دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
سیاست رسانه یی اپراتور دوم
اپراتور دوم تلفن همراه در پاییز سال گذشته، پس از پشت سر گذاشتن فراز و نشیبهای فراوان در خصوص انتخاب شریک خارجی خود سرانجام در تاریخ ۶/۹/۸۴ موفق به اخذ موافقتنامه پروانه شد.
بر این اساس مهندس «دزفولی» مدیر عامل شرکت ایرانسل در تاریخ ۲۰/۹/۸۴ در گفتوگو با ایلنا اعلام کرد که انتخاب پیمانکاران داخلی و خارجی این پروژه از ۴ هفته آینده آغاز و ظرف دو ماه آینده پیمانکاران مشخص خواهند شد.
وی همچنین گفته بود: طبق قرارداد از زمان اعطای لیسانس ۹ ماه فرصت داریم که اولین سیم کارت تلفن همراه را با تسهیلات ویژه در اختیار مردم قرار داده و یک تجربه جهانی را عملیاتی و ارائه کنیم.
وی افزوده بود: البته تمام تلاشمان بر این است که زودتر از موعد مقرر سیمکارتهای ۱۵۰ هزار تومانی را به دست مردم برسانیم.
در این راستا خبرگزاری ایسنا در تاریخ ۲۹/۱۱/۸۴ در گزارشی به فرارسیدن ماه اسفند و وعده های ایرانسل مبنی بر اینکه تا این زمان قرار بود، حداقل شبکه اپراتور دوم ایجاد شده و حداکثر، تعدادی سیمکارت ۱۵۰ هزار تومانی واگذار شود، اشاره و در آن آمده بود تا کنون خبری از آغاز فعالیت اپراتور دوم برای ایجاد شبکه و واگذاری سیمکارتهای ۱۵۰ هزار تومانی نشده است.
در این گزارش همچنین در خصوص نهایی شدن مناقصهها آمده بود که از زمان مصاحبهی مهندس «دزفولی» مدیر عامل شرکت ایرانسل با خبرنگار ایسنا در تاریخ ۲۳/۹/۸۴ تا امروز خبری مبنی بر روند فعالیتهای این شرکت برای برگزاری مناقصه اعلام نشده است وپیگیریها به نتیجه نرسیده است. در این گزارش همچنین اشارهای به تاخیر در واگذای سیمکارتها شده بود.
همچنین در اسفندماه زمزمههای تاخیر در واگذاری سیمکارتها در میان رسانهها آغاز و در تاریخ ۲۴/۱۲/۸۴ خبرگزاری ایلنا گزارشی از عدم مشخص بودن وضعیت ایرانسل بعد از حذف ترکسل تهیه و در آن آورده بود که مسوولان این شرکت حاضر به گفتوگو با خبرنگاران و ایجاد شفافیت در این پروژه نیستند و گویا این پروژه به نیمه دوم سال ۸۵ موکول شده است.
در این میان در تاریخ ۲۵/۱/۸۵ جزییاتی از روند اجرایی پروژه اپراتور دوم تلفن همراه توسط ایرانسل منتشر شد و همان زمان یک مقام آگاه به خبرگزاری فارس گفته بود که در این زمینه امکان به خطر افتادن قانون حداکثر استفاده از توان داخلی و دادن میدان به شرکتهای خارجی بسیار زیاد است، زیرا نوکیا، هواوی و آلکاتل به عنوان پیمانکاران عمومی انتخاب شده بودند همچنین آن گزارش حاکی بود که در زمینه انتخاب تامین کننده اجناس لازم و خارجی اپراتور دوم، دو شرکت آلکاتل و اریکسون مورد بحث هستند ولی هنوز این موضوع به قرارداد تبدیل نشده است.
اما در تاریخ ۳۰/۱/۸۵ باز خبرهای تاخیر احتمالی واگذاریها بالا گرفت و این بار سیدمصطفی سیدهاشمی رئیس کمیسیون صنایع و معادن در گفت وگو با ایلنا گفته بود: چنانچه اپراتور دوم واگذاری سیمکارت را طی زمانبندی انجام ندهد اعتبار پروانه لغو خواهد شد.
گفتنی است، پس از یک دوره یک ماهه سکوت توسط رسانهها در خردادماه نیز دوباره شرکت ایرانسل خبرهای زیادی را به خود اختصاص داد به گونهای که در ۳۱/۲/۸۵ توسط مجلس ۱۷ ابهام در روند اجرای پروژه اپراتور دوم شرکت ایرانسل مشخص شد.
۹ روز پس از آن «محمدابراهیم مطلع» رئیس هیات مدیره کنسرسیوم فارس ( یکی از کنسرسیومهای حاضر در پروژه شرکت ایرانسل) در گفتوگو با ایسنا گفته بود: ارائه سیمکارت اپراتور دوم تا شهریورماه بعید است؛ در صورت تاخیر در اجرای پروژه نیز شرکت ایرانسل موظف به پرداخت جریمه خواهد بود وی همچنین اظهار داشته بود که هم اکنون در حال مذاکره با مسوولان هستیم و هنوز قراردادی میان ما منعقد نشده است. وی افزوده بود: طبق زمانبندی که مسولان انجام دادند، برنده مناقصه ایرانسل، باید در بهمن ماه سال گذشته، مشخص و قرارداد آن در فروردین ماه منعقد میشد؛در حالی که برنده مناقصه با چندین ماه تاخیر اعلام شده است، به همین دلیل تاخیر در اجرای پروژه کاملا طبیعی است.
یک روز بعد از آن روزنامه جهان اقتصاد با تیتری درشت از اعتراف رییس هیات مدیره شرکت مخابرات در خصوص تاخیر در واگذاری سیمکارتهای ۱۵۰ هزار تومانی خبر داد و در آن خبر دکتر «وفا غفاریان» در گفتوگو با ایسنا گفته بود: تصور میکنم در یکی دو ماه اخیر، فعالیتهای اپراتور دوم آنچنان که برای رسیدن به زمانبندی لازم است پیش نرفته است؛ این مساله از دغدغههای ماست وما پیگیر این موضوع هستیم.
وی درباره اینکه اگر ایرانسل نتواند بر اساس قرارداد در موعد مقرر به وعدههای خود عمل کند، چه برخوردی با این شرکت خواهد شد تصریح کرده بود: تمامی موارد مربوط به جرایم در پروانه پیشبینی شده و سازمان تنظیم مقررات و کمیسیون راهبردی نیز کار را به دقت دنبال میکنند، اگر تاخیری هم پیش آید بر اساس همین مقررات عمل خواهد شد.
اما در تاریخ ۱۹/۳/۸۵ رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتوگو با ایسنا گفته بود که هنوز با تاخیری که متناسب با آن بتوانیم برخورد مناسبی با ایرانسل داشته باشیم مواجه نشدهایم.
در این میان مهندس «نادیپور» نیز در گفتوگویی با واحد خبر روابط عمومی وزارتخانه گفت: ایرانسل در زمینه پرداختهای مالی به تعهدات خود عمل کرده است امادر ارائه گزارش های سه ماهه دوم و سایر گزارش های ضروری کوتاهی کرده است و در زمینه انتخاب پیمانکاران عمومی (GC) هنوز در حال مذاکره است.
وی افزود: شرکت نوکیا و هواوی هر کدام با داشتن دو منطقه جغرافیایی تا کنون به عنوان GC انتخاب شدهاند منتهی تکلیف تعداد مناطق نوکیا هنوز نهایی نشده است.
مهندس نادیپور همچنین در خصوص پهنای باند فرکانس در تاریخ ۶/۳/۸۵ به ایسنا گفته بود که برای این شرکت باند GSM، ۱۸۰۰ و ۹۰۰ تخصیص یافته و در حال حاضر باند GSM در اختیار ایرانسل قرار گرفته است؛ اما در زمینه جابهجایی فرکانس با اپراتور اول و تالیا با مشکلاتی مواجه شده است و در حال هماهنگی هستند.
البته لازم به ذکر است که عدم تداخل فرکانس یکی از ۵ مورد لازمالاجرایی شدن موافقتنامه است.
همچنین ایرانسل می بایست تا به امروز طبق زمانبندی پیش بینی شده مدیریت فنی خود را که موظف به نظارت و پشتیبانی از پروژه است معرفی می کرده که این امر هنوز محقق نشده است.
حال با وجود تمام این تفاسیر و مصاحبههای پیدرپی رسانهها با مسوولان وزارتخانه در طی ماه های اخیر سکوت تقریبی که هم اکنون در این فضا حاکم شده است به نوعی آرامش قبل از طوفان است و به محض نزدیک شدن به موعد مقرر واگذاریها این طوفان از سر گرفته خواهد شد و همگان خواهان اطلاع از دلایل این تاخیر از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و چگونگی جریمه ایرانسل خواهند بود. به گونه ای که حتی برخی رسانه ها مانند روزنامه جهان اقتصاد از هم اکنون شروع به اخطار به وزارتخانه کرده و با تیتری واضح از قول رئیس کمیته مخابرات مجلس آورده است که در صورت تاخیر ایرانسل وگزارش نشدن موضوع وزارت ارتباطات مسوول است.
در این میان اتخاذ تدابیر محکمتر برای خالی شدن باند فرکانسی ایرانسل توسط مجتمع صنعتی رفسنجان ودر نتیجه لازم الاجرا شدن موافقت نامه و در فشار قرار دادن ایرانسل برای اعلام نهایی پیمانکاران خود و مدیریت نحوه نظارت و پشتیبانی، از جمله اقداماتی است که شاید بر تسریع حرکت ایرانسل تاثیر داشته باشد.
به هر حال از هم اکنون باید به فکر دو ماه آینده بود.
سمانه شیرازی - کارشناس واحد خبرروابط عموممی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست