جمعه, ۱۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 7 June, 2024
مجله ویستا

ویژگیهای ظاهری گوشت مرغ در مراكز توزیع و عرضه


۱. گوشت ماكیان تازه باید: رنگ ماهیچه های اعضاء خلفی و پاها قرمز و ماهیچه های سینه روشن مایل به زرد بوده وپوست بطوریكنواخت روی بدن كشیده وعاری ازهرگوته پارگی یاتورم،خون مردگی،تغییر …

۱. گوشت ماكیان تازه باید: رنگ ماهیچه های اعضاء خلفی و پاها قرمز و ماهیچه های سینه روشن مایل به زرد بوده وپوست بطوریكنواخت روی بدن كشیده وعاری ازهرگوته پارگی یاتورم،خون مردگی،تغییر رنگ وخراش‏باشد.

۲. اندرونهٔ شكم باید خالی شده باشد.

۳. جگر و سنگدان باید خارج شده و پس از تمیز كردن در داخل حفرهٔ شكمی قرار گیرد.

۴. قلب و جگر باید دارای رنگ طبیعی و حجم معمولی باشد.

۵. مرغ باید كاملا“ تمیز و عاری از ذرات خارجی باشد.

۶. باید فاقد آثارسوختگی ناشی از شعله دادن باشد.

۷. باید عاری از قارچ زدگی باشد (لكه های رنگی)

۸. نباید هیچگونه بوی غیر طبیعی مثل بوی ترشیدگی یا متعفن حس گردد.

۹. در اتصالات داخلی گوشت به استخوان تغییر رنگ یا بوی بد مشاهده نگردد.

۱۰. گوشت مرغ باید سفتی و قوام طبیعی داشته باشد.

۱۱. چربی طیور باید رنگ زرد روشن یكنواخت داشته و بدون هیچگونه بوی بد باشد.

۱۲. پركنی بطور كامل صورت گرفته باشد.

۱۳. مرغ باید بطور بهداشتی تهیه و دارای گواهی بهداشتی باشد.

۱۴. میزان لاشه موجود در فروشگاه متناسب با ظرفیت یخچال باشد.

۱۵. نگهداری و عرضهٔ مرغ منحصرا“ باید در داخل یخچالهای ویترین دار صورت گیرد.

۱۶. مرغ نباید در آون گذاشته شود.

۱۷. شستشوی لاشه و ضمائم آن در فروشگاه ممنوع است.

۱۸. مرغ منجمد علاوه بر خصوصیات ذكر شده باید:

۱-۱۸- در كیسه های پلاستیكی بی عیب دست نخورده بطور كاملا“ یخ زده عرضه گردد.

۲-۱۸- در داخل بسته بندی نباید خونابه یا آب منجمد وجود داشته باشد.

۳-۱۸- لاشه حالت لیز و لغزنده نداشته باشد (ناشی از آب شده و انجماد دوباره)

۴-۱۸- مرغ منجمد باید در سردخانه ۱۸- تا ۲۵- درجه سانتیگراد نگهداری شود.

۵-۱۸- فاقد آثار سوختگی ناشی از انجماد باشد

۶-۱۸- حفرهٔ شكمی باید كاملا“ تمیز و عاری از امعاء و احشاء باشد.

۷-۱۸- باید بدون سر و پا باشد

۸-۱۸- قلب، جگر و سنگدان درون لفاف جداگانه ای در حفرهٔ شكمی جای گرفته باشد.

۹-۱۸- PH سطحی آن نباید بیش از۷/۶ باشد

۱۰-۱۸- لاشهٔ خارج شده از سردخانه باید طی مدت كوتاهی بفروش برسد

توضیح (۱) : هنگام بازرسی ظاهری، بالها را باز و پس از مشاهدهٔ زیر آنها برگردد. درصورت تغییر بو یا شروع فساد، بهترین محل برای بازرسی، ناحیهٔ داخلی اتصال بال به بدن است كه در مراحل اولیه شروع فساد با برش این ناحیه و بو كردن میتوان متوجه شد. (در قسمت شكم طیور اگر تازه باشد، شفاف، سفید و یا زرد رنگ بوده و درصورتیكه سبز یا آبی رنگ باشد باید به تازگی آن مظنون بود.)

توضیح (۲) : در صورتیكه حیوان زنده سر بریده شده باشد نسوج اطراف محل سربری متورم و جمع شده در اراف آن لخته های خون مشاهده شده كه در بافتهای مجاور نیز پخش شده است. در طیور مرده نسوج اطراف، متورم نبوده و محل برش یكنواخت است و ضمنا“ همه بدن پرخون است.