام نوروز صورت گیرد.
وی ادامه گفتار خود را معطوف به نظارت بهداشتی و خدماتی طی تعطیلات نوروزی می کند: «گروهی متشکل از نمایندگان سازمان حمل و نقل، وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، اماکن و تعزیرات تشکیل شده است که به نحوه ارایه خدمات این مراکز نظارت می کنند.»
● توزیع زمانی سفر
برای تسهیل جابه جایی چگونگی ارایه خدمات، تسهیلات و تدارکات مسافری با توجه به انبوه بی شمار متقاضیان سفر با قطار و وضعیت فروش بلیت تعطیلات نوروزی سؤالاتی است که اوایل اسفند با روابط عمومی شرکت در میان می گذارم. مخاطب می گوید: «مدیرعامل ۱۰ روز آینده در جمع خبرنگاران به سؤالات مربوط به سفرهای نوروزی پاسخ خواهد داد.»
با توجه به این که برخی از آژانس های مسافرتی در همان سه چهار روز اول اسفند به متقاضیان تهیه بلیت جواب می دادند که بلیت قطار تا هفته اول فروردین فروخته شده و از طرف دیگر ظرف همان چند روز نخست اعلام فروش اینترنتی بلیت، تمام شد و تهیه حضوری بلیت از آژانس ها نیز مشکل بود، پیش بینی می شود در تعطیلات نوروزی ۹۰، حدود دو میلیون مسافر قطار جابه جا شوند.
از سوی دیگر «ناصر بختیاری» مدیرعامل شرکت رجاء اخیراً در مراسم راه اندازی اتوبوس ریلی (ریل باس) در مسیر تهران- پرند از شهروندان خواست سفرهای خود را در طول تعطیلات نوروز توزیع کنند. وی در این ارتباط اظهار امیدواری کرده شهروندان با توزیع سفرهای خود در تعطیلات مذکور جابه جایی مسافران با سهولت بیشتری انجام شود. یادآور می شود فروش بلیت قطار از ۲۵ اسفند ۸۹ تا ۱۵ فروردین۹۰ اعلام شده است.
● بلیت قطار تمام
بلیت هواپیما موجود در ادامه گشت وگفت وگو با صاحب نظران و دست اندرکاران عرضه و تقاضای بلیت سفرهای نوروزی، به خیابانی که بیشترین آژانس های مسافرتی و گردشگری وجود دارد و فعالیت می کنند سرمی زنم. یک یک آژانس ها را می بینم که مراجعه کننده دارند و گروه کارکنان آنها مشغول صحبت با متقاضیان بلیت هستند. وارد یکی از این آژانس ها می شوم.
از «امیری» مسئول فروش بلیت می پرسم وضعیت عرضه و تقاضای بلیت نوروزی چطور است؟، پاسخ وی حاکی از آن است که از زمان اعلام پیش فروش بلیت قطار یعنی اوایل هفته پایانی بهمن ماه، ۷۵ درصد بلیت ها پیش فروش شده است. از سوم اسفندماه تا ۸فروردین۹۰ بلیت قطار فروخته شده و امکان عرضه نیست ولی بلیت مسافرت هوایی برای عرضه به متقاضیان موجود است. این مسئول با اشاره به افزایش قیمت بلیت هواپیما از مهرماه سال جاری می گوید: «این افزایش قیمت تأثیری در تفاوت آمار مسافرت امسال با پارسال نگذاشته است.»
● حداقل سالی یک بار سفر
با هر وسیله مطمئن از «حسین کرد» متصدی بخشی از امور آژانس خدمات مسافری، نظرش را درباره هدف از سفر و این که خود به سیر و سفر می رود یا نه و کدام وسیله حمل و نقل را برای مسافرت انتخاب می کند می پرسم، وی می گوید: «در سفر و تفریح روحیه انسان عوض می شود. مکان های دیدنی، معماری و بناهای باستانی و پدیده های دلپذیر طبیعی، آداب و روابط اجتماعی مردمان در هر شهر باعث رهایی انسان از آنچه که در زندگی معمول هر شخص است، می شود اگر چه این ها موقت و چند روزه است و بعد روز از نو و روزی از نو ولی تأثیر و خاطره های سفر در ذهن آدم ماندگار و تجربه می شود.»
وی با بیان این که برای رفتن به مسافرت هواپیما را به قطار ترجیح می دهد و انتخاب می کند، تعریف می کند در سفری که پیشتر به مشهد داشته برای دیدن بناهای تاریخی آن شهر با یک راننده تاکسی چند ساعتی راهی اماکن معروف تاریخی و گردشی در شهر می شود. به زعم او، مسافرت با هواپیما و بعد استفاده از تاکسی برای آشنایی با مکان های مشهور و تفریح گاه ها، لذت بخش است. اصولا سفر حداقل سالی یک بار امری لازم برای انسان است. حال با هر وسیله نقلیه مطمئن موتوری انجام شود. نظم و قرار آرامش در گردش مناسب و حتی مطلوب زندگی بستگی به فعالیت بنا بر توانمندی در هر رشته کاری و استراحت دارد. به عبارت دیگر هر فرد چه نوجوان و بزرگسال در پی کارهای روزانه و پیوسته در طول ماه و سال احتیاج به زمانی خاص دارد که بتواند قوا و انرژی خویشتن را تازه و تجدید کند.»
این بخشی از دیدگاه «علی اکبری» که روان شناسی خوانده است می باشد. او ادمه می دهد: هر کس باید سرمنشأ آنچه گفته شد را در نظام طبیعت بداند و براساس آن تعامل کرده و برای هر برهه از زندگی خود برنامه ریزی کند.
در این صورت است که آمادگی مستعدتر روحی و فکری به دست می آورد و زندگی را در چارچوب مناسبی قرار می دهد سفر به مفهوم دوری جستن در یک مقطع محدود زمانی و فرصت دادن به خود برای بازنگری آنچه در زندگی متعارف سالانه انجام داده و ماحصل مادی آن و توجه به هنگام تفریح و گشت و آشنایی با نوع دیگر زندگی و نوع زندگی و دلمشغولی های انسان دیگر، دیدن شگفتی های طبیعت که همه و همه خواسته و ناخواسته تزکیه روان و آرامش فکر را در وجود جاری و ثبت می کند.
انسان به اصطلاح دنیا دیده بهتر از انسان دنیا خورده است. برای مسافرت لازم نیست دور رفت، یک روستای نزدیک سکونت خود یا یک شهر نزدیک می تواند روحیه و خلقیات آدمی را متحول کند. مهم چند روز دوری گرفتن از کسب و کار و زندگی پیوسته است. خلاصه این که سفر صیقل فکر و فرصت مناسب برای تجدید روحیه و لذت بردن و ایجاد انگیزه مفید در زندگی و آنچه داریم است.»
حسن آقایی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست