یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

شكست اسرائیل در جنگ


شكست اسرائیل در جنگ

در واقع اسرائیل در این نبردش به بن بست رسیده است و به دنبال شكست سخت سیاست متجاوزانه اش نتوانست برای جنگش بازاریابی كند, ضربات سنگینی را به خود دید كه مانع از رسیدن آن به اهداف آشكارش شد

همیشه حقیقت به خاطر ماهیت و طبیعت آن تلخ بوده است. ماشین جنگی دشمن صهیونیستی پس از شكست كامل در جنگ علیه لبنان درس سختی گرفت. بله! همیشه "اسرائیل" خود را در باتلاق فرو می برد و پوزه رهبران خود را در خاك می مالد. بله! این جنگی است كه كمر "اسرائیل" را شكست و دشمن ناتوان از توجیه شكست خود برای ارتش و ملتش و جهان خارج است و هیچ توجیهی برای شكستش در این جنگ ندارد. در واقع "اسرائیل" در این نبردش به بن بست رسیده است و به دنبال شكست سخت سیاست متجاوزانه اش نتوانست برای جنگش بازاریابی كند، ضربات سنگینی را به خود دید كه مانع از رسیدن آن به اهداف آشكارش شد كه از سه هفته قبل اعلام كرده است.

كشتار قانا نقطه عطف مهمی در این نبرد خفت بار برای دشمن بود. نبردی كه سیلی محكمی به سیاست های متجاوزانه دشمن صهیونیستی در خاورمیانه زد. رافی مان روزنامه نگار صهیونیستی در مقاله ای تحت عنوان "بازگشت به واقعیت" در روزنامه یدیعوت آهارانوت درباره شكست "اسرائیل" در جنگ می نویسد:«رهبری اسرائیل بار دیگر در دام سید حسن نصر الله افتاد. هان! اكنون ما در این نبرد شكست خوردیم. به هیچ وجه نمی توان سیاستی امنیتی را در پیش گرفت كه مبتنی بر پیش گویی های غیب گونه باشد. اما وقتی مسأله لبنان مطرح است، چكار باید كرد. در این هنگام انگار كه جن ها از تاریكی خارج می شوند. كمین نیروهای حزب الله، بمب های و مین ها، برخورد بالگردها با همدیگر و كشته شدن نظامیان اسرائیلی به دست یكدیگر از روی ترس و وحشت. دیروز هم دیدیم كه واقعه قانا اتفاق افتاد. انگار كه كسی می خواهد بار دیگر این فیلم وحشتناك را به نمایش بگذارد، در حالی كه ما سعی می كنیم نمایش اول آن را فراموش كنیم.»

مان در ادامه مقاله خود می نویسد:«شاید بتوان گفت كه این بار چاپ دوم فاجعه قانا مانند زنگ ساعت ما را از خواب بیدار می كند. حسن نصر الله این رهبر و مسئول تبسم كنان در صفحه های تلویزیون ظاهر می شود و پیام های شدید و واضحی ارسال می كند كه مانند موشك تاثیر گذار است. این گونه پیداست كه رهبری اسرائیل متشكل از تعدادی افراد بی تجربه است كه چون كودك در دام نصر الله افتادند.»

علی رغم اینكه یوفال دیسكین رئیس سازمان امنیت داخلی "اسرائیل" سعی می كند خود را انسان شجاعی نشان دهد اما اظهاراتش نشان می دهد كه او در خواب عمیقی فرو رفته است. دیسكن می گوید:«باید اسرائیل در این جنگ بر حزب الله پیروز شود تا این كه فلسطینیان را در مناطق اشغالی از مقاومت باز دارد. باید دستاوردها و پیروزی هایی را در لبنان محقق سازیم تا این كه فلسطینیان آن را ببینند. در خاورمیانه مهم این است كه مجری عملیاتی از اردوگاه آوارگان بلاطه بداند كه نه تنها پیروزی استراتژیك از آن اسرائیل است بلكه اسرائیل دستاوردهای نظامی هم دارد تا این كه وی وحشت زده شود.»

روزنامه یدیعوت آهارانوت "اسرائیل" كشتار قانا را در سرمقاله خود این گونه توصیف می كند:«پیكر ده ها كودك لبنانی در كیسه های پلاستیك كه روی زمین قرار داده شده اند و آتش جنگ در روستای قانا جان آن ها را گرفت، صحنه دردناكی است.» می بینیم كه رسانه های صهیونیستی هم نتوانستند كه جز حقیقت چیز دیگری را از این كشتار اعلام كنند. این روزنامه عبری در ادامه می افزاید:«در مقابل پیكر ده ها كودك بی جا و مكان باید انسانیت را به یاد بیاوریم و گریه كنیم.»!!

یدیعوت آهارانوت در ادامه سرمقاله خود آورده است:«اسرائیل در مقابل قبرهای این كودكان و غیرنظامیان در قانا باید سر خم كند، آن ها در این مكان آرمیده اند و اسرائیل باید برای آن ها گریه كند.»

اما زئیف شیف طی مقاله ای در روزنامه هاآرتص می نویسد:«به دنبال بمباران روستای قانا كاهش حملات هوایی به بیروت قابل پیش بینی بود، مگر این كه حزب الله از موشك های دور برد علیه اسرائیل استفاده كند. در شهر آوریل ۱۹۹۶ و در جریان عملیات گسترده نظامی اسرائیل به نام خوشه های خشم علیه حزب الله اشتباهی در روستای قانا روی داد و طی آن ۱۰۲ لبنانی و فلسطینی كشته شدند. به دنبال این حمله اسرائیل مجبور شد كه حملات خود را متوقف كند. اما این بار این اتفاق روی نداد. نخست وزیر، وزیر دفاع و با حمایت وزرای دیگر به ارتش دستور دادند كه به حملات خود برای فشار بر حزب الله ادامه دهد.»

این نویسنده صهیونیستی در ادامه این تحلیل خود می نویسد:«این بار اسرائیل گفت كه این واقعه كه طی آن ۶۰ نفر به قتل رسید، فاجعه بوده است، اما حاضر نیست كه پیشنهاد فواد سنیوره نخست وزیر لبنان در مورد آتش بس بی قید و شرط را كه در واقع پیشنهاد حزب الله است، بپذیرد كه این امر باعث می شود كه دوباره نیروهای حزب الله به شكل اساسی در مرزها مستقر شوند.»

از سوی دیگر، منابع خبری صهیونیستی اعلام كردند كه گزارش های اقتصادی منتشر شده در "اسرائیل" نشان می دهد كه از آغاز حمله به لبنان تاكنون بیش از ۱۵۰۰ كارمند اخراج شده اند. علت اخراج این كارمندان حضور نیافتن آن ها در محل كار به دنبال حملات موشكی حزب الله اعلام شد. همچنین صدها كارگر دیگر تهدید شدند كه در صورت حضور نیافتن در محل كار اخراج می شوند.

گزارش های منتشر شده نشان می دهد كه بیش تر كارگران به خاطر حضور نیافتن به موقع در محل كارشان اخراج شده اند.

بر پایه گزارش های اقتصادی دیگر رژیم صهیونیستی بر اثر حملات موشكی حزب الله روزانه ۱۲۲ میلیون دلار خسارت دیده است. این در حالی است كه همه بخش های اقتصادی شمال فلسطین اشغالی تعطیل شده است و ادامه حملات موشكی به شهرك های صهیونیست نشین نیز زیان های چند میلیارد دلاری به بورس "اسرائیل" وارد آورده است. اینچنین "اسرائیل" روزانه متحمل زیان های زیادی در همه زمینه ها می شود كه در نهایت سرافكنده میدان نبرد را رها كرد.

نویسنده: عادل زعرب

منبع:مركز اطلاع رسانی فلسطین



همچنین مشاهده کنید