چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

چند نکته مهم در آشپزی و خوردن غذا


چند نکته مهم در آشپزی و خوردن غذا

▪ هنگام پخت غذا حتماً به اندازه‌ها دقت کنید تا هم کیفیت غذاها در بهترین حالت خود باشد و هم کالری غذاها کم یا زیاد نشود.
▪ بخاطر داشته باشید که حجم غلات و حبوبات خام پس از پخت تقریباً …

هنگام پخت غذا حتماً به اندازه‌ها دقت کنید تا هم کیفیت غذاها در بهترین حالت خود باشد و هم کالری غذاها کم یا زیاد نشود.

بخاطر داشته باشید که حجم غلات و حبوبات خام پس از پخت تقریباً دو برابر می‌شود. (سویا کمی بیشتر!) بنابراین یک پیمانه برنج خام معادل دو پیمانه برنج آبکش شده و یک پیمانه باقلای خشک برابر با دو پیمانه باقلای پخته است.

هنگام تهیه غذاها به نکات زیر دقت کنید:

۱) نمک و ادویه را در حد لازم به غذا بیفزایید.

۲) قبل از تهیه غذا، چربی‌های قابل مشاهده گوشت‌ها را بگیرید.

۳) در تهیه غذاها از حداقل روغن استفاده کنید. بدین ترتیب که:

ـ از تابه‌هایی که روغن کمتر مصرف می‌کنند، استفاده کنید.

ـ در صورت امکان به جای سرخ کردن، غذاها را با روغن کم تفت دهید.

ـ در صورت امکان از سرخ کردن کدو و بادمجان و سیب‌زمینی بپرهیزید یا با روغن کم سرخ کنید.

ـ غذاهایی نظیر کتلت‌ها، کوکوها و ... را پس از سرخ کردن در آبکش قرار دهید تا روغن آن‌ها گرفته شود.

ـ پیش از خوردن مرغ و ماهی، پوست آن‌ها را بکنید و قبل از مصرف خورش‌ها، چربی آن‌ها را بگیرید.

شیوه غذا خوردن

حتی‌الامکان غذا را در محیطی آرام و با آرامش صرف کنید.

غذا خوردن با آرامش و بدون استرس به لاغر شدن کمک می‌کند. به علاوه کسانی که آهسته غذا می‌خورند، با غذای کمتری سیر می‌شوند.

بنابراین هم برای سلامتی و هم برای بهتر لاغر شدن، غذا را در محل آرام میل کنید و در حین غذاخوردن از صحبت کردن، بحث و مجادله و تماشای برنامه‌های پرهیجان بپرهیزید.

غذای خود را یک بار بکشید، در ظرف کوچک بریزید و با قاشق کوچک بخورید.

غذا را خوب بجوید و غذا خوردن را طول بدهید.

نکته: برای آنکه هنگام ناهار و شام خیلی گرسنه نباشید:

ـ حتماً در میان وعده صبح و عصر میوه بخورید.

ـ یک ربع تا نیم ساعت قبل از ناهار و شام یک تا دو قاشق غذاخوری سبوس گندم بخورید. (سبوس گندم به همراه آب یا کمی ماست خورده شود.)

ـ اگر ناراحتی معده ندارید، یک ربع تا نیم ساعت قبل از غذا یک تا دو قاشق غذاخوری از مواد طبیعی کاهش‌دهنده اشتها نظیر آب‌لیمو، آب گریب فروت یا سرکه سیب در یک لیوان آب بریزید و میل کنید.

ـ غذا را با خوردن سالاد بدون سس شروع کنید.

هنگام صرف غذا از نوشیدن آب بپرهیزید یا به مقدار کم بنوشید. در عوض در طول روز به حد کافی آب بنوشید.

نکته: پس از صرف غذا حتماً از سفره دور شوید زیرا ماندن در کنار سفره یا میز انسان را وسوسه می‌کند تا کمی بیشتر غذا بخورد!

اصلاح عادت‌های غذایی و یادگیری شیوه غذا خوردن صحیح تنها نیاز به کمی زمان و حوصله دارد.

همان‌طور که قبلاً یاد گرفته‌ایم غذا را با عجله و تندتند و نجویده بخوریم، از این به بعد با صرف چند روز وقت می‌آموزیم که غذا را به آرامی و در محیط آرام و به دور از استرس بخوریم، غذا را خوب بجویم، طعم آن را حس کنیم و غذاخوردن را طول بدهیم. بدین ترتیب عادت غذاخوردن چاق‌کننده به عادت غذاخوردن سالم و لاغرکننده تبدیل می‌شود.