یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

سلیولیت و چاقی ران علل و راههای درمان


اصــولاً خانم ها بیشتر از قسمت ران ها چاق می شوند در دخـتـر هــا از سن ۱۴ سالگی شروع می شود و با بالا رفـتـن سـن افـزایـش یافتـه و لایـه هـای پـوسـت نـازک تـر می شوند چاقی ران یا سلیولیت بیشتر در خانم ها بعد از زایمان و همچنین در افرادی که از قرصهای ضد حاملگی اسـتـفـاده می کنند ایجاد می شود

اصــولاً خانم ها بیشتر از قسمت ران ها چاق می شوند. در دخـتـر هــا از سن ۱۴ سالگی شروع می شود و با بالا رفـتـن سـن افـزایـش یافتـه و لایـه هـای پـوسـت نـازک تـر می شوند. چاقی ران یا سلیولیت بیشتر در خانم ها بعد از زایمان و همچنین در افرادی که از قرصهای ضد حاملگی اسـتـفـاده می کنند ایجاد می شود. همچنین این عارضه

می تواند بعد از بــوجود آمدن جراحت در بدن که سیستم گـردش خـون را مـخــتل می کند ایجاد شود. در افرادی که پیـوسته در حالت نشسته هستند نیز بافت های پیوندی سخت تر شده و در پوست فرورفتگی ایجاد می کند.

مرد ها کم تر دچار این عارضه می شوند، به این علت که

شبکه سلول های چربی آن ها در عمق پوست وجود دارد. اگر به نقشه بدن زن نگاه کنید، خواهید دید که سلول ها شکل بسیار صافی دارند و بسیار به سطح پوست نزدیک هستند و این مسئله باعث گود رفتگی و فرورفتگی در پوست می شود. اما سلول های بدن مرد شکل تیز تری دارند و با فاصله بیشتری از پوست واقع شده اند که باعث می شود به ندرت به این عارضه مبتلا شوند.

بعضی عوامل که ابتلا به سلیولیت یا چاقی ران را تشدید می کنند:

وراثت: بر حلاف استحکام ناخنها و رنگ و بافت مو که نمی توان کاری در موردشان کرد، برای مبارزه با چاقی ران راه های بسیاری وجود دارد.

کمبود جذب آب: آب کمک می کند که سیستم دفعی به خوبی عمل کند و کلیه سموم و مواد زائد را از بدن خارج کند. سعی کنید روزی ۷ لیوان آب بنوشید.

رژیم های غذایی: عادتهای بد غذایی (الكل، كافئین، ...) به ایجاد چاقی ران کمک می کنند چون مواد دفعی و سمومی که تولید می کنند در بافت های چربی باقی مانده و خارج نمی شوند. بر خلاف آنچه که شنیده اید، رژیم های غذایی هرگز با این عارضه مقابله نمی کنند. در واقع، رژیم های غذایی حتی خطر ابتلا به آن را نیز افزایش می دهند چون فکر می کنیم که بدن بی غذا مانده است و در صدد جبران آن بر می آییم که این به چاقی ران کمک می کند. همه ی چربی های اشباع شده به ایجاد سلیولیت یا چاقی ران کمک می کنند. این چربی ها راه شاهرگ ها را می بندند و در بافت ها باقی می مانند و باعث اختلال در سیستم دفعی بدن می شوند.

سیگار کشیدن: نه فقط برای پوست و ریه ها ضرر دارد، بلکه با منقبض کردن مویرگ ها باعث ضعیف تر شدن پوست می شوند. همچنین باعث خراب کردن بافت های پیوندی شده و به ایجاد فرورفتگی و چاقی ران کمک می کند.

استرس و فشار: باعث درد های عضلانی می شود. همچنین باعث مسدود کردن بافت ها شده و سیستم دفعی بدن را مختل می کند.

معالجات و درمان های مختلف: نیز باعث مختل شدن عملیات طبیعی بدن می شود و سیستم دفعی بدن را آسیب می رساند. قرص های رژیمی، قرص های خواب آور و قرص های ادرار آور، همه می توانند باعث چاقی ران ها شوند.

ورزش نکردن: و همیشه یک جا نشستن نیز به این عارضه کمک می کند. ورزش، بسیاری خطرات را برای سلامتی شما کاهش می دهد و باعث می شود که کمتر به آن عارضه دچار شوید. ورزش قدرت عضله ها را بالاتر برده و سیستم گردش خون را تنظیم می کند و سلامتی عمومی بدن را بالا تر می برد. بعضی خانم ها فکر می کنند که بعضی مکمل های رژیمی برای مبارزه با چاقی ران ها موثر هستند.

با این بیماری چه کنیم؟

مقابله با این مشکل متداول که بیشتر در پشت پاها، ران ها و باسن دیده می شود، کار بسیار دشواری است. مشاهده شده است که آن افرادی که از لوسیون های بدن که حاوی DMAE هستند استفاده کنند، بعد از چند مرتبه استفاده تغییرات خوبی ملاخظه می کنند. همچنین سعی کنید روزی ۸ تا ۱۰ لیوان در روز آب بنوشید. همیشه باید به خاطر داشته باشیم که پوست بدن همیشه حال و روز اوضاع داخلی بدن را نشانمی دهد. بنابراین برای دستیابی به بیشترین استفاده از درمان های بیماری های پوستی باید از رژیم های مخصوص استفاده کنیم که فاقد تحریک کننده ها باشد.

محصولات توصیه شده:

- لوسیون آلفا لیپوئیک اسید

- RoC Anti-Cellulite Care

برای مقابله با این عارضه انتظار معجزه نداشته باشید. اما با خوب غذا خوردن و ورزش کردن و پائین آوردن استرس روحیتان و گاه گاهی استفاده از آب های معدنی، پوستی صاف و لطیف تر داشته باشید. با استفاده از داروها و لوسیون های خوب، پوستتان را نرم و صاف کنید. همچنین بالا رفتن گردش خون به شما انرژی طبیعی بیشتری می دهد.

رمز مقابله و جلوگیری از ابتلا به چاقی ران، تصفیه بدن با استفاده از تمرینات ورزشی، رژیم های غذایی سالم، کاهش استرس و گردش خون مناسب است.

چگونه با این عارضه مبارزه کنیم؟

۱- استفاده از یک رژیم غذایی سالم که مواد دفعی و زاید را از بدن بیرون کند می تواند شروعی برای مبارزه با این بیماری باشد. یعنی از میوه های تازه و سبزیجات و حبوبات استفاده کنیم و مصرف قهوه ، سودا و الکل را پائین آورده و سیگار کمتر بکشیم. استفاده از رژیم های غذایی کم چربی و پر فیبر و کربوهیدرات، بسیار مهم است. چرا که بدن این غذا ها را بسیار راحت تر هضم کرده و بعد از استفاده به راحتی دفع می کند. شکر، نشاسته، نمک، ادویه جات و روغن های حیوانی در بدن سخت تر دفع می شوند. رژیم های غذایی کم چربی، مواد زائد و دفعی را در بدن کاهش داده و به دفع آن ها کمک زیادی می کند. حدود دو لیتر در روز آب بنوشید تا به دفع مواد زائد از بدنتان کمک کنید.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.


همچنین مشاهده کنید