یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
نقش هموسیستئین در بروز آلزایمر
عمدهترین دلیل ضعف در دوران پیری در آمریکای شمالی، آلزایمر میباشد. در این بیماری توانایی فرد در زمینه فکر کردن، تشخیص دادن، استدلال و عمل کردن کاهش مییابد. احتمال ابتلا به آلزایمر در افرادی که سطح هموسیستئین (یک اسید آمینه) خون آنها بالا میباشد، بیشتر است.
برخی افراد فقیر در مقایسه با خویشاوندان خویش کمتر در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارند و این خود تأییدی بر این نکته است که این بیماری ژنیتکی نمیباشد، بلکه بر اثر سبک زندگی یا محیط زندگی بهوجود میآید. در آمریکای شمالی یک نفر از هر ده نفر در سن ۶۵ سالگی و پنج نفر از هر ده نفر در سن هشتاد و پنج سالگی به این بیماری مبتلا میباشند.
در آلزایمر مغز آسیب میبیند و سلولهای مغزی در حال مرگ با رشتههای بتاآمیلوئید پروتئین ترکیب میشوند.
هر عاملی که باعث افزایش خطر حمله قلبی یا حمله مغزی شود، منجر به افزایش بروز آلزایمر میشود. بنابراین از عواملی که در بروز این بیماری میتوانند مؤثر باشند، میتوان به مصرف دخانیات، اضافه وزن، عدم ورزش، مصرف رژیمهای غذایی پرچرب، مصرف بیش از اندازه کالری ، فشار خون بالا و کلسترول بالا اشاره کرد.
عوامل خطر رژیمی شامل عدم مصرف کافی سبزیجات، کمبود مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ (این اسید های چرب درغلات کامل، انواع لوبیا، دانه ها و ماهی های آبهای عمیق یافت میشوند) و مصرف بیش از اندازه گوشت میباشند. کسانی که میزان اسید فولیک خونشان پایین و میزان هموسیستئین خون آنها بالا میباشد، بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارند.عدم مصرف کافی سبزیجات برگی شکل و غلات کامل باعث کمبود اسید فولیک میگردند و همچنین خوردن بیش از اندازه گوشت باعث افزایش مقدار متیونین میگردد. بر اثر دوعامل ذکر شده (کمبود اسید فولیک و افزایش مقدار متیونین) مقدارهموسیستئین مغزبالا میرود که این خود باعث تشکیل پلاکهایی در رگهای مغزی میشود و در نهایت منجر به حملات کوچک مغزی شده که این حملات به مغز آسیب میرسانند.
متیونین اسید آمینه ضروری است که بدن از آن برای ساختن اسید آمینه غیر ضروری هموسیستئین استفاده میکند. اگر مقدار هر یک از سه ویتامین: B۱۲ ، اسید فولیک یا پیریدوکسین (B۶) کم باشد، متیونین به ترکیب سمی هموسیستئین تبدیل میشود که این ماده سمی به رگها آسیب می رساند و منجر به بروز حملات قبلی و سکتههای مغزی و آلزایمر میشود. گوشت یکی از منابع غنی متیونین میباشد. سبزیجات برگی شکل و غلات کامل، منابع غنی اسید فولیک هستند که مانع تبدیل متیونین به هموسیستئین میشوند. همچنین کاهش دریافت گوشت قرمز و مرغ باعث کاهش مقدار متیونین در خون شما میشود.
اسید فولیک برای تبدیل کربوهیدرات به انرژی لازم میباشد. شما میتوانید با دریافت اسید فولیک از منابع آن (غلات کامل و غنی شده، سبزیجات سبز برگی شکل، انواع لوبیاها، دانه ها، مغزها و بسیاری از گیاهان دیگر) و با کاهش دریافت متیونین از طریق کاهش مصرف گوشت از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست