یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
نکاتی درباره اگزمای پوست
اگزما یکی از بیماریهای پوستی شایع است که سبب التهاب و خارش پوست میشود. اگزما در هر جایی از پوست بدن میتواند بروز کند، اما بیشتر دستها و زانوها را درگیر میکند. این بیماری مدتی شعله ور میشود و پس از آن فروکش میکند. اگر چه علت اگزما به صورت قطعی معلوم نشده است، اما محققان علوم پزشکی دو عامل وراثت و نقص در سیستم ایمنی بدن را به عنوان مهم ترین عوامل ایجادکننده آن میدانند. به افراد مبتلا به اگزمای پوستی توصیه میشود که موارد زیر را در نظر بگیرند :
۱- در صورتی که دچار اگزمای پوستی شده اید، به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید تا او بر اساس تخصص و تجربه خود، نوع اگزمای شما را تشخیص دهد و برای درمان مناسب آن اقدام کند.
۲- در صورت تجویز پزشک خود، از کرمهای کورتیکواستروئیدی استفاده کنید. این نوع کرمها برای اگزمای پوستی بسیار مناسب میباشند. برای سرعت بخشیدن به روند بهبودی اگزما، باید از هر گونه خشکی و ترک خوردگی پوست جلوگیری کنید، زیرا طول درمان را بیشتر میکند و فرایند بهبودی را با کندی مواجه میسازد.
۳- پس از آغشته کردن پوست خود به کرمهای کورتیکواستروئیدی، پارچه تمیز و مرطوب و سردی را به دور آن بپیچید. در واقع با این کار، تاثیر کرم را بیشتر خواهید کرد. این روش، خارش و تاول را که در اگزما بسیار شایع میباشد، کاهش میدهد.
۴- در برخی موارد مشاهده میشود که پزشک متخصص برای کاهش خارش پوست، به افراد مصرف آنتی هیستامین را توصیه میکند. مصرف آنتی هیستامین میتواند به عنوان درمان کمکی برای کاهش تاثیر اگزما بر پوست محسوب شود.
۵- برای جلوگیری از خشک شدن و ترک خوردن پوست، از کرمهای مرطوب کننده و یا لوسیونهای بدون بو استفاده کنید.
۶- معمولا پزشکان به این بیماران توصیه میکنند که از صابونهای مخصوص استفاده کنند، زیرا صابونهای معمولی سبب خشک شدن و بدتر شدن اگزما میشوند.
۷- هوای داخل خانه خود را با دستگاه بخور مرطوب نگه دارید. افزودن رطوبت به محیط زندگی خود، خصوصا در فصل پاییز و زمستان که پوست بیشتر خشک میشود، میتواند اگزمای دست را بهبود بخشد.
۸- اگزمای پوستی معمولا باعث خارش میشود. هرگز محل اگزما را نخارانید، زیرا خاراندن سبب بدتر شدن علایم آن میشود.بنابراین به این بیماران توصیه میشود برای جلوگیری از آسیب پوست در اثر خاراندن، از دستکش قبل از رفتن به رختخواب استفاده کنند. همچنین توصیه میشود همیشه ناخنهای خود را کوتاه نگه دارند. این نکته برای والدینی که کودکان مبتلا به اگزما دارند، مهم است، زیرا در سنین کودکی والدین مسئول کوتاه کردن ناخنهای کودکشان هستند.
۹- سفر کردن به مناطق مرطوب کشور مانند نواحی شمالی ایران، باعث بهبود نسبی اگزما در افراد میشود، زیرا رطوبت کافی پوست را بهبود میبخشد.
۱۰- توصیه میشود این بیماران هر روز دوش آب ولرم (نه داغ) بگیرند و خیلی در حمام نمانند. سعی کنند از پاک کنندههای ملایم به جای صابونهای معمولی استفاده نمایند و این پاک کننده را به شکل آهسته بر روی پوست خود بمالند. پس از خروج از حمام و هنگامیکه هنوز پوست رطوبت دارد، از کرم مرطوب کننده (تحت نظر پزشک) استفاده کنند تا پوست خشک نشود.
۱۱- نباید از کرمها و لوسیون هایی که الکل دارند، استفاده کنند، زیرا الکل پوست را خشک کرده و اگزما را بدتر میکند.
۱۲- از لباسهای نخی (الیاف طبیعی) و گشاد استفاده کنند و از پوشیدن لباس هایی که الیاف مصنوعی و پلاستیکی دارند، خودداری کنند تا پوست کمتر تحریک شود.
۱۳- استرس سبب بدتر شدن اگزما در کودکان و بزرگسالان میشود. بنابراین این افراد باید راههای کنترل استرس را یاد بگیرند.
۱۴- این بیماران باید از مواد غذایی و هر ماده دیگر حساسیت زایی دوری کنند تا اگزمای آنها بدتر نشود.
۱۵- از بالا رفتن دمای بدن خود پرهیز کنید. دمای بالا سبب بدتر شدن اگزما میشود.
زهره لطیفی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست